Vjerovatno sam onda slijep i moje isprike. Neću se više uplićati i, please by all means, nastavite i dalje svoje konstruktivne rasprave.
Gaming Tech Talk
Bez problema mozemo nastavit. Slobodno se ukljuci i reagiraj ako je potrebno. I samo mi nije jasno zasto Revo uopce ima potrebe ulazit u ovakve topice kad uopce nema gaming pc i zivciraju ga moji postovi. O well, bit ce neki interni razlog.
Još nisam dobio odgovor zašto niti jedan studio ne napravi ono što Revo zagovara.Nvidia pruža već gotovo rješenje za čiju implementaciju treba puno manje posla nego da sam razvijaš, onda te još i sufinancira u razvoju. Ti dobiješ igru koja bolje izgleda za isti trošak razvoja dok nvidia dobije reklamu.
I sve bi to bilo dobro da većina tih Gameworks naslova nisu neoptimizirani Ubisoftovi otpaci. Ljudi rejđaju s razlogom kad vide Nvidia logo, a taj razlog je iskustvo s takvim igrama i nerazumna zahtjevnost u odnosu na ono što se može vidjeti na ekranu. Da ne spominjem kako Ubisoftove igre nemaju ni obični 16 mod, i tako je već godinama (nisam igrao zadnja dva AC-a i Division, no sumnjam da su išta poduzeli da riješe već takav banalan problem).
Nisam mislio na tebe da odgovoriš. :) Ali da, to je upravo ono na što sam mislio i što sam htio čuti od dotične osobe.Još nisam dobio odgovor zašto niti jedan studio ne napravi ono što Revo zagovara.Nvidia pruža već gotovo rješenje za čiju implementaciju treba puno manje posla nego da sam razvijaš, onda te još i sufinancira u razvoju. Ti dobiješ igru koja bolje izgleda za isti trošak razvoja dok nvidia dobije reklamu.
Kakav hairworks? O čemu pišeš? Hairworks je dio gameworksa. Gameworks je skup tehnologija od simulacije krzna, kose, odjeće, filtera, teselacije i čestica.eto opet ti lupas na stranu.
I koji je tvoj odgovor? Zašto niti jedan studio to ne napravi?
Velim da devovi naprave svoje tehnologije uz to svoju verziju hairworksa koju ce nazvat kak hoce.
Znaci da naprave svoju tehnologiju za simulaciju kose.
Ono kaj ti raste na glavi.
Dev tim da sam na pravi, a ne da ovise o nvidia i da bude samo za njihove graficke
Ne kuzim kaj ti je tu tak tesko shvatit da moram jedno te isto kroz 5 postova provlacit.
I onda se s menom neda raspravljat.LOL
Čitanje s razumjevanjem je za tebe 0 bodova. Jbt ko da s kinezom pricam.
Ocito ih nije briga za pc da ulazu ekstra napore za to zato se rađe prodaju
Pa zato jer to postoji.. Zove se PureHair, imas u novom Tomb Raideru i radi univerzalno na nvidia i amd grafama.
Čekajte, jesam ja sad pročitao ovo sve...
I ovo sve je radi kose??????? Solid Snake daj neki gif. Vratite mi vrijeme nazad. Ja sam ćelav svuda nemam dlaka ni oko muda. Džaba im tehnologije.
Radi gameworksa.. Ne radi hairworksa. Ovaj nezna di goni.
Ja nemam PC. Ima li footworks?
I onda uleti Flip i napravi fartworks. :
I ovo sve je radi kose??????? Solid Snake daj neki gif. Vratite mi vrijeme nazad. Ja sam ćelav svuda nemam dlaka ni oko muda. Džaba im tehnologije.https://zippy.gfycat.com/HeftyColorlessAmberpenshell.webm
I onda uleti Flip i napravi fapworks. :Fixed.
Evo i jedan video na temu Fartworksa i Nvidie - https://www.youtube.com/watch?v=Dnn0rgDaSro
Ajme
: : : : : kakav kralj
Pa zato jer to postoji.. Zove se PureHair, imas u novom Tomb Raideru i radi univerzalno na nvidia i amd grafama.Pa no. I kaj to nije bolje nego koristenje gameworks-a ? Kaj sam rekao odma na pocetku da je to lose za PC trziste i da je bolje da developeri tjeraju svoja rjesenja umjesto od nvidia.
Ulazis u raspravu bezveze oko nicega. Reko si da AMD napravi svoje, spominjal si bloodborne i ko zna kaj sve ne
cisto bezveze.
Ak ti nije jasno procitaj si moje i svoje postove jos koji put pa ce ti bit jasnije.
To je proizvod AMDa...
evo otvorim youtube i na glavnoj stranici mi ova video :
Evo pogledajte, baš je povezan s vašom raspravom
http://www.youtube.com/watch?v=ZcF36_qMd8M
To je proizvod AMDa...Bitno da radi na oba branda graficka
evo otvorim youtube i na glavnoj stranici mi ova video :E to je ono o cem pricam :)
Evo pogledajte, baš je povezan s vašom raspravom
http://www.youtube.com/watch?v=ZcF36_qMd8M
Zero - ne radi ona promjena u .ini fileu za Witchera 3. Probao sam i opet ista stvar, ne prihvaća dedicated karticu u igri, nema nikakvog efekta... Totalno su isključili opciju i jednostavno nema hardware podrške!
