Hearthstone: Heroes of Warcraft je Blizzardova kartaška igra koja je ujedno i Free 2 Play, no naravno igra ima svojih načina da vam izbije lovu iz džepa.
Igra se u dvoje, i cilj vam je da health protivnika (tj. njegovog heroje) spustite sa 30 na 0. Zvuči dovoljno jednostavno, no pregršt kombinacija i karata će vse to začiniti.
Igra je jednostavna za krenuti, no za majstoriranje ipak treba vježbe i odgovarajućih karata (dakle, grind).
I taj početni grind je vjerojatno najteži dio za novake dok ne skupe bolje karte, ili jednostavno ne potroše nešto novca.
In-game valuta je gold koji se teško skuplja (postoji daily challenge i svaku treću pobjedu dobijete 10 golda), ali lako troši.
Jedan pack od 5 karata dođe 100 golda, a jedan Arena Run 150 golda, i to je otprilike to.
Heroji u ovoj igri predstavljaju klase, i svaka ima određeni ability i karte koje samo oni mogu koristiti, tako pomažući diferencijaciji.
Klase:
- Rogue
- Mage
- Hunter
- Warrior
- Shaman
- Priest
- Paladin
- Warlock
- Druid
U igri imate tri moguća moda: Casual, Ranked i Arena.
Casual je upravo casual. Naletite na nasumičnog protivnika i igrate partiju protiv njega. No treba spomenuti kako se u zadnje vrijeme u casualu vse više pojavljuju jaki deckovi koji vas mogu itekak sredit, tak da bi novijim igračima čak bilo bolje da probaju ranked.
Ranked nam donosi pentranje po ljestvici. Ima 25 rankova i cilj vam je dogurat do što višeg. Za svaku izgubljenu partiju gubite zvjezdicu, a za svaku dobivenu dobivate. Ako zaredate više pobjeda za redom, postoji mogućnost da dobijete bonus zvjezdice.
Arena - Ulaz se plaća 150 golda ili 1,79 eura, a prvi puta je besplatno. Odabirete jednu od tri ponuđene klase te slažete deck od 90 karata koje će vam redom ponuditi te se onda natječete sa ostalim igračima Arene. Za svaku pobjedu dobivate novi ključ kojim ćete kasnije otključati škrinju koja čuva nagrade. Maksimalno možete dogurati do 12 pobjeda, a možete izgubiti samo 3 partije prije nego vas izbace iz arene. Ako želite biti sigurni da ste uvijek u mogućnosti igrati Arenu, onda trebate dogurati do 7 pobjede jer će vam nagrada međuostalom dati i 150 golda tako da možete početi novi run. Ulazak u Arenu se najčešće isplati i sa 3-4 pobjede. Arena je daleko najbolji način za skupljanje golda i dusta.
https://www.youtube.com/watch?v=QdXl3QtutQI
Zasad je izdana jedna ekspanzija (Goblins vs Gnomes) i jedna avantura (Curse of Naxxrammas). Uskoro dolazi nova avantura, Blackrock Mountain.
Goblins vs Gnomes:
https://www.youtube.com/watch?v=ijyMZPIsj5E
Curse of Naxxramas:
https://www.youtube.com/watch?v=5SDJgW3A_sw
Blackrock Mountain:
https://www.youtube.com/watch?v=jsH9w5HW-9w
Preporuka za igru. Ne treba pretjerano jako računalo za igrati, a možete ju čak igrati i na tabletima.
Hearthstone: Heroes of Warcraft
FFA Playerlist:
Chaky - Gobac#2782
Dom - OriginalD0m#2882
Milicevic87- Palatuljak#2231
venom11 - SeaDog#21221
War - Doppel#2550
Yovitssa - Yovitssa#2302
Nije jos sluzbeno podrzana na pametnim telefonima, ali da se igrati i na njima.
Poceo sam igrati koji mjesec prije Naxxa i to je jedina igra koju igram prakticki svaki dan.
Prvenstveno Arenu. Constructed igram samo zbog obavljanja questova, pa laganini guram do zlatnih heroja.
Posto nemam namjeru dati pravu lovu za packove, nedostaje mi dosta karata za ozbiljniji constructed ili tournament igranje.
Sad sam u zadnje vrijeme malo smanjio Arenu, jer sam se malo zasitio. A i zao mi je da stoje druge igre neodigrane PC/PS4/Vita. :(
Nije jos sluzbeno podrzana na pametnim telefonima, ali da se igrati i na njima.Do koliko obično doguraš u Areni?
Poceo sam igrati koji mjesec prije Naxxa i to je jedina igra koju igram prakticki svaki dan.
Prvenstveno Arenu. Constructed igram samo zbog obavljanja questova, pa laganini guram do zlatnih heroja.
