Da, nakon Forest of Fallen Giants najbolje je ići u Heide's Tower of Flame.
Dark Souls II
Nekih tjedan dana igram SotFS i djeluje mi previše olakšano.
Jedini teži dio je u Heideu jer su oni White Knightovi ludi ko šibe + zmajek tam prije Ornsteina.
Nije loše što se ponegdje napravili drugačiji raspored neprijatelja, ali stvarno mi djeluje prelagano.
Doduše, i dosadašnje iskustvo ima tu nekog utjecaja :) , a ni malo drugačiji stil Bloodborna nije za bacit.
Na trojci sam odigro samo polovicu prvog DLC-a, tak da mi je Brume Tower odlično sjel, a Fume Knight me uništavo dok nisam malo dignul Agillity. Uz Smeltera definitivno najteži boss u igri. (I onog smrada Darklurkera)
Za Sir Allonea sam čul da će bit još teži, ali, makar je stvarno brz, on je pal nakon 3-4 pokušaja.
Razliku zbog 60 fps-ova bome ne primjetim, tak da one priče o većoj težini igre zbog toga ostaju samo...priče :)
Ne snizuje kvalitetu same igre, ali upadne u oči ulaženje oružja u teksture zidova i slično. Mislil sam da smo takve stvari ostavili na prošloj generaciji, al jebajga...
I dalje vrhunska igra, gušt je opet odigrat. Savršena uvertira za trojku za koju očekujem da pomete i Demone ako treba :)
Meni najgora stvar je definitvno kad su malo uži prostori i želim puknut neprijatelja kad ono svom snagom odalamim od zid,lik mi se staggera i onda 3 sekunde nemrem prst mrdnut dok se ne prekine animacija. Nebi čovjek rekao,ali mislim da sam zbog toga popušio najviše healtha u igri.
Bossovi su zasad jako lagani,ali tek sam prošao prvih 3 tako da nebum nika komentiral jer znam da ću sigurno naletit na par di ću pišat krv.
Nego,koliki utjecaj na agility ima onaj burden tj. težina oružja i armora kojeg nosim? I to se računa samo za equipani armor,ne za onaj koji mi je u inventoryu? Uzeo sam onu drugu klasu,nije Warrior nego onaj ispod nemrem se sjetit kak se zove (nema štita na početku). Uzeo sam toga jer sam planirao više izbjegavati nego koristiti štit ali sam se malo pogubio prilikom levelanja. Sad levelam Health,Endurance,Strenght i Dexterity ali imam osjećaj da bacam soulse bezveze na Strenght i Dexterity,kao da bi se trebao odlučiti na jednog od ta dva. Nekako mi se čini isto da malo buildam lika kao warriora a nisam tu klasu uzeo.
Računa se samo oprema koja je na tebi.
Ako ti je Equip burden iznad 70%, onda imaš heavy roll, odnosno, ko da bi se ja išo koturat
Ja sam na nekih 60&, taj roll mi je taman.
Ovisi koja oružja furaš sa sobom, svako ti skalira sa drugim statsom (Strenght / Dexterity, odnosno, Faith / Inteligence ako si wizard).
Ak ti oružje ima veće slovo na Strenghtu (donji dio u statistikama), bildaj radije strenght.
Bildaj prva 3 statsa kombinirano, faith, intel. i attunement zanemari ako nećeš igrat kao wizard.
Ulaži i u Str., Dex i Agillity. Tek si krenul, bit će duša ;)
Fala na pomoci.
Inace,sad sam dosao do dijela kad se mogu boriti s Ruin sentinelima u Lost Bastille koji me konstantno ubijaju tj. ubiju me ona dva nakon sto sredim prvog. Osim njih,mogu se i boriti protiv oe bezglave Myrne ali tamo nemogu izdrzati niti sekunde jer me poison dokrajci.
Ima li mozda neki laksi boss ili sam na pravom putu?
Nisu Sentineli tako strašni :)
Jako predvidljivi, prvog središ gore,a dolje lagano izbjegavaj i po jedan udarac.
Što se meduze tiče, prvo moraš neutralizirat otrov, a budući da smo to svi saznali prek neta , kod drugog po redu Bonfirea (onaj odmah iza fog gatea) odi do vjetrenjače i zapali ju ;)
Fight je nakon toga pizdin dim.
Ali ne preporučam da ideš u Iron Keep nakon toga, za to područje ćeš bit malo preslab, pogotovo za (opcionalnog) bossa.
Udri po Sentinelima. ;)
Btw, upravo pao Darklurker, i to isprve...za nepovjerovat
Lik na kojeg sam na PS3 potrošio apsolutno sve Effigye.
Ima li mozda neki laksi boss ili sam na pravom putu?Možeš probati Grave of Saints. Boss tog područja i nije težak. Metaforički i doslovno.
Pali su Ruin Sentineli kad sam uzeo Life Effigy i summonao NPC suborca. Dosla mi je neka zenska koja je turbo neefikasna ali mi je odlicno posluzila kao distrakcija za jednog dok ja udaram po drugom. Na kraju su odmah pali.