IvanCROsemo - imali smo taj video već, čini mi se u raspravi sa gibanicom. Sve to stoji, ali samo jedna strana priče. Zašto AMD nema svoj tech? Pročitajte malo o njihovoj politici i do nedavno čistom nabijanju herza i štampanju hardweraja bez trunke inovacije i ulaganja. Rasprave o moralu kod korporacija su u najmanju ruku smiješne.
Evo kako AMD pristupa razvoju i ulaže u svoj tech. Primjer Witcher 3 i odnos sa javnošću. Ovo je slučaj kod svih igara.
The increasingly bitter war between GPU manufacturers AMD and Nvidia NVDA -0.92% continues this month with the release of CD Projekt Red’s The Witcher 3 and with it, another GameWorks controversy. Except this time it’s much easier to see the naked truth.
The story so far: AMD believes that the implementation of an Nvidia-developed graphics feature called HairWorks (part of the company’s GameWorks library) in The Witcher 3 is deliberately crippling performance on AMD Radeon graphics cards. HairWorks — similar in functionality to AMD’s TressFX — taps into DirectX 11 to tessellate tens of thousands of strands of hair, making them move and flow realistically.
Early and exhaustive benchmarks from German site HardwareLuxx indicates that when HairWorks is activated on a higher-end Nvidia cards like the GTX 980, framerate performance drops by 30% (which of course it does, because extra eye candy affects performance!) But on a Radeon 290x? Up to a 61% hit to average framerates.
If you’re following this story, you may be aware of CD Projekt Red’s official statement on the matter. They told Overclock3D that yes, HairWorks can run on AMD hardware, but that “unsatisfactory performance may be experienced as the code of this feature cannot be optimized for AMD products.”
The problem with this statement is that it was overly vague and left a lot of possibilities dangling. Possibilities that can be interpreted for a variety of arguments. Why can’t it be optimized? Was it merely an issue of limited resources or man hours? Is it because, as some have argued, AMD’S GCN 1.1 Directx 11 tessellation is sub-par? Or did Nvidia explicitly prevent CD Projekt Red from optimizing their code on AMD hardware or from inserting their own tech?
The answer to the latter question is a decisive no. We saw technologies from both companies in Rockstar’s Grand Theft Auto V, a game that was optimized quite efficiently on a wide range of hardware from both Team Green and Team Red. And Nvidia’s Brian Burke recently reiterated to PCPer.com that “our agreements with developers don’t prevent them from working with other IHVs.”
But let’s get to the heart of this article. AMD’s chief gaming scientist Richard Huddy recently went on the offensive, claiming that Nvidia’s HairWorks code is somehow deliberately sabotaging Witcher 3 performance on AMD hardware. Speaking to ArsTechnica, he said the following:
“We’ve been working with CD Projekt Red from the beginning. We’ve been giving them detailed feedback all the way through. Around two months before release, or thereabouts, the GameWorks code arrived with HairWorks, and it completely sabotaged our performance as far as we’re concerned. We were running well before that… it’s wrecked our performance, almost as if it was put in to achieve that goal.“
That’s funny, since I attended an Nvidia press conference all the way back in June 2013 that showed an early version of Nvidia’s HairWorks — then unnamed — running on multiple wolves in The Witcher 3. Later, in January 2014 — 16 months ago — Nvidia officially christened the technology “HairWorks” and showed it off again, using several examples of the tech implemented into The Witcher 3.
Let’s assume Huddy’s claim of working with the developer “from the beginning” is true. The Witcher 3 was announced February 2013. Was 2+ years not long enough to approach CD Projekt Red with the possibility of implementing TressFX? Let’s assume AMD somehow wasn’t brought into the loop until as late as Gamescom 2014 in August. Is 9 months not enough time to properly optimize HairWorks for their hardware? (Apparently Reddit user “FriedBongWater” only needed 48 hours after the game’s release to publish a workaround enabling better performance of HairWorks on AMD hardware, so there’s that.)
Hell, let’s even assume that AMD really didn’t get that code until 2 months prior, even though they’ve been working with the developer since day 1. Do you find that hard to swallow?
That’s all irrelevant in my eyes, because the ask never came in time. Via Ars Technica, Huddy claims that when AMD noticed the terrible HairWorks performance on their hardware two months prior to release, that’s when they “specifically asked” CD Projekt Red if they wanted to incorporate TressFX. The developer said “it was too late.”
Well, of course it was too late. Nvidia and CD Projekt Red spent two years optimizing HairWorks for The Witcher 3. But here’s the bottom line: The developer had HairWorks code for nearly two years. The entire world knew this. If AMD had been working with the developer “since the beginning” how on earth could they have been blindsided by this code only 2 months prior to release? None of it adds up, and it points to a larger problem.
Look, I respect AMD and have built many systems for personal use and here at Forbes using their hardware. AMD’s constant pulpit of open source drivers and their desire to prevent a fragmented PC gaming industry is honorable, but is it because they don’t want to do the work?
A PC enthusiast on Reddit did more to solve the HairWorks performance problem than AMD has apparently done. AMD’s last Catalyst WQHL driver was 161 days ago, and the company hasn’t announced one on the horizon. Next to Nvidia’s monthly update cycle and game-ready driver program, this looks lazy.
If you want a huge AAA game release to look great on your hardware, you take the initiative to ensure that it does. What you don’t do is expect your competitor to make it easier for you by opening up the technology they’ve invested millions of dollars into. You innovate using your own technologies. Or you increase your resources. Or you bolster your relationships and face time with developers.
In short, you just find a way to get it done.
