S čim ili kojom igrom bi usporedili Personu 5? I da li su bitne prijašnje igre ili se odmah može skočiti na Personu 5. Nikad nisam igrao nijednu igru iz serijala ali vidim da ovdje i općenito svi na netu hajpaju peti dio!
Fan sam Japanskih igara, crtića (digimon, pokemon, dragon ball, nekoliko anime filmova itd) ali nikad mi se Persona nije činila special. Uvijek sam rađe bio za druge-razvikanije jrpg. Ako je igra stvarno tako super i nema nekih bitnih poveznica sa prijašnjim, zašto ne dati šansu jednog dana..
To što si ljubitelj animea ne mora značiti da će ti se igra svidjeti. Ja ne volim anime (nije da mrzim anime, da se razumijemo, ali nisam baš nešto željan gledanja toga), ali obožavam Tales serijel koji je doslovno anime: the game.
Kao što je spomenuto već, za igranje petice nije potrebno igrati prethodne dijelove jer je svaki za sebe, no sa spinoffovima je (možda) malo drugačije. Persona Q, odlični dungeon crawler za 3DS koji se igra poput Etrian Odyssey serijala, ima likove iz trojke i četvorke te, iako nije potrebno igrati P3 i P4 da bi uživao u toj igri, na samom startu imaš sve likove koji bi ti se u spomenute 2 igre priključili tokom priče, tako da... kužiš što hoću reći. Ako igraš Personu Q ranije, pa onda one 2, otpada ti element iznenađenja. Neznam kako je u onoj ''plesnoj'' igri i Areni te da li te 2 igre imaju ikakvu priču jer ih nisam igrao.
Ako odigraš peticu pa dobiješ neku motivaciju da probaš i starije dijelove, uzmi u obzir da, iako od jedinice imaš nekakve školarce, tek je tek u trećem dijelu ubačena ta fora sa social linkovima, izlascima i druženjem, te je zapravo P3 početak onoga što je (nazovimo to tako) moderna Persona. Jedinica i dvojke (da, dvije su Persone 2, lol - Innocent Sin i Eternal Punishment) ti se možda nebi svidjele. (iako, istinabog, Innocent Sin ima najboljeg finalnog bossa ikad)
Svakako odigraj Personu 4 i to Vita verziju ako si u mogućnosti. Iznenadio bi se koliko materijala ima u nečemu što je veliko svega 3 GB.