Onda sam otkrio onaj tajni put za * Bell dio i dosao do Bell Gargoylesa koji ce pricekati jos malo. Sad guram dalje u Bastille dok ide pa onda napraviti ovo kaj je Tuhy rekao za micanje otrova kod Meduze (to bi sam saznao nikad lol).
Prvo rjesi bastille skroz prije nego ides na meduzu. Igra je zapravo linearno slozena i postoji ajmo rec najbolja metoda za prelazak ako si pocetnik, iako je bilo slucajeva da su neki fulali citavu 4. Primal bonfu kod freje
Kakav net, ja sam im rekao na rebootu za micanje otrova prvi
Danas zaigrao na new game+ na kojih sat vremena. Pali Pursuer i Ruin Sentinels (uz pomoć bijelog fantoma). Likinja mi je LV 215.
Pala meduza nakon kaj sam zapalio vjetrenjaču (tko je to pronašao svaka čast) i nakon kaj sam skužio da štit baš i nije efektivno rješenje protiv većine bosseva. Rollanje je bogom dano,pogotovo kad ima invicibility frejmove koliko sam skužio. Last Sinner je isto pao kad sam skužio da igram Dark Souls a ne druge hack'n'slash igre (zaboravio sam da ovo nije Fallout 4 da uletim ko sivonja i želim što prije ubiti bossa).
Zapalio sam bonfire u Iron Keep ali nisam tamo krenuo ako velite da je preteško još za sad,pa sam odmrznuo onu žensku u Majuli i ušao u onu šumu (toliko lokacija da se nemrem sjetiti imena). Koliko se sjećam to mi je jedino di sad znam da mogu ići,makar se sjećam i nekih drugih vrata koja su mi bila zaključana ali su tražila da presentam *nešto* of Kings. I da,ostao mi je i Grave of Saints di sam se spustio preko onih lojtra koje mi je onaj bradati spustio.
Tih par "Kings" vrata nećeš moć otključat prije nego prijeđeš 70% igre, tak da zasad za njih ne brini ;)
To di si sad (iza okamenjene ženske) je "prirodni" tijek kojim trebaš ić.
Grave dio je opcionalni, dublje je dio kamo ćeš ić poslije
I ja sam krenuo u novi prolaz ali ovaj put na PS4.
Puno mi je bolji raspored protivnika i sama dinamika igre.Ugodno sam iznenađen :
Kao što je Tuhy rekao i meni se čini lakše .... to je zato što već imam dosta iskustva sa (Demon's Souls,Dark Souls,Dark Souls II,Bloodborne).
I dalje su mi najdraža dva komada opreme :
Fire Longsword i Drangleic Shield
Ovo mi je dobro zagrijavanje za Dark Souls III
Jedva čekam...
Ovaj Black Gulch je poprilicno iritantan dio. Sere mi se od onog otrova,nemogu napravit dva koraka prije nego me popljuju sa svih strana.
Nego,koji level je preporucljiv za odlazak u Iron Keep?
60-70 bi rekao otprilike, ali bitnije je koliko si dobro naoruzan :)
Ovaj Smelter demon je takav proljev,jos je najgora stvar doci do njega na prvom mjestu a da dvadeset puta ne upadnem u lavu ili da me oni smradovi ne snajperiraju s tenkovskim granatama koliko udaraju.
Izbjegavam mu napade cijelo vrijeme i na kraju skoci u zrak,kamera mi se zblesira i jos eksplodira...
someone
I meni je jedan od gorih...to ti je opcionalni boss.
Preskoči ga za sada dok se ne pojačaš (Vigor,Endurance).
Koristi od opreme sve što ima visoki Fire Resistance,a oružje koje ima Lightning.
Moraš biti jako brz,pogotovo u drugom dijelu kad izvadi vatreni mač.
Za velike bosseve koristi unlock kameru. Kako je dobro to rjeseno u bloodborne kad imas 2 tipa rolla i mogucnost "ciljanja" zamaha.
Zapravo je taj boss dosta lagan kad mu se skonta patern napada. Najkorisnija svar u toj borbi je visok adaptability i sporije oruzije koje poprilicno jako udara... cilj je sve dodgeat te ga kaznit nakon komboa. I naravno nesmijes bit proklet, 1 udarac, eventualno 2...
A kad vidis da se priprema na skok, odma unazad "skakutat", nikad se zalijetat na njega :)
Btw najlaksi nacin za doci do njega je da 12 puta ubijes sve prije toga. Skupis hrpu dusa, a sami protivnici su super lagani u 1v1...
Pao je jucer odmah nakon sto sam napisao taj post. Skuzio sam mu napade i onda je bilo potrebno samo koristiti rollanje da mu izbjegnem sve napade. Kad mase s macem samo roll u stranu od koje je krenuo a kad skoci u zrak onda rollanje prema njemu tj. iza njega doci. Ono sto je najbitnije ne biti pohlepan,udarac maksimalno dva i priprema za novo rollanje. Cim udaris vise puta gotov si,odmah te kazni jer nemas stamine za stit/izbjegavanje napada. Nakraju nakon par puta stvarno postane lagan,makar te definitvno moze opet iznenaditi ako si nespreman.