Pa MGS4 je podbacio u svakom pogledu, ali SVAKOM u odnosu na serijal pa ekipa dan danas slini po toj igri.
Nikad u zivotu.
Metal Gear Solid 4: Guns Of The Patriots je rapsodija kreirana iskljucivo na nacin da objedini sve prethodne nastavke u jednom zaokruzujuci veliku epohu, ujedno nam pruzajuci priliku da ispratimo epsku sagu. Big Boss, Zero i Solid Snake na istom mjestu. Na grobu The Boss, Solid Snake licno pali posljednju cigaru Big Bossu. Dramaticna borba Solid Snakea i Ocelota na vrhu Outer Havena pred sami kraj iscrpnog rata. Epska igra i zavrsnica.
Flashbacks, maestralna prica, preduge i kvalitetne animacije. Nije isto meni koji vidim flashback koji sam vidio prije deset godina i nekome ko je igrao
Metal Gear Solid tri do cetiri noci prije, samo da ga sklepa da bi mogao pratiti
Guns Of The Patriots. Cetvrti act, povratak na pusti
Shadow Moses, kompozicija
The Best Is Yet To Come i popratne recenice iz MGS-a koje sam slusao na istom tom mjestu prije deset godina. Izadjes iz hangara i podignes kameru,
overhead view, i Snake to nostalgicno komentarise isto kao i neke lokacije i poteze. U kojoj to drugoj igri ima? Najezio sam se dok sam ovo napisao. Ovaj serijal, a posebno MGS4, moze biti dobar samo onome ko ga razumije, a takvih je malo. Jednostavno ovo nije obicna igra, zato se svi fanovi zale na insuficijentnu pricu u
petici bez obzira na to sto je gameplay perfektan.
Nemam ti nista vise za reci. Svjesnom dosta. Prema mom misljenju i dozivljaju,
cetvorka ima najmocniji kraj (dvoumim se izmedju ovoga i
Snake Eater-a) uz koji se masa fanova isplakala kao dijete. Nezaboravan trenutak.
To sto vecina fanova MGS4 stavlja tek na cetvrto mjesto nije razlog tome sto je igra losija i slicno, vec jednostavno MGS1, MGS2 i MGS3 su remek djela. Vrhovi vrhova. Razlika izmedju ta tri nastavka je 0,01% i to uglavnom na sentimentalnom nivou. Jedan MGS2 je za mene mozda i najbolja igra koja je ikada izasla, ali meni su jednostavno drazi MGS1 i MGS3 zbog nekih stvari. Tako da fakticki je
Metal Gear Solid broj jedan, a svi ostale MGS igre broj dva.
Ima jedan video koji je meni vrlo drag. Objedinjeni elementi jedinice, trojke i cetvroke. Puno sam ga puta postavljao, ali evo opet za sve one koji nisu gledali. Ko kaze nakon ovog videa da je
cetvroka insuficijenta ili slicno, neka se zapita.
https://www.youtube.com/watch?v=tKIsynK7ruY