Polako stiže 90h na satnici i čini mi se zadnji dungeon. Sjebo sam se i umjesto da sam obrlatio doktoricu kako sam kanio na samom početku, rekao sam Ann "uvijek imaš mene" i slučajno upao u vezu s njom. Eto ti te đavle.
Priča ovih zadnjih 20 sati je totalno vrhunska. Dok većina RPG-ova odavno otegne papke i nema više što za reć po pitanju priče, Persona 5 ubaci u 5. brzinu i tek tada krene opako rasturat. Vrlo rado bi se raspištoljio al sve bi bio spoiler pa neću - to jednostavno treba doživjet.
Ako bi DQXI bio najbolji tradicionalni JRPG, P5 je najbolji modernizirani tradicionalni JRPG. Dok je DQXI zapravo hommage osmici i ljubavno pismo svima koji su 14 godina priželjkivali novi veliki nastavak, P5 je zapravo trojka i četvorka na steroidima kombinirano i ljubavno pismo onima koji su skoro 10 godina čekali novu Personu. I kako sad odredit najbolji JRPG ove generacije? Zajeb totalni. Bojim se da je IMO P5 ipak za par dlaka odnijela vodstvo DQXI.
PS1 JRPG powerhouse feels je prisutan i jak u ovome svemu. Nadam se da će tako biti i dalje. A sad, vrijeme je za završavanje epske sage.