Jucer sam dosao sa posla u 10 i pol.Na steamu je pisalo jos 1h i 40min do zavrsetka downloada.Odlucio sam pogledati film za to vrijeme i onda samo uletit namjestiti postavke i skicnut igru.Film je zavrsio u 2h i 10min.Rekoh sebi,ajde na brzinu,samo 5min da vidim,bas me zanima kako izgleda.Skroz onako nepripremljen hvatam gamepad i molim boga da se zena ne probudi.Ulaz u igru kroz masu "accept this,accept that,agree with this,agree with that".I to jos onaj Konamijem font slova i zvuk ko u PES-u kojeg nikako nevolim.Nakon toga ocekujem menu igre ali ne...krece odmah cinematic...the man who sold the world..izgleda fenomenalno...koliko god mi se gadi sucelje toliko mi bas godi engine,igrin art,one pomalo krute animacije ali savrseno precizne i ispolirane..odlican blur i depth on field efekt..lezim u sobi i nemam pojma nista o igri..nemam pojma ni dali prekaljeni MGS igrac uopce zna sta se dogada na pocetku...toliko dobro izgleda sve,toliko mi je sve novo i nesto konacno drugacije..vidim da sam u ingame sceni ali mi je dosta dugo trebalo da skuzim da sam zapravo u gameplayu i da mogu pocet koristit analog..divim se svemu..5min je davno proslo...rekoh si ajde jos malo samo da taj uvod prode pa da vidim pustinju..doktor prica,ja nekuzim nista ali sve mi je zanimljivo..nemogu prestat pratit a inace sam takav da odustanem ili niti ne pocinjem ako neznam o cem se radi...o MGS neznam nista...nisam ni launch trailer pogledao...igra vrti dalje..krece ona radnja..akcija..puzem po podu...i to traje...traje a nije dosadno...igra me uvlaci,doslovno uvlaci u ekran...zadni put pogledvam zenu i bebaca kako spavaju i kazem si kvragu idem jos ovo je predobro...privlacim stolicu,podesim kut monitora i hvatam gamepad nabrijan...doslovno lomim gljivu prema naprijed koliko me uvuklo u svijet i zelim vidjeti sta ce se dogoditi..a moj lik i dalje puze..pada..s njim sam se poceo i ja preznojavati pred ekranom..igram nekoliko minuta igru a toliko sam se vec povezao sa likom u igri...prva je ovo igra u kojoj sam si i detaljno kustomizirao lice i izgled jer inace takve stvari preskacem...sa svakim korakom prema naprijed koji sam napravio meni je impresija rasla..toliko detalja...tolika imerzija...svaka scena i dogadaj govore za sebe i mogli bi se opisivati..gameplay sacinjen od cut scene u kojoj imam kontrolu..suljanje po podu,ispod kreveta...traze me..ne znam ko sam ja a kamoli oni...prica kaze da sam 9god bio u komi...hebote zelim znat sta se desava i lomim gljivu i dalje..malo sam u prvom licu,malo u trecem..sve je napeto...tipovi setaju i ubijaju sve pred sobom...ja pod krevetom lezim i pratim lika kojem se vidi guzica i on mi pomaze..neprijatelj seta u istoj prostoriji,vidim mu samo cizme i molim boga da se ne sagne zavirit pod moj krevet..ja nepamtim kad me nesto ovako impresioniralo a da nije sacinjeno od kaosa,eksplozija i neznam cega nego je od stealtha...tad mi se mali zakasljao i momentalno sam ugasio Pc..Mislio sam da je proslo dvadesetak minuta a kad sam pogledao na sat bilo je 3h i 40min...samo uvod..kojeg nisam ni zavrsio..i danas na poslu evo cjeli dan razmisljam o igri...koja ce me do kraja jos deset puta natjerat da mjenjam misljenje...neznam...ali morao sam izbacit iz sebe ove dojmove...meni je ovo brutalno dobro