OK, beta je završila, sad treba pričekat 2 mjeseca. Kao što sam rekao, jako sam zadovoljan, dojma sam kao da je to u najmanju ruku duplo bolje nego zatvorena beta. Puške su odlične, recoil je dovoljno dobar da ne bude baš lako ciljat, a opet možeš bit ubojit ako si spretan s ciljanjem. Nema onu tečnost ciljanja kao U2, ali ima svojih prednosti. Strafe je dobar, može se s tim dobit svako napucavanje, pa i ona kad te protivnik počne pucat s leđa, makar to malo teže. Dojma sam da su malo oslabili Mysticalse/Sidekicove što je odlična vijest. 80% ljudi koristi Wrath of El Dorado što je odlina vijest jer je stvarno prelako pobjeći od njega. Brute Sidekick nije prejak, ali je dovoljan da malo pripomogne s damageom, Sniper zna bit ubojit ali mu se može pobjeći, a ostale Sidekickove se lako ubije.
AK-47 i MP34a su mi najbolje puške makar možda čak i malo više preferiram AK-47. HS39 nisam ni probao još, ta bi isto mogla biti odlična. FAL i Mettler su isto dobre, ali ja ipak preferiram full automatic puške. Pištolji i nisu previše korisni osim za KO. Kad se samo sjetim kako su pištolji mogli biti najubojitija oružja u U2 ako si ih znao koristiti pravilno... Šteta što tako nije i ovdje. Boosteri su više manje beskorisni osim onih za osvajanje više novca. Nadam se da će ubacit dosta novih, ali koji će valjat nešto.
Mape mi se sviđaju, Madagascar i Rooftops pogotovo. Drago mi je da nisu simetrične. Smiju biti simetrične samo ako su genijalnog dizajna kao Fort i Sanctuary iz U2 koje su ujedno i 2 najbolje mape ikad u nekoj igri koju sam probao. Kuka je na kraju prilično dobra, ali to je i zbog samog dizajna mapi. Radar, ono ništa posebno, bilo bi mi draže da ga skroz maknu pa da se oslanjaš na vlastiti instinkt. Down/KO i dalje najveći problem, jednostavno to je mehanika za TLOU, ne za Uncharted, ali ajde kad već mora biti, nadam se da će biti i Classic mod, tj. Unchated 2 mod koji će biti čisti Hardcore mod gdje ćeš imat samo pušku i pištolj, a ostalo je tvoj skill.
Šteta što nisu stavili u betu i najbolji mod ikad - Plunder (tko kaže drugačije laže, nećemo se lagat, to je savršenstvo od moda i još ima 10 puta više taktike nego Capture The Flag). Nadam se da će u njega, kao i u Team Objective stavit ograničenje za Sidekickove i Mysticalse, tipa da se mogu samo jednom iskoristit jer će inače to bit pravi kaos i uništit će mi najdraži mod, a vjerojatno i 2. najdraži (Team Objective). Od ostalih se nadam svim onim modovima iz U3 + još jedan ili 2 nova (nešto tipa Demolition iz Call of Dutya). Mape će biti dobre, vjerujem im, ali baš bih htio da ubace prerade 3 najbolje mape iz prošlih Uncharteda, to bi im bio pun pogodak.
Od Co-opa puno očekujem, u U3 je bio savršen, neka nam ubace i ovdje Arenu i Adventure i opet ću izgubit stotine sati u njemu.
I za kraj, matchmaking, najveća boljka ND-ovih MP-ova, nadam se da će bit dobar kao onaj u U2, gdje je najbrže našlo igrače i najbrže se krenulo u meč.
To je zasad to od mene, nadam se odličnom MP-u u kojem ću izgubit barem 1000 sati (da, idem na taj Milestone).