Posto nemam namjeru dati pravu lovu za packove, nedostaje mi dosta karata za ozbiljniji constructed ili tournament igranje.
Sad sam u zadnje vrijeme malo smanjio Arenu, jer sam se malo zasitio. A i zao mi je da stoje druge igre neodigrane PC/PS4/Vita. :(
I ja više-manje sam igram Hearthstone od kad sam ga počel (i odnedavno HotS betu).
Ja sem ipak cave-inal i kupil nekaj packova z penezima, ali još uvijek fali brdo karata.
....................
Predstavili BM dragone:

Ajme, kakve mogućnosti! Več vidim Volcanic Drake+Unleash the Hounds (il Snake Trap) combo kod Huntera.
Dragonkind isto super karta, plus dragon sinergija.
Nefarian ima super art, a siguran sam da bu izazval dosta neugodnosti protivniku, k dobro dojde za stvaranje card advantage u late game kada počne topdecking.
Ma nista spektakularno. Dosta grijesim u Areni. Cak nije problem u slaganju decka, nego u igri.
Najveci problem mi je u procjeni kad lupat face, a kad miniona.
Prvi prag mi je bio da dodem u prosjeku do 3-3. To sam savladao.
Sada naginjem prema 5-3 prosjeku. Ali nisam u zadnjih mjesec dana previse igrao Arene. Malo sam se zasitio, a skupljam i golde za Zmajceke.
Sad bih vjerojatno startao s 0-3.
Premda sam izvukao zanimljiv deck s Priestom. Vjerojatno cu odigrati s njim ovaj vikend.
Veselim se Zmajchekima i da vidim sto ce se moci sloziti s njima.
Mislim to je ono sto veseli u svim kartaskim igrama, nove karte!!!!
Drakonid djeluje zanimljivo. Naravno na prvu sam procitao Nerfarian.
Battletag: Gobac#2782 pa slobodno nabaci friend request ako zelis.
Imam te več, ja sem Doppel.
Zanimljiva bu bila ta mehanika sa držanjem zmajeva, vidjeli bumo koliko bu to utjecalo na metu. Več mi se čini kak se malo udaljuje od aggro deckova, a ovi zmajčeki bu fino sjeli Priestu, pa morti bu još popularniji pick.
................
Inače, prvo krilo Blackrock Mountaina stiže 2.4. Nadam se da ste ušparali golde! Il posegli za karticom...
Upravo napravil 2-3 s Priestom v Areni. -,- Mislim da mi z njim ide najlošije, kaj se reza tiče.
Bil je super početak (sarkazam). Prva partija, prvi na potezu, dobijem preskupe karte za prvu ruku, zamijenim ih i dobijem još skuplje. Miniona nisam bacil do 4. poteza. -,-
Bar sam dobil 50 golda i pack, pa nemrem reč da sam spušil.
Bil je super početak (sarkazam). Prva partija, prvi na potezu, dobijem preskupe karte za prvu ruku, zamijenim ih i dobijem još skuplje. Miniona nisam bacil do 4. poteza. -,-Da, koma kad se to dogodi.
Ali gledaj s pozitivne strane, nije ti se dogodilo 3x za redom
http://www.heartharena.com/arena-run/96q63w
Evo primjer dobrog decka u rukama loseg igraca, koji jos nije imao srece u prve tri partije 8)
Mage je no-brainer za Arenu, baš mrzim kad me spoje protiv njega. :)
Od ostalih mi je dobar i Druid, iako ga ne baš ne špilam vu constructedu, v areni me dosta dobro služi. Hunter je recimo osjetno lošiji, Areni više pašu control deckovi.
Uspio dogurati s onim Priest deckom do 7-3. 170g i normalne karte.
Nakon toga 3-3 s Paladinom. Cudo da sam dogurao uopce do 3. 60g i normalne karte.
Sad s Priestom li-la deck. 2-0 za sad.
Ja sam danas failal 1-3 s Mageom. Kad ti je Core Hound najjači drop, znaš da nekaj ne štima.
Previše 2 mana karta sam ubacil, bilo ih je oko 8.
Ja sam danas failal 1-3 s Mageom. Kad ti je Core Hound najjači drop, znaš da nekaj ne štima.To nije previse 2 dropa. Ali Core Hound je definitivno los
Previše 2 mana karta sam ubacil, bilo ih je oko 8.
Naišel sem na zanimljiv Druid deck.
Link na post
Fale mi Dr. Balanced, Fel Reaver, Keeper of the Grove i još jen Cogmaster.
Vmesto Keepera mogu runnat Ironbeak Owl il Spellbreaker (još bolje), vmesto Cogmastera neki cheap mech, iako mi se čini da je ubacil vse več. Hm, atlernativa bi mu bila neki 1 drop. Morti Leper Gnome, svakak bu skinul 2 healtha neprijatelju.