If I sound frustrated, it’s because I am. I’ve been an enthusiastic fan of AMD for a good long while (just look at the numerous DIY builds and positive reviews I’ve given them), and last year at this same time I was admittedly on the other side of this argument. But what I’m seeing now is a company who keeps insisting their sole competitor make their job easier “for the good of PC gaming.” And I see said competitor continuing to innovate with graphics technologies that make games more beautiful. And I see promises like the concept of “OpenWorks” laying stagnant a full year after they’re hyped up. And I see AMD’s desktop GPU market share continue to slip and think to myself “maybe this is not a coincidence.”
Dakle Nexus koje su to igre da zbog Nvidie ne rade dobro?
Znaci daj mi listu za- Ukljucen Nvidia gameworks
(Ne kazem da mozda neka nije imala slabiju perfomansu day 1 ali hvala bogu u roku tjedan dana oni izbace game ready drivere i fixaju ako je uopce ikad bio problem)
I daj mi listu za- iskljucen Nvidia gameworks.
Raspravu si ti pokrenuo i mene iskljucivo to zanima.I da zakljucim ako sam dobro razumio.Raspravu su pokrenuli vlasnici konzole koja izbacuje i zivi na ekskluzivama a smeta vam ako Nvidia ima nesto svoje sta ne steti nikom jer ponavljam moze biti ON i uvijek super radi i moze biti OFF i opet super radi osim ako je ubishit igra pa je lose optimizirana i tu ne pomogne niko. I jos uz to nemate Pc,Nvidia karticu i doticne igre nego su vam argumenti "reko,kazao,cuo sam" ili ste jednostavno tabor AMD a Choneta prozivate fanboyem. Ili mene i Choneta koji amo 15god na AMD-u i 3 god na NVIDIA-i. Hvala sta ste mi uljepsali vecer.. Laku noc
On je na kraju mislio na sve kartice, a ne samo Nvidia, iako to nema smisla jer je Nvidia tech i svi znamo da radi najbolje na njihovim karticama.
Ali ovo nije problem samo do Nvidie, nego i do AMDa i to jednakim udjelom. Oni su jedna od najtromijih kompanija koje sam vidio. Obećavaju godinama open works i velike stvari, a ne znaju izbacit barem mjesečne drivere. Openworks je najavljen zajedno sa Mantleom koji je eto neslavno završio. Jedino što ostaje su njegovi temelji koji se na current gen AMD karticama pokazao odličan u DX12 izvedbi.
Svakom developeru mogu pristupiti i Nvidia i AMD, ali u pravilu cijeli posao uvijek odradti zeleni tim. AMD uvijek ima neke izgovore i opravdanja i optužbe na račun Nvidie. Postali su ko uprava Hajduka bokte. Mislim, očekivati da će se Nvidia samo tako odreći marketinga i techa koji su platili, razvijali i ono najbitnije plasirali na tržište i unovčili, je stvarno nevjerojatno. Koliko je to potencijalno loše, vrijeme će pokazati, ali 82% tržišta čine njihove kartice i to je činjenica. Opasna činjenica, ali jebiga tako je. AMD MORA sa Polarisom nešto promjeniti, OpenWorks MORA zaživjeti.
Gameworks je samo skup poboljšanja grafike i doživljaja. Kako je Marksman napisao, uvijek imaš opciju ON ili OFF. Zašto ne bi imao ON ako imam adekvatnu karticu. A najžalosnije je što sve to može bez problema raditi na AMDu. Stvar je do njih i pristupa devovima. Nemožeš uvijek očekivati da netko drugi napravi posao za tebe ili da odustane od svog proizvoda koji mu nosi lovu. To se nikad neće dogoditi.
Zero - ne radi ona promjena u .ini fileu za Witchera 3. Probao sam i opet ista stvar, ne prihvaća dedicated karticu u igri, nema nikakvog efekta... Totalno su isključili opciju i jednostavno nema hardware podrške!Onda šteta. No to ne mijenja činjenicu da je W3 s brojnim zakrpama (p)ostao jedna od naljepših igara. Ovo s hairworksom možda i bude sređeno kasnije. Ako ne, i nije neki hendikep. Već pokretanje igre na ultra detaljima je prava poslastica.
Dakle Nexus koje su to igre da zbog Nvidie ne rade dobro?A gdje si sada mene izvukao?
Znaci daj mi listu za- Ukljucen Nvidia gameworks
(Ne kazem da mozda neka nije imala slabiju perfomansu day 1 ali hvala bogu u roku tjedan dana oni izbace game ready drivere i fixaju ako je uopce ikad bio problem)
I daj mi listu za- iskljucen Nvidia gameworks.
Raspravu si ti pokrenuo i mene iskljucivo to zanima.I da zakljucim ako sam dobro razumio.Raspravu su pokrenuli vlasnici konzole koja izbacuje i zivi na ekskluzivama a smeta vam ako Nvidia ima nesto svoje sta ne steti nikom jer ponavljam moze biti ON i uvijek super radi i moze biti OFF i opet super radi osim ako je ubishit igra pa je lose optimizirana i tu ne pomogne niko. I jos uz to nemate Pc,Nvidia karticu i doticne igre nego su vam argumenti "reko,kazao,cuo sam" ili ste jednostavno tabor AMD a Choneta prozivate fanboyem. Ili mene i Choneta koji amo 15god na AMD-u i 3 god na NVIDIA-i. Hvala sta ste mi uljepsali vecer.. Laku noc
Pa ja sam se izvukao iz ove rasprave prije 2-3 stranice...
