http://youtu.be/NTrgyIaLnhk

:

12 dana kasnije

Najjaci paladin svijeta nam je donesel legend 1  deck!

Nevjerojatno, ali istinito!

ček, možeš imat više od dvije iste karte u jednom decku, il kaj je ovo?

Ma to Athene sam trolla, time se bavi.

7 dana kasnije

Jousting

https://www.youtube.com/watch?v=2YR3326k5hQ

Joust legendary

Nova Shaman karta

7 ili 14 healtha za 3 mane, bez overloada - odlična anti-aggro karta.

7 dana kasnije

Maloprije izvukao Antonidasa.... Ja i kad dobijem legendary, dobijem ono sto ne igram, lol
Ali dobro, nije losa karta, jos nekoliko stvari craftam i mogu imat OK Mage deck

BTW od ovog patcha se dobivaju nagrade za Rank u Rankedu, najbolje stvari se dobiju za Rank 5 i za sve bolje vrijedi isto (bila je rijec da ce davati golden kartu ili nesto tako, ali ne mogu se ni sam sjetiti svih postova koje sam procitao u zadnjih mjesec dana o tome)

Ja sam štedjel do oko 2600 golda i onda sam sve spiskal na classic packove, dobil neka sranja (3. Ilidana), pa na kraju craftal Antonidasa i Malghanisa. Obje jako korisne, Malghanis je lud sa Voidcallerima u Demon Zoou, šteta kaj lagano podliježe BGH-u. Opet dogural do fonda od 700 golda.

bila je rijec da ce davati golden kartu ili nesto tako, ali ne mogu se ni sam sjetiti svih postova koje sam procitao u zadnjih mjesec dana o tome)
Dobije se zlatna karta (jedna ili više ovisno o ranku), cardback i nekaj sitno dusta.

Danas je krenul novi Tawern Brawl: premade hunter i mage deckovi puni TGT karata, koriste se medivh i alleria skinovi i igra se na TGT ploči.
Zabavno, Inspire je stvarno zabavna mehanika i to manipuliranje hero powerom je dobro ukomponirano. Mageov deck mi se čini jačim. Lock'n'Load ima zanimljivu animaciju kada ga se odigra.

Novi cardback:

TGT izlazi 24.8.!

6 dana kasnije

Majko mila kako je Murlock Knight OP karta. Zadnjih 6 gameova mi je dobio i popeo me u 9 rank sa 12 bez problema, valjda ce tako i nastaviti

8 dana kasnije

Da ja malo krenem sa HS propagandom

Bijaše ljetna pauza tako je je bila tišina u 8. mjesecu, al sad opet na ESLu rokam eventove za domaću ekipu tak da se slobodno pridružite ak neko fancya koji kup bacit za vikend: http://play.eslgaming.com/hearthstone/europe/hearthstone/open/adria-open-cup-13/

Ak neko prati HCL.hr, tam se njuzovi pojave kad god je novo izdanje kupa najavljeno, ali unaprijed se svi kreirani eventovi vide tu

Rank 5 nagrade:

Bar se Mirror Entity igra u Mage deckovima.

10 dana kasnije

Kak vam se cini ekspanzija u usporedbi sa gvg-om ? Ja imam osjecaj da je u gvg-u bilo puno boljih karata.
A i nisu baš uspjeli u naumu usporavanja mete(iako bi ja to volio da uspore jer sad osim cancer huntera i eboladina ima i fejs rougeova lmao).

Za sada ok, treba još malo pričekati da se stabilizira. GvG je ubacio novi tribe i zato je promjena bila tako očita kad su se počeli javljat mech deckovi koji imaju dobru sinergiju, i daju dobar broj spare partova da opravda stavljanje Antonidasa i u neki drugi deck osim Freeze Magea. I Shaman je bio viable na ladderu neku vrijeme sa svojom mech varijantom.

Eboladin i mid-range Paladin (nešto manje) su se vratili i bili dosta popularni zadnjih mjesec dana, ali nam je TGT donio novi arhetip koji je trenutno ušao u metu i izgurao Patron Warriora po popularnosti - Secret Paladin koji se oslanja na korištenje jeftinih secreta (pogotovo ako imaš Secretkeeper koji je napokon ušao u igru). A Mysterious Challenger je big-threat kojim uglavnom završavaju igru.
Murloc Knight je isto jaka karta, RNG-wise poput Unstable Portala. Svašta ovdje može ispasti, pa čak i da vam jedan hero power napuni polje sa još 4 miniona (ja sam izvukao deblji kraj tog slučaja). Nedavno je na ATLC-u preokrenuo igru kada je igraču bacio točno onog murloca (Old Murk Eye) koji mu je trebao da ne umre (esports lol).
Za njega ne treba murloc deck, ide u svakog paladina.

