Solide istu stvar sam ja napravio Ja sam odlozio gamepad na stol,poslusao temu i zapljeskao sam u sobi
Najbolji i nedodirljiv Uncharted i jedna od najvecih igri ikad.Cudo jedno kakav uvod i prologue ima igra do uvodne spice.Istovremeno je savrseni nastavak za sve koji su upoznati sa serijalom i savrseno razvija radnju kao zasebna igra i za padobrance koji prvi put igraju.U nijednom trenutku ne iskace iz onoga sta je Uncharted bio a opet sve je "umotano" u jednu dozu ozbiljnosti i ima veliki fokus na odnos među likovima.Za moj ukus savrsen balans istrazivanja i napucavanja.Kvragu mrzio sam pentranje i dvojka mi se ogadila zbog toga a ovdje ga ima jos i vise i uzivam stalno.Uze,kuka i spustanje po guzici doprinose razbijanju monotonije a jos su tu i majstorski odrađene animacije i tezina lika koji doprinose da se uzivis u svaki pokret i radnju.O detaljima necu ni pricat.Prica je vise nego dobra,twist odlican ali igra se pamti kao jedna od igri koja ima najuvjerljivije,najprirodnije dijaloge i motion capture ikad!
Ono sta smo igrali/gledali u TLOU sa Joelom i Ellie preneseno je ovdje na Drakea i Elenu.Ne onako intezivno i naglaseno kao glavna stvar ali taman u sredini između toplog i hladnog i sa ulozenim maksimalnim naporima u voice acting koji je opet daleko ispred svega u gamingu.Igrao sam svasta ali ne pamtim ljepsi zavrsetak nekog serijala.Kad krenu credits pa se mjesaju osjecaji zadovoljstva,srece i tuge istovremeno.
Ovo je primjer onog sta sam pisao.Koliko god je prica dobra i kompleksna kada se uzme u obzir da razrađuje proslost,vise događaja,Samovu laz,pa istinitu pricu i na kraju krajeva cjelu pustolovinu,zapravo je najbitnije u svemu tome njihov odnos i sam Drake kao lik..ono sta je bio,sta jest i sta ce postat..ko ovo nije opazio,dozivio,skuzio nema sta trazit u igranja SP igri.
http://www.youtube.com/watch?v=_fkZaQhCJoA
P.s. to nemoze svatko stvorit..pritom ne mislim na cjelu igretinu od 10+sati nego na bas tih 2!
To moze samo Neil Druckman