Aha zanima te popis jel da? Imaš ga prije 3 stranice, ako se ne varam.
Također nemoj trpati riječi jer nigdje nisam napisao da specifično zbog nvidie ne radi kako treba ili zbog developera. Nisam ništa specifirao. Čitaj.
Pod drugo nisam nikoga nazvao fanboja pa tako ni tvog brata Chonu (bogami ti si se iskazao u povijesti sa tim izrazima, a ne znam ko više kenja oko prozivanja nekoga fanbojem, a oni sami...ahh...ok nmvz)
Kucaj na neka druga vrata za besmislene izraze i ostale bljuvotine.
A ja sam bio u pravu i to sam dokazao. Tko zna čitati sa razumijevanjem mislim da mu to uistinu ne bi trebao biti problem.
Laku noć.
P.S. pa preko čega ti pišem nego preko PC-a...jao...danas je grijeh posjedovati konzolu i da ideš nešto pisati...odmah si ovo, ono ne znaš itd...ccc
Tvoj popis je jako loš primjer, sve igre koje sam probao s liste su imale probleme koji su bili nevezani za gameworks. Ne možeš krivit gameworks ako ti igra popije sav ram na najnižim postavkama sa svim opcijama isključenima ili ti pucaju teksture na način da ideš provjerit da li ti se grafička pregrijava.
AMD ili nekad ATI već deset godina ima iste probleme. Ulažu u razvoj hardvera, ali im softver koji će ga pravilno podržavat kasni bar po nekoliko mjeseci. Bilo je vremena kad su igre bolje radile na nvidijinim 10 -20 % slabijim karticama na papiru jer se u to vrijeme ATI nije potrudio dobro optimizirat drivere. S druge strane nvidia je radila puno više sa developerima do razine da im je plaćala da bolje optimiziraju igru za njihov hardver. Nekad je to bilo tajno, dok se zadnjih 4-5 godina s tim hvale po novinama. Ako igraš na konzolama znaš koliko optimizacija za isti hardver može poboljšati performanse igre pa nije teško zaključit čija je politika bila bolja.
E sad, doši smo do situacije di se je nvidia uspostavila na tržištu toliko da može proizvoditi jače kartice za istu cijenu, a da su istovremeno igre bolje optimizirane za njih nego za AMD-ove i AMD plače umjesto da i sam počne radit isto. Nažalost jedino što će s tim postići je da će ih nvidia polako izgurat s tržišta.
Sad ako dobro razumijem ti bi želio da nvidia jednostavno odustane od svega u šta su ulagali godinama samo da bi imali fer i konkurentno tržište ili da developeri odbiju nvidiu, proizvedu svoje softversko rješenje, odnosno rade na financijski manje isplativ način? To je jednako naivno kao očekivat da će Sony sad prihvatit ovaj crossplatform online iz čiste dobrote
Tako nekako im pokusavam i objasnit. Popis od Nexusa je katastrofalan, ali ajde, on ima amd karticu ako se ne varam. Jako je tesko vjerovati da ce nvidia samo tako napustiti sve sto su gradili zadnjih godina, samo kako bi amd udahnuo svjezi zrak. Zato i kazem da polaris i openworks mora zazivjet.
A gdje si sada mene izvukao?Pa ja sam se izvukao iz ove rasprave prije 2-3 stranice...Aha zanima te popis jel da? Imaš ga prije 3 stranice, ako se ne varam.Također nemoj trpati riječi jer nigdje nisam napisao da specifično zbog nvidie ne radi kako treba ili zbog developera. Nisam ništa specifirao. Čitaj.Pod drugo nisam nikoga nazvao fanboja pa tako ni tvog brata Chonu (bogami ti si se iskazao u povijesti sa tim izrazima, a ne znam ko više kenja oko prozivanja nekoga fanbojem, a oni sami...ahh...ok nmvz)Kucaj na neka druga vrata za besmislene izraze i ostale bljuvotine.A ja sam bio u pravu i to sam dokazao. Tko zna čitati sa razumijevanjem mislim da mu to uistinu ne bi trebao biti problem.Laku noć.P.S. pa preko čega ti pišem nego preko PC-a...jao...danas je grijeh posjedovati konzolu i da ideš nešto pisati...odmah si ovo, ono ne znaš itd...cccNexus Tebe sam izvukao ovako: Prvi tvoj komentar za pocetak rasprave ->"Ionako taj Hairworks i nVidia brljotine ubiju performanse" Drugi tvoj komentar ->"Igre u kojima su Nvidia gameworks u 90% slučajeva imaju problema sa performansama na svim platformama samo da bi oni ubacili svoj mrtvi logo na početku i eto da se zna da su iskrcali love za to...ne vrijedi." Treci tvoj komentar ->"dobiti ćeš loše performanse zbog implemetacije od strane developera koji moraju ubaciti naprasno Gameworks" Cetvrti tvoj komentar ->"Pa pogledaj da skoro svaka igra koja ima Gameworks u sebi je imala ozbiljnih problema"Eto tu sam te izvukao.I sta sad,zato sta si se prije 2-3 stranice izvukao