Bilo bi zanimljivo probat kad bih imal karte, neznam čime bi mjenjal Balanceda i Reavera. :(
Solidan run sam imal u areni danas, al par zanimljiv mečeva.
Jedna pobjeda protiv Warriora i Hunter, nikaj posebnog osim kaj sa Warriorom top-decking zna bit zeznut, no ovo srećom ipak nije constructed. Protiv Huntera sam uspjel složiti lethal od 16 damagea.
Treću sam špilal protiv Magea. Išlo je ok, prilično izjednačeno (ja sam mu ipak nanesel više štete) i onda mi baci Onyxiu koja joj je ipak stvorila veliki board advantage. Na polju sam imal nekaj miniona koje sam mogel mijenjati, no onda bi moja strana boarda ostala prazna, a njegova gotovo pa puna (imal je još drugih miniona osim Whelpova, al vsi ispod ili na 4 healtha ). Nerado sam moral iskoristiti Fireball, koji sam čuvao za lethal, kako bi maknuo body Onyxie s ploče. Imal sam nekog miniona u ruci, no njega sam čuval kako da mi ga ne bi skinul na svojem potezu. On je taj potez uglavnom ignoriral ove moje male minione i išao direkt face, kaj me prilično spustilo. Dakle, molim bogeca da izvučem Lighting Strike i ta-da! Kak je bil dober osjećaj očistiti mu to polje.
Jednu sam partiju protiv Magea imal 3 Lighting Strikea u ruci do 6. poteza, ali to čekanje (i pokušavanje balansiranje healtha njihovih miniona, da budu ispod 4) su mi se na kraju obili o glavu.
Taman mi potez prije neg sam htio baciti Lightining Strike baca secret dolje. Taj potez sam bacio nekog malog miniona i pokušal izvidjeti situaciju. Vse je upućivalo na Counterspell, samo kaj nisam imal za kaj potrošit, za Lightning Strike mi ode cijeli potez. Opet primam dosta damage (ima 2-3 jača miniona, oko 4 attacka) i vučem kartu nadajući se nekom jeftinom spellu (Frostbolt bi bil idealan) pa da istovremeno odigram Lightning i to. Nažalost, to nije bilo tak i spušil sam Lightning. Sljedeći potez nisam dočekal jer je ispalo da je imao lethal: minioni na polju i Fireball + 1 Spell Damage.
Zatim sam Paladinu uspjel dva puta za redom odjedanput počistit 4-5 miniona. Čuvao je u ruci one koji se lako mogu namnožit (poput Teachera i onog 4/4 Knighta). Mogu mislit kak mu je bilo kad je tako spušil ruku, na kraju je moral top deckat, a ja sam lako uspostavio kontrolu sa minionima koje sam imal na polju.
I jedan meč protiv Shamana gdje mu jedan loš trade odnesel pobjedu. Ja sam relativno vodil, no on je uspio floodat polje i još nabacit Stormwind Championa, tak da me nakon tradeanja miniona lako mogao dovršit sljedeći potez (ja bi ga nakon iskorištavanja opcija ostavil na 1 healtha). Ali umjesto da je sa Undertakerom išao na 2/1 Mech zmaja i žrtvovao Undertakera, on je išel na 1/2 Oozea. To mi je taman osiguralo +1 damage koji mi je trebal za lethal.
Na kraju me je izbacil Priest sa legend rankom. Bar sam dobil Legendarya u packu, Malornea Nije Dr. Boom, al aj... uzel bum i to.
Jučer je na streamu otkriven ostatak BM karata:
Otkrivene karte
Jedva čekam ovaj set, karte su fest zanimljive.
Možete postati Ragnaros! I da, Ragnarosa možete targetati Alexstrazom. Chromaggus bu bil "double the fun", još bu više otežal top-decking protiv control warriora, a nije ni BGH meta. Super bu legnul i handlock deckovima.
Thaurissan... Bio bi jak da to vredi sam za jen potez, no to se stacka svakim potezom.
Paladin je dobil super class specific kartu, Dragon Consort. Praktički vam omogućuje da bacite Yseru ili Alexu na 7. potezu, a možete baciti i gotovo free Volcanic Drakea ak ste tradeali par miniona taj potez.
Očekujem Dragon Paladina!
Čini se da uvode i Graveyard mehaniku sa Shamanovim Ressurectom.
Jako mi se sviđa discount mehanika kojom se igraju i koja se čini da je tema ovog decka. Omogućit će nam još više combo poteza, ali i još više rageanja kada nam to netko izvede. :)
Blizzardovi patch notesi za 1. April
Card packs can now be opened by blowing gently on the screen.
To make things more convenient, Tirion Fordring will now silence himself when summoned.
Fixed a bug with Thoughtsteal where playing it would sometimes fail to steal your opponent’s best cards.