Facehunter više nije tako popularan ni tako efikasan, trenutno je bolji mid-range. U njemu od novih karata se igraju King's Ellek, Ram Wrangler i Bear Trap. Bear Trap pomaže u diverzifikaciji hunterovih trapova pa više nije toliko jednostavno igrati oko njih (prije si samo računao na Explosive i Freezing, eventualno Snake). King's Ellek je čisti RNG u mid-rangeu i može služiti kao extra draw, ali je bilo i pokušaja slaganja Malygos Hunter u kojem bi Ellekom probali staviti Malygosa prije u ruke.
Nagla pojava Secret Paladina je ponukala neke huntere da igraju Flare.

Oil Rogue (valjda jedini Rogue na ladderu) je ispao iz igre, nije ni profitirao TGT-om.

U raznim Druid deckovima su se odmah udomaćili Living Roots i Darnasus Aspirant.

Novi zmajevi i karte koje imaju singergiju sa zmajevima su poboljšale Dragon Warriore i Priestove tako da sada ima pošten broj Priestova na ladderu, u usporedbi s prije kad ih gotovo nije ni bilo. Confessor Paletress, iako zanimljiva na papiru, nije vidjela igre, ali je Voljin dobra adicija.
Patron Warrior je ostao nepromijenjen, jedino sam jednog vidio da je igrao onaj "Deal 3 damage. Gain 3 Armor." removal.
Očekivano, našlo se mjesta za Varian Wrynna u Control Warrioru.

Iako se očekivao povratak Shamana zbog novih karata (Totem Golem, heal,...), to se još nije dogodilo.

Kod Warlocka nema neke promjene za sada, iako je Kripparian složio zanimljiv i gimmicky deck sa Deathsteedom (4 mana 1/1 minion koji se uvijek vrati nakon što umre).
Još uvijek se igraju Freeze, Mech i Tempo Mageovi koji su više-manje nepromijenjeni osim što se Effigy ponekad igra. Čudi me što uopće Rhonina ne vidim, no igrači vjerojatno još ne žele riskirati dust i čekaju da se iskristaliziraju stvari.

U Areni je Paladinu pomogao Murloc Knight (koji je common) i Paladin je prešišao Magea koji je pao zbog proširenog card poola, fireball i flamestrike se više ne mogu tako jednostavno izvući (no novi Flame Lance je dobar removal za velike minione).
Ima i dobrih neutralnih karata poput 5 mana 5/6 miniona (Pit Fighter mislim?), North Sea Krakena, više 2/1 miniona, Mukla's Champion,...

Ali treba još pričekati sa donošenjem sudova dok se sve ne slegne i ne jave novi arhetipovi koji će se više fokusirati na inspire mehaniku.

15 dana kasnije

Novi patch!

- The last player dueled will once again show up in the Friends List.
- Typing “TGT” or “The Grand Tournament” in the Collection Manager now correctly filters cards from that expansion.
- Cards that produce other cards now properly create golden versions when used on a target that is a golden card.
- New animations have been added to the following cards: Refreshment Vendor, Sparring Partner, Wilfred Fizzlebang, Fist of      Jaraxxus, Icehowl, Crowd Favorite, Aviana, and Rhonin.
- Various audio, visual, and UI issues have been resolved.

Novi cardbackovi:

Za rank 20 u rujnu:

Za sudjelovanje na e-sports turniru:

https://www.youtube.com/watch?v=I4R-uw9oSgw&feature=youtu.be

Effigy kreygasm. Sam Arcane Blast je radio 22 damagea, a svaki arcane missiles 13.

https://www.youtube.com/watch?v=wSb9FRgwQPg&feature=youtu.be

9 dana kasnije

Whorestone
Glupo ime, ali fora karte 

Uglavnom obavljam dnevne questove i kupujem packove.
Doguram tako do 12. -13. ranka.

5 dana kasnije

Pripremite se na novog kralja

i'm ready

https://www.youtube.com/watch?v=PprkXykU5xM&feature=youtu.be

16 dana kasnije

Blizzard teasea novi cardback.

Inače bi ga samo pokazali, ali ga ovaj put čuvaju za Blizzcon. Možda je nekaj vezano uz novu ekspanziju, ipak bi trebala doći negdje u prosincu. Tipiram na Icecrown Citadel i možda Deathknighta kao novu klasu.

Teško da ce bit nova klasa (iako kolko znam o wow-u to ide sa dk ide sa icecrown i lich king ekspanzijom).
Vjerojatno novi adventure. Gotovo cu ga sigurno kupit novcem...nije isplativo grajndat za te ekspanzije.