Da se javim s pokojim zapažanjem nakon malo više igranja onog midrange Huntera. Jučer sam uspio s njime dogurati od 11. do 4. ranka relativno bezbolno.
C'thun deckovi su preplavili igru, a najviše se igraju Druid i Warrior. Do 5. ranka sam imao 100% winrate protiv njih (ni sam nisam mogao vjerovati kako je lako išlo), C'thuna nisam ni vidio da ga netko baca (a odigrao sam pošten broj mečeva jučer). Tek sam pri kraju 5. izgubio prvu protiv C'thun Druida i onda još pokoju. Jednom kad ti ga baci i ima još nešto na polju, onda je game over. Jedini workaround je da on ima samo C'thuna, a vi taunt u ruci ili da vam je preživio - tako si možete kupiti još jedan potez (što je vrlo bitno općenito, sve igre gubim za dlaku).
Od 5. ranka na dalje su Midrange i Aggro varijante Shamana iznimno popularne (do onda ih gotovo nisam vidio, a sada bi mi za redom dolazili) i one mi zadaju glavobolje. Kako igram midrange, koristim facu da čistim polje i to me uvijek dovede u range gdje mi on napravi 16 damagea sa Doomhamerom. Tu je Doomhammer najveći problem. Zeznuti su mi i Feral Spirit vukovi (još ako Trogga sakrije iza njih) jer mi deck ima puno 2-attack miniona pa ih se ne mogu tako lako riješit. Ni deve nisu tako zahvalne u ovom slučaju (ali su protiv C'thun deckova nevjerojatan tempo swing) jer često izvuku Trogga ako ga već nije igrao turn 1, a njega se teže rješava i dajem Shamanu priliku da ubaci extra face damage ako odigra koju Overload kartu (najgora solucija je da baci Feral Spirit).
Osim toga sam vidio C'thun Paladina (onaj njihov 1 drop isto može biti tricky, ali je uglavnom sve u redu) i Deathrattle Roguea. On je tak-tak, ali stvarno se može zabarikadirat iza tauntova ako s onim novim epicom duplicira Defender of Argusa.
Kako bih onda deck mogao unaprijediti? Na užoj listi za odstrijel su Mukla, Animal Companion i Unleash the Hounds.
Nešto za skidanje oružja bi dobrodošlo, makar nisam siguran koliko želim techat protiv samo jedne klase (kod Warriora je čak poželjno da koriste face, a ovih se miniona u decku uglavnom ne rješava tako glatko - Camel+Kvaldir kombo će mu zadat puno muke makar on imao Fiery War Axe). Harrison mi se čini presporim tako da bih ovdje išao s Oozeom.
N'zoth bi možda zbilja mogao biti koristan protiv C'thun match-upa. Ako bi ga uspio odigrati prije nego protivnik odigra C'thuna, onda vjerojatno ne bi izgubio cijeli board kad ovaj odigra C-a. Štoviše, mogao bih izaći s još jačim boardom (Savannah Highmane deathrattle) i tu dobiti onaj extra damage koji mi treba.
Razmišljao sam se da craftam Sylvanu i nju ubacim umjesto Mukle. Isti body, ali bolji efekt. One dvije Mukline banane treba i odigrat, a za to najčešće nemam toliko prostora za manevar. Mislim da su mi u samom jednom slučaju pomogle. S druge strane, Sylv stilta protivnika. Uglavnom će potez potrošiti radeći ne-mana efficient playeve kako bi je se riješio. Pogotovo sad kad ne vidim više toliko silencea. Mislim da bi mi jako pomogla protiv C'thun deckova i Shamana. Shamanu bi jednostavno taj extra damage s boarda ukrao (ili im maknuo onog novog 4 mana 7/7), a C'thun deckovi bi ju obavezno morali micati osim ako mi ne žele pokloniti C'thuna (pod uvjetom da im uspješno čistim board). A ako iskoriste silence, onda neće moći baciti C'thuna i ja si kupim extra potez, koji me je tako često dijelio od pobjede. Idealan play bi bila Slyv na 9. potezu uz solidan board presence. S Slyv bi N'zoth još gro dobio na vrijednosti.
Od svega ovog najviše razmišljam o craftanju Sylvane. Muklu bih jednostavno zamijenio boljom kartom, njegov beast tag mi ne znači toliko kad već imam toliko zvijeri u decku.