iz rasprave ja te nesmijem quotat?Ispricavam se ako nesmijem,ali ja sam procitao tvoje komentare,otisao na posao i kad sam se vratio odmah sam se obratio tebi jer idem po redosljedu i onome sta sam zadnje procitao.Dalje...kazes da ti ne trpam rijeci jer nigdje nisi napisao da specifično zbog nvidie ne radi kako treba ili zbog developera. Nisi ništa specifirao...Pa ne trpam ti nista samo vidim ono gore u crvenim slovima sta pise i na to ti odgovaram.Dalje...nisam ni ja tebe specifirao.Kad te quotam onda se tebi obracam i to sam u prvom djelu posta napravio ali kasnije sam pisao u mnozini misleci na tvog advokata revu jer sam pisao na mobitelu i nisam stigao pohvatat svih jer je puno govana posrano bilo.Moras i ti malo bolje citat.Dalje..Nisi bio u pravu i nista nisi dokazao.Stavio si listu sa 3 Ubishit igre i ostalim igrama koje ili same po sebi nisu ispolirane i njihov problem nema nikakve veze sa Nvidiom ili zapravo nemaju nikakav problem.Jedan Fallout 4 ti je u listi koji na konzoli ne radi kako treba,jeli i tamo Nvidia?-nemoras odgovarat,znamo svi odgovor i o cemu pricam.A za Pc isto nisam specifirao da ga nemas nego to da ne igras na PC-u.Mozete ti i revo googlat,trazit po youtubeu,pisat pjesme i neznam sta ali da bis pokrenuo ovdje ovakvu raspravu treba ti PC sa preporucenom konfiguracijom ze navedene igre,Nvidia kartica i igra.Vi od toga nemate nista i nista od toga niste pokrenuli i zato sam ti tako napisao.Zapravo i netreba ti Nvidia jer je moja poanta upravo to da ako imas Nvidiu imas i bonus.Ako nemas Nvidiu stavis OFF i igras si normalno igru i neznam sta tu nije jasno?I zato sam napisao Nvidia gameworks radi dobro i vjerojatno se zali samo onaj koji nema dovoljno jaku Nvidia karticu ili je na AMD-u i htio bi to imati a nema.Ali Nvidia gameworks te NE ostecuje jer ga uvijek mozes isklucit.I zato cu reci GO NVIDIA! Ili bilo tko sa novitetima.Nek se potrude i drugi pa cemo imati konkurenciju i izbor.Jer nemozes mi rec da iz Nvidie dodu kod developera,prislone mu pistolj na glavu i zatraze da se ubaci njihov gameworks.Developer odlucuje,kao slucaj novi Tomb Raider.Igra je sama po sebi predivna i kad su odlucili jos uvesti neke nove tehnologije koje doprinose jos boljem izgledu ili efektu jedini izbor im je Nvidia jer niko drugi nista nema i sad cemo srat po NVidia-i zbog toga?Evo vam Rockstar i GTA V (ovo je moja slika):Dakle imas opcenito izbor MSAA ON ili OFF. Kada ga ukljucis odmah ti je na X2 i za svaku karticu je.Ali pod X2 ti se otvara mogucnost za NVidia TXAA ON ili OFF.I imas za Soft Shadows izbor Sharp,Soft,Softer,Softest i onda imas AMD CHS ili NVIDIA PCSS.Evo ti FAR CRY 4:Sve postavke za AMBIENT OCCLUSIONI kada ukljucis HBAO + igra ti jasno pokaze da je NVIDA GameworksSve postavke za GODRAYSI kada ukljucis ENHANCED igra ti jasno pokaze da je NVIDIA GameworksPostavke za FUR...I pazi sad! Cak nisi ni zakinut!! Koju god karticu da imas mozes OFF i ONI onda tek imas SIMULATED i kada ga ukljucis igra ti jasno pokaze da je NVIDIA GameworksI sada svi koji ste sudjelovali u raspravi reci te mi na koji nacin NVIDIA moze nekog ostetit perfomansama?I zasto nebi podrzavao NVIDIA-u ako ima bolje stvari?To mi je kao da sad ja idem srat po Sony PlayStationu zbog ovogi kad uz taj tekst izbace Uncharted,TLOU,MGS 4 itd.. koji se nemogu nigdje drugdje igrat.I sad cu pisat Sony stop being a dick!?Zbog Nvidie nitko nije zakinut za igru.Ako je imas dobijes bonus,ako je nemas SUTI I IGRAJ i nemoj bit ljubomoran...jednostavno je!
I sada svi koji ste sudjelovali u raspravi reci te mi na koji nacin NVIDIA moze nekog ostetit perfomansama?Developer uzme novac od nvidie za implementaciju gameworksa, ne potroši ga na zapošljavanje više ljudi ili produženje roka razvoja.
Gameworks je implementira, ali nije bilo vremena za pošteno testiranje i izglađivanje performansi.
Igra se izda kao poluproizvod i ne radi nikome, bilo da imaš AMD ili nvidia grafičku.
Možeš krivit gameworks i nvidiu ako baš želiš, meni ima više smisla krivit nesposobnog developera ili izdavača koji ne želi produžit rok jer ima potpisan ugovor.
Naravno ovakve situacije nikad javno nećemo čut jer je svatko ko radi na igrama pod nekim NDA ugovorom, ali ne bi me ništa začudilo da je bio slični slučaj kod igara navedenih na onoj listi.
