Apsolutno se slazem s nekim crticama. Mene jos zna zivcirati forsiranje happy endinga, pogotovo u ljubavnim komedijama/dramama.
Mene više izbija što raja uči o vezama i uopšteno muško-ženskim odnosima iz takvih filmova koji su sami po sebi poprilično NETAČNI, pa mnogi misle da je dobro ako se "bore" za ljubav neke osobe koja ih očigledno neće i ne smatra ih privlačnim dok u stvarnosti mogu izgledati samo retardirano i napadno/dosadno. Ako mnogi misle da metoda "ne jebe lijep već uporan" radi onda su se grdno zajebali. Stvar je tome što se u takvim filmovima čitav svijet vrti oko jedne cure i jednog momka, pa su sve oče uprete u njih dok u stvarnosti ljude prosto boli kurac. Ako se neko voli, odlično, ako ne, jebiga. Upravo su taj napadački mentalitet stvorili ovakvi filmovi.
Meni ne smetaju filmovi sami po sebi već što ljudi (pogotovo stariji) vole da oformiraju stereotipe preko par filmova o, evo uzeću primjer, jednoj naciji a u našem slučaju, Amerikancima. Stalno govoreći kakvi su oni i šta se dešava kod njih a takve iste stvari se bukvalno dešavaju i u našem prvom komšiluku.
Dosta je ljudi navelo dobrih stvari ovdje...