7 dana kasnije

Remek djelo.
Nista manje nisam ni ocekivao.
Trico je cudo, nikad nisam vidio nista ovakvo u igrama.
Kao da sam imao svog ljubimca, ovih dana dok sam igrao.
Bilo mi je fora cak i kad me ne bi slusao, dosta puta su me njegove reakcije stvarno nasmijale.
Mali je isto faca, njegove kretnje su mi napravljene vrhunski.
Par puta me izludila kamera, ali bio sam spreman i na puno gore ( citajuci komentare ).

Sad vracam igru glitcheru, a uskoro kupujem sebi disk.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

Remek djelo.
Nista manje nisam ni ocekivao.
Trico je cudo, nikad nisam vidio nista ovakvo u igrama.
Kao da sam imao svog ljubimca, ovih dana dok sam igrao.
Bilo mi je fora cak i kad me ne bi slusao, dosta puta su me njegove reakcije stvarno nasmijale.
Mali je isto faca, njegove kretnje su mi napravljene vrhunski.
Par puta me izludila kamera, ali bio sam spreman i na puno gore ( citajuci komentare ).

Sad vracam igru glitcheru, a uskoro kupujem sebi disk.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

Ova igra je umjetnost, niti blizu remek dijela.

4 mjeseci kasnije

Nakon god of war sve želje za igranjem su mi ubijene.Ostala praznina i neznanje kako dalje živjeti.Imam Mafiu 3  i nakon sat i pol igranja kužim kako je igra bugovita dosada.Skipam fala.I sjetih se Tricoa i onog divnog svijeta kojeg sam počeo prije više od godinu dana.Nastavio sam.Idem odigrat do Detroita.Bože koja kamera i kontrole.A tako primamljiva igra.Zanima me sve.Svaki kamen i svaki ugao.Ali vodit mačku kroz te sitne prolaze je samoubjstvo.Završit ću je jer želim najviše.Platina no thanks.U jednom momentu mi se počelo povraćat kad sam se negdje zaglavio,još i mačka uđe i kamera se počne rotirat u milion smjerova.Nevjerojatno za tako iskusne devolpere igre.Šteta.Golema.

6 dana kasnije

Gotovo, uz sve napisano na ovoj temi nema se šta puno dodati.
Kamera a pogotovo kontrole su užas. Doslovno sam na momente morao prestati igrat jer mi je bilo muka od kamere. Ne znam da li je namjerno napravljeno da su takve kontrole vođenja Trico-a pa se kao dobije dojam veličine i osobnosti životinje. U svakom slučaju tu su fulali gadno.
Priča vrhunska, level dizajn odličan. Sve u svemu dobra igra. Po meni najslabiji od triologije.
7.5/10
Zatvorite topic.

7 mjeseci kasnije

Napokon sam završio ovo umjetničko djelo. Prekrasno.

godina kasnije
8 mjeseci kasnije

Pa, odigrao i ja. Kaže trofej za završetak da je bilo ispod 15h, ja osobno imam dojam da sam ovo igrao 30, lol. Super je igra, art, umjetnički dojam i sve to, ali neka, ne bih ja imao živaca opet sve to prelaziti. Možda na PS5 u 60 efepesa i s boljim kontrolama.

Jedna od zanimljivijih ekskluziva za PS, nepristupačnija nego ICO i SOTC, no ništa manje dojmljiva i posebna na kraju, kao uostalom i tijekom igre. Na kraju krajeva, dobro je što ima ovakvih igara.

2 godine kasnije

Dupli, ali Fumito Ueda (ICO, SoTC) će po svemu sudeći konačno iduće godine pokazati svoju novu igru.

Fumito Ueda

—Ambitions for 2023

“All of genDesign is working hard to be able to finally announce something, so please give us your support.”

Flipper

Jedva čekam novi Uedin masterpiece, nakon TLG-a, moje najbolje igre prošle generacije.

darkfenix

Nisam da budem iskren, ali odigrao sam kada je igra izišla i ostavila je takav dojam na mene, da do danas (iako me prijatelji nazivaju ludim zbog toga) je moj osobni GOTG. Čak se ne trudim ni raspravljati 😅

Toliko današnjih genijalnih developera je inspirisano njegovim "igrama", navescu samo par

Halo 4's creative director Josh Holmes told Time on its release last year. "I'll always be influenced by that game, probably in ways that I don’t even understand, because it's definitely one of the pinnacle moments in my gaming career."

During the development of Uncharted 3 on PlayStation 3, Naughty Dog creative director Nate Wells name-checked Ico as "the kind of game... we're focused on making right now." And while film director Guillermo del Toro loves many different videogames, he said in 2008 that Ico and Colossus were the "only two games I consider masterpieces."

"Ico is definitely an inspiration," said Brothers director Josef Fares, but says that in his opinion, "even more" of an influence were 16-bit role-playing games from the Super Nintendo, like Chrono Trigger and Secret of Mana. "That's actually why Brothers is a top-down game," he says; the bird's-eye-view camera is meant to mimic the angles used in those early classics.

The creator of the Souls series, Hidetaka Miyazaki, has said that his games would never have existed without PS2 game Ico.

https://www.wired.com/2013/09/ico/

https://www.videogameschronicle.com/news/miyazaki-says-there-would-have-been-no-dark-souls-without-ico/

Jednostavno Uedine igre su igre rađene za malu grupu ljudi koja igre gleda dublje od shoot shoot, bang bang spektakla i mainstreama, intimne igre koje svojom atmosferom urade nešto nezamislivo… Zaboravim da sam odrastao i vrate me u period djetinstva kada sam bio najspokojniji.

Ja sam joj dao ocjenu 79 na FFA i, paradoksalno, to mi je bila najdraža igra generacije. Tehničke probleme ni danas nisu ispravili za veću ocjenu

Ja je mislim sad isprobati na PS5 otkako radi na 60 FPS-a. Vjerujem da je puno ugodnija za igranje.

Flipper vrijedi samo ako imaš disk i ako obrišeš sve patcheve. Ako se dobro sjećam

Fenix yup. Imam onu limited edition verziju na disku. Pa ću sve ispočetka.

Da, moraš biti kompletno offline da ti ne počne skidati update za igru i onda ništa od 60 efepesa. Ali to nije nikakav problem za tebe Flip, s obzirom da se loginaš na PSN svake prijestupne godine.

Fenix

I danas pamtim tu ocjenu, imao si više karaktera nego ja u tom trenutku, ja bih vjerovatno pokleknuo i dao iznad 90. 😃

Btw. ekipa, možete na taj način igrati, ali ima dosta gamebreaking bugova i jebada je da ih nekako zaobiđete.

Ako ste mazohisti, go 4 it 😃

A mislim i to je još ok (pogotovo s obzirom da je update u današnje vrijeme simboličan težinom), dosta često save na novijoj verziji igre nije uopće kompatibilan sa starom.