chono da, samo si stari fanbo
jesam, fanboj svog novčanika 🙂
wooddiebone Svi smo htjeli da nove AMD kartice budu dostojna konkurencija nvidiji, ali nisu i to je činjenica.
U očekivanju da spuste cijenu Nvidiji, i kako bi onda kupili nvidiju. Sada više nema konkurencije, AMD je pao na 15 % udjela i kožnati je dignuo cijenu srednje klase na 1000 eura. Ljudi obično na kraju dobe ono kaj i zasluže, od vlasti do svega ostalog.
wooddiebone Tak da ono, AMD grafe su kompromis, a nisu ni približno dovoljno jeftine da opravdaju manjak performansi.
raster performanse su bolje nego kod nvidije, i bolja je uloženo dobiveno.
RTX 4080 - najniža cijena (nabava.net)
RX 7900XTX - najniža cijena (nabava.net)
Osobno ne bi kupio ni jednu, jer su za moj novac obje kartice debelo pre skupe iako je Radeon 200-300 eura jeftiniji. I ne samo da su preskupe nego su sa svojim TDP-om čisti drlog, pogotovo radeon. Ne znam zašto bi imao kalorifer od 300 i više wata.
Također AMD nema mogućnosti konkurirati Nvidiji u najvišem rangu, to je tak očito. Nvidija je daleko jača firma koja sutra može kupiti kompletni AMD ako to poželi. To je valjda jasno.
Mene zaboli za jednu i drugu korporaciju, samo gledam svoj džep.
Npr. ovih dana je bilo RX 6800 za 490 eura i RX 6800XT za 550 eura u Futuri, za moj pojam kartice koje je nemoguće pobijediti uloženo/dobiveno.
Priče o kvaliteti hardvera ili o driverima su za malu djecu.