I zasto nebi podrzavao NVIDIA-u ako ima bolje stvari?Nije uopće stvar podržavanja nvidie, jednostavno imaju bolji proizvod za istu cijenu, a svako normalan gleda svoju korist pri kupnji. (ok, znam da ima ljudi koji kupuju zato jer su vjerni nekom brendu, ali rekao sam normalan )
Slazem se s tobom da tako moze bit ali neznam koja je to igra poluproizvod i da bas ne radi nikom.Ja gledam ove AAA naslove.Evo novi TR. Far Cry 4,pa unazad Metro Last Light itd..Lords of the Fallen nisam igrao ali sam vidio kod Choneta..sve savrseno radi
Slazem se s tobom da tako moze bit ali neznam koja je to igra poluproizvod i da bas ne radi nikom.Ja gledam ove AAA naslove.Evo novi TR. Far Cry 4,pa unazad Metro Last Light itd..Lords of the Fallen nisam igrao ali sam vidio kod Choneta..sve savrseno radiMa najviše sam mislio na Arkham Knight, druge igre imaju podnošljivih problema, fps dropovi ili grafički glichevi, samo i to je dovoljno da ne možeš reć da savršeno rade. Ovaj moj primjer nije konkretno za neku igru kad neću nikad imat dokaza, samo pretpostavka potaknuta sa nekolio godina razvoja aplikacija.
Ove koje si naveo su puno bolje ispolirane prije izdavanja, a Lords of the Fallen nisam igrao, ali čitao sam da je imala problema sa stabilnosti ( nije se želila pokrenut i random se je znala srušit).
Lords je prvi ozbiljniji naslov tom studiju i imali su problema nevezano za gameworks. Ispeglano je patchevima. I sad mi se opet igra to
19Marksman89 Staviti ću u spoiler da ne punim stranicu bezveze."Ionako taj Hairworks i nVidia brljotine ubiju performanse"Je li to istina? Je.Možeš uključiti ili isključiti. Nigdje to nisam dovodio u pitanje...tako da ne vidim problem sa ovom rečenicom??Drugi tvoj komentar ->"Igre u kojima su Nvidia gameworks u 90% slučajeva imaju problema sa performansama na svim platformama samo da bi oni ubacili svoj mrtvi logo na početku i eto da se zna da su iskrcali love za to...ne vrijedi.Da, i? Što sam kazao loše? Nisam ništa specifirao ni oko Gameworksa ni oko devova, ali igre koje su imale Gameworks u sebi one su imale i najviše problema. Bile one Ubisoft, Bethesda ili neko treći. Nisam kazao zašto, kako ili zbog čega. Treci tvoj komentar ->"dobiti ćeš loše performanse zbog implemetacije od strane developera koji moraju ubaciti naprasno Gameworks"Što nisi upotpunosti prenio dio posta?Igra neće biti potpuna bez tog DLC-a koji je važan za igru tj. ovdje ćeš izgubiti onda i taj potencijalno važan aspekt cijelog izgleda igra + dobiti ćeš loše performanse zbog implemetacije od strane developera koji moraju ubaciti naprasno Gameworks (zato jel im bace nešto novaca da ne ubace možda nešto iz svog enginea) u zadnji tren. I to sklopi sa lepezom PC konfiguracija i eto ti loš port tj. loše performanse.A to je bio odgovor na tvoj komentar:Svaku "Nvidia igru" sam igrao bez problema i prije nego sam imao Gtx980. Na to se zale samo oni koji igraju na tosteru ocito.A i ne kuzim cemu cmizdrenje kad uvijek postoji opcija OFF ili DISABLE! Lijepo sve objašnjeno da to nije riješenje cjelokupnog problema.Cetvrti tvoj komentar ->"Pa pogledaj da skoro svaka igra koja ima Gameworks u sebi je imala ozbiljnih problema"Isto kao i prva rečenica. Nisam ništa specifirao ;-)Dalje...nisam ni ja tebe specifirao.Kad te quotam onda se tebi obracam i to sam u prvom djelu posta napravio ali kasnije sam pisao u mnozini misleci na tvog advokata revu jer sam pisao na mobitelu i nisam stigao pohvatat svih jer je puno govana posrano bilo.Moras i ti malo bolje citat.Daj budi ozbiljan...pa što se izvlačiš kada je sve napisano: (ovo je tvoj drugi dio teksta u kojemu se navodno obraćaš samo Revo-i)Raspravu si ti pokrenuo i mene iskljucivo to zanima.I da zakljucim ako sam dobro razumio.Raspravu su pokrenuli vlasnici konzole koja izbacuje i zivi na ekskluzivama a smeta vam ako Nvidia ima nesto svoje sta ne steti nikom jer ponavljam moze biti ON i uvijek super radi i moze biti OFF i opet super radi osim ako je ubishit igra pa je lose optimizirana i tu ne pomogne niko. I jos uz to nemate Pc,Nvidia karticu i doticne igre nego su vam argumenti "reko,kazao,cuo sam" ili ste jednostavno tabor AMD a Choneta prozivate fanboyem. Ili mene i Choneta koji amo 15god na AMD-u i 3 god na NVIDIA-i. Hvala sta ste mi uljepsali vecer.. Laku nocEvo sve lijepo piše..."očito" je da pišeš samo revi...be serious...ali boli me briga skroz. Dalje..Nisi bio u pravu i nista nisi dokazao.Stavio si listu sa 3 Ubishit igre i ostalim igrama koje ili same po sebi nisu ispolirane i njihov problem nema nikakve veze sa Nvidiom ili zapravo nemaju nikakav problem.Jedan Fallout 4 ti je u listi koji na konzoli ne radi kako treba,jeli i tamo Nvidia?-nemoras odgovarat,znamo svi odgovor i o cemu pricam.Iz šupljeg u prazno...nigdje ne optužujem Nvidiu specifično. Govorim općenito da su te igre imale problema. Zašto točno? Ne znam i zato nisam ni pisao ništa.A za Pc isto nisam specifirao da ga nemas nego to da ne igras na PC-uTvoj dio posta:I jos uz to nemate Pc,Nvidia karticu i doticne igre nego su vam argumenti "reko,kazao,cuo sam"Well done.Ovo što si na kraju stavio only on ps...yeah...to nema nikakve hebene veze sa ičim.Ako sony plati svojem developeru da napravi za njih, sonyev IP za ps4 to rade jednostavno...za sebe?! To je njihov proizvod, njihov IP i njihov developer koji radi samo na njihovoj konzoli.Ono što Nvidia napravi je da u multiplat igru (ili sony, MS i ostali primjerice DLC dealovi) ubaci svoj Gameworks ili što već te za to 3rd party developeru PLATI da bi sebe reklamirali kroz to...niti je to Nvidia developer, niti je ta igra samo za Nvidia kartice niti je to njihov IP. Oni su platili da to dev ubaci unutar igre. Isto kao što Sony, MS plate izdavaču da dobiju DLC pakete 30 dana prije drugih ili da određeni DLC bude samo na njihovoj platformi. To je praktički DLC politika i to sam ti već rekao. Nije zdrava da ga hebeš, a Nvidia očito želi neku vrstu monopola, a to nije dobro iz više razloga.Zadnji post na ovaj topic. Pozdrav.