Fixed an error where Skill Command was incorrectly named Kill Command. The Hunter spell will now correctly do damage based on the caster’s skill at Hearthstone.
We’ve fixed a bug with Animal Companion that sometimes caused the spell to not summon Huffer.
Azure Drake has been renamed Blue Drake because no one says “Azure” correctly.
After reading so much community feedback about Wisp value, the cost of Wisps has been raised to 2 mana.
.........................
Vrte se rumori kak bi mogli ubrzo vidjeti mobilne verzije, navodno je zadnjim patchem Blizzard u kod ubacil achievemente za odigravanje jedne partije na Android mobitelu odnosno iPhoneu.
Također je navodno ubačen novi daily challenge koji vam daje jedan classic pack ak spectate frenda kak pobjeđuje jednu partiju.
..........................
Card back za novu sezonu:

Ovo je zbugano.Card packs can now be opened by blowing gently on the screen.
Probao sam na monitoru i na mobitelu iz svih smjerova.
Jedino, ako ne pusem dovoljno njezno 8)
Danas 3 Arene.
Priest 5-3
Rogue 1-3
Paladin 3-3
Steta sto nisam dobio bar jedan Consecrate u Paladin decku, mislim da bi dalje dogurao.
Inace previse pogresaka u sva tri runa.
S rogueom sam imao stvarno los draft. Jedan od najgorih koje pamtim.
Da ima ludih karata s novom ekspanzijom. Problem je sto mi nedostaje dosta karata iz Classic seta. Trebao bih vidjeti koji zmajevi mi nedostaju. Mislm da nemam niti jednog Drakea. Mozda Feary Dragon. Malygosa imam, ali on je neupotrebljiv.
Definitivno kad pokupujem sva krila, trebao bih ulupati nesto golda u Classic Packove.
Jesi isprobao onaj Druid deck. Ja za druida nemam niti combo force of nature + Roar :(
Neku varijaciju sam sklepal:
Jesi isprobao onaj Druid deck. Ja za druida nemam niti combo force of nature + Roar :(

Rezultat je bil polovičan, no negde sem i ja pogrešil. :(
6 od 10 sam pobjedil v rankedu.
Matchup:
Mage - 1 loss
Hunter - 1 loss
Warlock - 2 wina
Rogue - 2 wina, 1 loss
Druid - 1 win, 1 loss
Priest - 1 win
Protiv Magea sam se zeznul kaj nisam dignul Mech Bear Cat-a s polja pomoću spare parta kad je bil na 7/2. Sljedeći mi ga je potez počistila s Flamestrikeom (i još 2 miniona). Da sam ovo napravil potez prije, vjerojatno bi dobil. Topdecking može bit zeznut.
Kad sam igral protiv Druida, bacil mi je Ancient of War i odabral +5 healtha. To me zeznulo tu partiju, no čak sam uspjel postavit ploču da bih mogao to riješit i možda dobiti prednost, no imao je lethal sa pozivanjem 3 2/2 Trenta koji imaju charge.
Hunter i Rogue meča se baš ne sjećam, no mislim da je bila neka greška u koracima.
U jednom meču sam mogel bacit Mechanical Yetia na prvom potezu, no ja debil bacim Cogmaster kojeg mi je maknula sa Backstabom. Zato sam drugi potez bacil Mechwarpera i Mechanical Yetia. 8) Potez nakon opet Mechanical, haha.
Tinkertown Tehnician super paše u decku. Neprijatelju znaš zadat glavobolje dok na polju imaš Annoy-o-trona ili Robocupa pa na 3. pozetu baciš Tinkera.
Nisem znal s čime bi zamjenil Fel Reavera i Booma. Stavil sam još jen Mech Bear Cat i Loatheba. Morti bi mogel ubaciti Maloerna kao the drop umjesto nekog od njih. Nažalost, nemam neke bolje.
Rekel bih da je Savage Roar dosta bitan, često ti treba za lethal.
Da ima ludih karata s novom ekspanzijom. Problem je sto mi nedostaje dosta karata iz Classic seta. Trebao bih vidjeti koji zmajevi mi nedostaju. Mislm da nemam niti jednog Drakea. Mozda Feary Dragon. Malygosa imam, ali on je neupotrebljiv.Ja u classicu od bitnijih zmajeva imam Faeriea i Azurea. Mislim da bi Alex, Ysera i Deathwing dobro došli.
Prošel sam prvo krilo Blackrock Mountaina na normal i riješil one class challenge. Prilično lagano, iako me Thaurissan poprilično scimal sa svojim hero powerom (Deal 30 damage za 2 mane). No, tek na heroicu počinje prava zabava, i dosta je to herojski.
Class challenge za Magea mi je genijalan, imate samo Unstable Portale.
Thaurissan je sad v žepu. :)