Zaboravio sam i da hrana nije bezveze u igri, da budes gladan neovisno o HP baru s vremenom. Zato uvijek nosim parizer, narezak i kruh ๐
Ali lokacije, jebene lokacije odusevljavaju. Mislim da su toliko uvjerljive iz 3 razloga:
- Uzeli predloske stvarnih lokacija, izgleda uvjerljivo i realno
- Ostre teksture koje ne stare poput onih u HL2
- Osvjetljenje koje se moze boksat i u danasnjim naslovima, sve je dinamicko
Nacin na koji je poslozena svaka je top! Pozicija stasheva, artefakata, mutanata i opci feel je pogoden.
A-life odnosno dio njega koji je u igri, je inovacija samo takva. Jedino nesto slicno sto sam vidio je RDR2 i Days Gone, ali ne u ovakvoj mjeri. Svaki put kada se vratim u odredeno podrucje, nesto drugacije se dogada sa NPCevima. Drugi ljudi budu na campfireu, drugaciji su sukobi medu frakcijama , ali i u broju sudionika, drugaciji je i ishod kada NPC naide na anomalije, drugacija je i reakcija mutanata na svijet.
Nakon sto sam rijesio primjerice skupinu military seronja i otisao, nakon povratka skupina bandita je lootala leseve tamo. Rijesio sam i njih, vratio se nakon nekog vremena, a skupina mutiranih divljih svinja je jela leseve. Rijesio sam i njih i sada ima par netaknutih leseva, ostali su pojedeni, par mrtvih svinja i tu i tamo dode copor slijepih divljih pasa na hranjenje.