19Marksman89 Staviti ću u spoiler da ne punim stranicu bezveze."Ionako taj Hairworks i nVidia brljotine ubiju performanse"Je li to istina? Je.Možeš uključiti ili isključiti. Nigdje to nisam dovodio u pitanje...tako da ne vidim problem sa ovom rečenicom??Drugi tvoj komentar ->"Igre u kojima su Nvidia gameworks u 90% slučajeva imaju problema sa performansama na svim platformama samo da bi oni ubacili svoj mrtvi logo na početku i eto da se zna da su iskrcali love za to...ne vrijedi.Da, i? Što sam kazao loše? Nisam ništa specifirao ni oko Gameworksa ni oko devova, ali igre koje su imale Gameworks u sebi one su imale i najviše problema. Bile one Ubisoft, Bethesda ili neko treći. Nisam kazao zašto, kako ili zbog čega. Treci tvoj komentar ->"dobiti ćeš loše performanse zbog implemetacije od strane developera koji moraju ubaciti naprasno Gameworks"Što nisi upotpunosti prenio dio posta?Igra neće biti potpuna bez tog DLC-a koji je važan za igru tj. ovdje ćeš izgubiti onda i taj potencijalno važan aspekt cijelog izgleda igra + dobiti ćeš loše performanse zbog implemetacije od strane developera koji moraju ubaciti naprasno Gameworks (zato jel im bace nešto novaca da ne ubace možda nešto iz svog enginea) u zadnji tren. I to sklopi sa lepezom PC konfiguracija i eto ti loš port tj. loše performanse.A to je bio odgovor na tvoj komentar:Svaku "Nvidia igru" sam igrao bez problema i prije nego sam imao Gtx980. Na to se zale samo oni koji igraju na tosteru ocito.A i ne kuzim cemu cmizdrenje kad uvijek postoji opcija OFF ili DISABLE! Lijepo sve objašnjeno da to nije riješenje cjelokupnog problema.Cetvrti tvoj komentar ->"Pa pogledaj da skoro svaka igra koja ima Gameworks u sebi je imala ozbiljnih problema"Isto kao i prva rečenica. Nisam ništa specifirao ;-)Dalje...nisam ni ja tebe specifirao.Kad te quotam onda se tebi obracam i to sam u prvom djelu posta napravio ali kasnije sam pisao u mnozini misleci na tvog advokata revu jer sam pisao na mobitelu i nisam stigao pohvatat svih jer je puno govana posrano bilo.Moras i ti malo bolje citat.Daj budi ozbiljan...pa što se izvlačiš kada je sve napisano: (ovo je tvoj drugi dio teksta u kojemu se navodno obraćaš samo Revo-i)Raspravu si ti pokrenuo i mene iskljucivo to zanima.I da zakljucim ako sam dobro razumio.Raspravu su pokrenuli vlasnici konzole koja izbacuje i zivi na ekskluzivama a smeta vam ako Nvidia ima nesto svoje sta ne steti nikom jer ponavljam moze biti ON i uvijek super radi i moze biti OFF i opet super radi osim ako je ubishit igra pa je lose optimizirana i tu ne pomogne niko. I jos uz to nemate Pc,Nvidia karticu i doticne igre nego su vam argumenti "reko,kazao,cuo sam" ili ste jednostavno tabor AMD a Choneta prozivate fanboyem. Ili mene i Choneta koji amo 15god na AMD-u i 3 god na NVIDIA-i. Hvala sta ste mi uljepsali vecer.. Laku nocEvo sve lijepo piše..."očito" je da pišeš samo revi...be serious...ali boli me briga skroz. Dalje..Nisi bio u pravu i nista nisi dokazao.Stavio si listu sa 3 Ubishit igre i ostalim igrama koje ili same po sebi nisu ispolirane i njihov problem nema nikakve veze sa Nvidiom ili zapravo nemaju nikakav problem.Jedan Fallout 4 ti je u listi koji na konzoli ne radi kako treba,jeli i tamo Nvidia?-nemoras odgovarat,znamo svi odgovor i o cemu pricam.Iz šupljeg u prazno...nigdje ne optužujem Nvidiu specifično. Govorim općenito da su te igre imale problema. Zašto točno? Ne znam i zato nisam ni pisao ništa.A za Pc isto nisam specifirao da ga nemas nego to da ne igras na PC-uTvoj dio posta:I jos uz to nemate Pc,Nvidia karticu i doticne igre nego su vam argumenti "reko,kazao,cuo sam"Well done.Ovo što si na kraju stavio only on ps...yeah...to nema nikakve hebene veze sa ičim.Ako sony plati svojem developeru da napravi za njih, sonyev IP za ps4 to rade jednostavno...za sebe?! To je njihov proizvod, njihov IP i njihov developer koji