Zavrsio U4 i ovo su moji dojmovi o igri. Igra je graficki prelijepa i tehnicki na visokoj razini i osim nekoliko padova frejmrejta,
pogotovo u zavrsnoj borbi, sve se izvodilo vrlo glatko. Blato, voda, mokra odjeca, fizika, destrukcija, okolis, lokacije, teksture, sve je vrhunski odradjeno, kako malo developera zna i moze. Glasovna gluma i facijalne animacije su jedne od najboljih i nisu isfrosirane poput onih u L.A. Noire. Soundtrack prati akciju i main theme song je vrlo pamtljivai uhu ugodna i bas ima onaj neki Indiana Jones stih. Nadalje gameplay je vrlo dobar sto se tice istrazivanja, platformskih djelova, a cak je i ronjenje gotovo besprijekorno napravljeno, ali hvala Bogu nema ga puno. Napucavanje bi takodjer bilo vrlo dobro da protivnici nisu bolesno precizni, a Nath rasipa municiju ko lud, sto me frustrira u gotovo svakoj tps igri, ali ovdje je cak pretjerano. Takodjer cover system nije bas najbolje odradjen pa Nath cesto puta ne ode u zaklon ili odabere krivi sto, kako sam igrao na najtezoj dostupnoj tezini, nerijetko znaci smrt, ali s obzirom na fantastican checkpoint sustav mogu na tu cinjenicu popustiti. AI je standardno Naughty Dogovski i protivnici su u combat modu ok, ali kod stealtha pokazuju svoje mane pa tako Nath onesposobi cuvara metar i pol od drugoga, a taj drugi uopce ne reagira usprkos
glasnom mumljanju i na kraju pucanju vrata prvoga. Takodjer ako te iz daljine i vide, imas nekoliko sekundi vremena potraziti zaklon i oni ce samo reci onu mgs klasicnu "it's my imagination". Ne pomaze ni cinjenica da gotovo cijelu igru igramo sa nekim od partnera i oni mogu kolo igrati ispred strazara, a ovi sve dok Natha nisu spazili, nece uopce reagirati, no to smo imali prilike iskusiti u The Lastof Us-u, ali covjek bi pozelio vidjeti napredak na tom polju kao i polju AI-a suboraca. Nadam se da ce se ND stvarno potruditi u TLoU2 i doraditi taj AI konacno. Ono sto me mozda i vise smeta je konstantna uporaba quick time sekvenca i button mashinga koje ne volim
iz dna duse pa tako moram za svaka druga vrata stiskati kocku ko lud da bi ih otovrio i za svaku gredu koju treba pomaknuti trokut. U borbama imamo nerijetko isti slucaj, a zavrsni boss fight se sadrzi od 90% spomeutih sekvenci sto je vrlo razocarajuce i mozda mi je to jedan od najgorih boss battle ikada. Tu su zloglasne kutije sa tockicima koje se nalaze bas tamo gdje ih igra treba i bas izgledaju out of place, kako svojom pojavom tako i fizikom pri pomicanju i ne mogu vjerovati da ND nije nista naucio iz prijasnjih nastavaka i zloglasnih paleta, lojtri i dasaka iz The Last of Us-a. Mislim i siguran sam da ND moze smisliti puno kreativnije nacine za savladavanje prepreka od spomenutih. Prica mi je najbolja u serijalu i bas pase ovakvoj avanturi, a tu je i konacni epilog Nathanovoj prici. Ono sto me malo razocaralo, ali to je ocito pokazatelj zasicenja ND-a sa serijalom, je dosta neinspiritivan start koji podsjeca na U2 iz razloga sto smo i tamo imali pocetak igre koji se zapravo dogadja na polovini iste, a to je ND iskoristio i ovdje. Takodjer igranje sa Nathanom kao malim smo imali prilike iskusiti u U3 i ni tamo mi nije bilo zabavno i ubijalo mi je pacing, a ponovito je i ovdje i umjesto da pomogne prici, meni ju razvodni i uspori. Dio u djungli je takodjer nepotrebno razvucen. Pozitivno me iznenadilo sto ima vise istrazivanja i skakutanja nego napucavanja. Sve u svemu ja volim ovakav linearan tip igara sa naglaskom na istrazivanju i platformiranju (Indijana Jones, Tomb Raider, Uncharted) i mislim da svatko treba zaigrati ovu igru jer je ponajbolja u zanru. Da mi je ovo prva igra u serijalu i da to vec sve nije manje vise vidjeno u prijasnjim nastavcima ovoj igri bi dao vjerojatno maksimalnu ocjenu, a cinjenica da nema nadnaravnih sranja na kraju igre razmisljao sam si da ju cak stavim i ispred legendarnog drugog nastavka, ali ipak zbog pejsinga i momenata neinspiracije mi je za zeru U2 bolja igra. Ako bih davao ocjenu to bi vjerojatno bila cvrsta osmica, a ako bi malo zazmirio na neke propuste, nategnuta devetka. Kako god bilo meni jedna od najdrazih igara na ovom genu i must play za svakog ps4 ownera.