radi samo na njihovoj konzoli.Ono što Nvidia napravi je da u multiplat igru (ili sony, MS i ostali primjerice DLC dealovi) ubaci svoj Gameworks ili što već te za to 3rd party developeru PLATI da bi sebe reklamirali kroz to...niti je to Nvidia developer, niti je ta igra samo za Nvidia kartice niti je to njihov IP. Oni su platili da to dev ubaci unutar igre. Isto kao što Sony, MS plate izdavaču da dobiju DLC pakete 30 dana prije drugih ili da određeni DLC bude samo na njihovoj platformi. To je praktički DLC politika i to sam ti već rekao. Nije zdrava da ga hebeš, a Nvidia očito želi neku vrstu monopola, a to nije dobro iz više razloga.Zadnji post na ovaj topic. Pozdrav.Ok...da ne duljimo posto ja smatram da vodim zdravu raspravu i niti si ti mene vrijeđao ili slicno niti ja tebe pa necu sad opet filozofirati ko je sta mislio u kojoj recenici.Ja doista jesam u pocetku tebe quotao a kasnije sam pisao u mnozini jer ti i revo pisete iste stvari pa sam sve obuhvatio.On je napisao za fanboya ali "mnozina" je i tebe obuhvatila pa si u pravu..ali kazem nije bilo nikakvih uvreda,niti sam ja tebi sta zamjerio niti ti imas sta meni da bi sada radili analize.Zapravo se svi drzimo topica o techu i ne vidim nista sporno pa cu nastavit ontopic.Stavio si graf koji pokazuje pad sa 80 na 60 FPS-a. I o cemu ja pricam..ubije perfomansu kazes.Jer ti si se izrazio ako igra ima Gameworks da ta igra lose radi.A ja ti uporno govorim da ljepo trebas imati preporucenu konfiguraciju i sve ce ljepo radit.A ovo je Witcher koji je day 1 imao slabiju optimizaciju.I kad/ako se dogode takve stvari one budu rijesene patchom.Ok,ja znam da bi se sad dalo raspravljat o tome dali je simulacija tih dlaka vrijedna tih 20 frame-ova i jeli to toliko zahtijevno da treba uzimati 20 ili se moze bolje optimizirati.Ali daj ajde,prestanite filozofirat.I dalje stoji da igre koje si nabrojao nemaju NVidia probleme.I da to nije nista lose jer ko moze nek izvoli ko nemoze nikom nista jer drugog ni nema.
Nexus - pa sve je to ok što ti pišeš globalno o monopolu i trenutnom razvoju situacije na tržištu. Međutim, ovaj tvoj dio:
Da, i? Što sam kazao loše? Nisam ništa specifirao ni oko Gameworksa ni oko devova, ali igre koje su imale Gameworks u sebi one su imale i najviše problema. Bile one Ubisoft, Bethesda ili neko treći. Nisam kazao zašto, kako ili zbog čega.
Je jednostavno netočan. Sve te igre od Ubisofta, Bethesde, CDPRa, Rockstara i slično, NISU imale probleme zbog Gameworksa. Ako neznaš zbog čega su imale probleme onda nemožeš tako generalizirat. Te igre su imale iste probleme i sa Gameworks na OFF. To su problemi samih igara, kao što smo svjedoci u zadnje vrijeme. Tona patcheva i fixeva nakon launcha da bi sve radilo kako treba.
Gameworks radi kako treba, to više nije početak techa već vrlo uhodana praksa. Nvidia direktno nudi svoj tech i surađuje sa devovima prilikom razvoja i implementacije svoje tehnologije. Zašto to ne radi AMD? Otprilike imaš objašnjenje u mojim prethodnim postovima.
Uzeo sam Monitor 24" LED DELL E2414HM, 5ms, 250cd/m2, 1000, D-SUB, DVI, crni. Kako je moguce da zbog boljeg monitora dobijem toliku razliku u prikazu svih igri koje sam dosad igrao da se osjecam kao da sam modove stavio u igre,evo bez pretjerivanja.Bf3 npr. nema plavi filter uopce.Totalno drugacije boje i prikaz piksela.Toliko ogromna razlika skoro kao sa Medium opcije na Ultra u postavkama.Znaci ja nemogu vjerovati svojim ocima..i sad moram sve igre ponovo odigrati jer me ovo toliko odusevilo.
Pa sta je tek onda na jednom takvom zaigrat 4K rezoluciju..to su nevjerojatne razlike.Monitor,TV,slabiji monitor,bolji monitor,bolji TV to su sve razlicita iskustva u kojima su razlike takve da nemozes vjerovat dok nevidis ocima.
Daaa! imaš pravo! Još gledam na šta me podsjeća!
xbone verzija (emulacija) jos gora od 360
https://www.youtube.com/watch?v=WkX9PyXQzqM