IvanCROsemo -ov kopiran link iz  Divison teme za potrebe diskusije.

http://www.dailymotion.com/video/x3o13rh_aaaaaaa_videogames

Stvarno zašto nisam iznenađen. Katastrofalan downgrade, ja ne znam na čemu su vrtili onaj prvobitni demo, ali ja ne shvatam kako netko može podržavati parama laži kojima nas snabdjevaju već godinama, da li su to season passovi koji koštaju sa igrom 120 dolara u startu, mikrotransakcije ili igre bez ikakve kompleksnosti i sadržaja osim izgleda.

A u ovom slučaju kontra

Ovo je New York kojeg želim posjetiti, utopiti se u atmosferi koju su nam obećavali zadnjih godina, a ne u onoj odvratnoj ispranoj verziji. I ne dolazite mi u ovu temu govoreći o drugim aspektima igre. Ni pod razno!

Ista stvar kao i sa Watch Dogsom (IDENTIČNA). Nije samo stvar u prokletim teksturama, stvar je u tome da njihovi prvobiti prikazi utiču na atmosferu igre.

Division spada u onaj paket igara koje su razvijane za vise specifikacije od onih sa kojima su konacne verzije konzola izasle na trziste,isto kao i AC U isto kao i Unreal 4 engine iz kojega su morali iscupat SVOGI itd itd itd.Ima hrpe primjera gdje se izvrsila degradacija da naslovi dobiju bar nekakav igrivi framerate,da su mogli postic 30 fps na konzolama sa onim E3 buildom Divisiona sad bi takva igra izlazila na trziste.
Davno sam napisao da sa degradacijom vizuala vrlo cesto dodje i do degradacije atmosfere koju su stvarali ti vizuali i vidim da nisam jedini dosao do tog zakljucka.
Tragikomicno je da se danas u 2016 zali za necim sto smo vidjeli 2012-2013.......

Ahh te proklete konzole...vazda one jadne krive.

Nisu one krive, ali nije ništa u ovom slučaju pogrešno rekao. Problem je što veliki broj izdavača predstavlja igru na "specifikacijama približnim konzolama" (standardni izgovor). The Division, Watch Dogs, Deep Down, The Witcher 3, Assassin's Creed, Dark Souls 2...

Kad se sjetim samo Deep Down-a i praznih obećanja.

Stvar je da trebaju tempirati naša očekivanja, a ne doslovno lagati sve do dva-tri mjeseca prije izlaska. Ja kao kupac očekujem obećano.

Ništa više i ništa manje. Zašto da nagradim ovo ponašanje?

Niti su "konzole" niti "računari" krivi, već publisheri.

Eo jedan pozitivan primjer: MGS V. Znam, znam, smaram već sve sa ovom igrom, ali iskreno prikazali su nam nešto 2 godine prije izlaska, i dostavili su to bez ikakvih petljanja na sve platforme.

Nije predstavljen bullshotima, nije predstavljen CG trailerom i raznim mazanjem očiju... Ali smo zato dobili ispolirano iskustvo, bez nekih gamebreaking bugova, sa zakucanih 60 frejmova na current gen konzolama i 1080p prikazom na ps4 i sa nekim beneficijama poput 4k prikaza, boljeg LOD-a i boljih sijena koje bi zadovoljile hardcore pc publiku (odnosno solidnim, zapravo odličnim i optimiziranim portom).

Ništa više i ništa manje.

Megatama nije ništa krivo napisao. Konzole diktiraju tržištem i kao takva mašinerija određuju krajnji proizvod. Nije kriv ni Sony, ni MS, ni Nvidia, ni AMD.. Krivi su izdavači i u konačnici proizvođači igara. Ovo nikako ne umanjuje kavlitetu pojedinih naslova, već pričam samo sa tehničke strane. Ono što gledamo danas je već zastarjelo na PCu (svaka čast izuzecima). Debelo ispod mogućnosti današnjeg hardwarea i onoga što je on sposoban izvoditi sa dobro optimiziranim proizvodom.

The Division je još jedan primjer lažovske politike Ubisofta. Bezobrazna bagra i dalje ima muda plasirati ovako nešto nakon onih predivnih najava i scena koje su nam prezentirali. I k tome još navedu onakve hardwareske zahtjeve kao da su igrači mutavi i ne kuže da je sve to samo marketing. "Uuuu gle Division zahtjeva GTX 970, kako dobru grafiku ima! Gle koliko opcija!"

NE! Division izgleda kao isprano govno! A zahtjevi su čisti odraz nesposobnosti da se nešto konretno napravi sa PC verzijom. Naveli su samo spomenute grafe zbog odnosa sa Nvidiom i AMDom.

Kako misliš da konzole diktiraju tržište, a nisu krivi Sony, MS? Već su izdavači krivi? Zašto? Zato što se tamo prodaje najviše igara, dodataka i ostalog dok se na PC-u najviše igraju F2P, MMO, MMORPG igre?
Nije nitko kriv za to što je prodaja na konzolama najbolja u svakom pogledu...nema se ni koga krivit jer to je dobro...
Je li je ispod mogućnosti PC-a ili ne to je vjerojatno subjektivno...jer nema svatko bijesan PC i to se nesmije zaboravit.
Negdje su bili podaci da od svih PC-a na svijetu (milijardu i pol.) samo njih 13 milijuna ima high end konfiguracije. (mislim da je to u člancima o Oculusu), ali oni zahtjevi su baš high end konfa.

Pravi primjer prakse tehnoloske degradacije koju navodim je upravo AC U vs AC Sindycate,tko je zaigrao obje igre vrlo lako je mogao uocit koliko je najnoviji nastavak degradiran naspram prethodnog nastavka....a praksa je bila da noviji nastavci donose tehnoloski pomak a nikako da se ide u nazad.
Stekao sam dojam da devovi zadnjih 2 godine odgode svojih naslova vise koriste u svrhu degradacija za postizanje prihvatljivog frameratea nego sto koriste te odgode da bi igre dodatno unaprijedili.
I na kraju cu samo zakljucit da nije ps4 taj koji diktira tehnosloski napredak u globalu....nikako,to je xone konzola i iz toga je proizasao onaj mrzak izraz...parity.

MEGATAMA
Oću reći da nisu konzole te zbog kojih se prilagođava već i zbog ostalih igrača na kompu...otprilike 13 milja ima high end kompove po tom istrazivanju. (pod high end mislim da je minimalno GTX 970)

Torca nisi u potpunosti razumio onaj VR Oculus clanak......oni se referiraju na zahtijeve koji su potrebni za VR a ti zahtijevi mogu ic i 7 puta iznad zahtijeva standardnih igara po tom clanku.
Gaming kompovi se ne sastoje samo od gtx 970 i gtx 980,za 1080p gaming mozes koristit naprimjer gtx 670 i imat fantasticne rezultate u 99% igara dostupnih na PC gaming trzistu.
Vise je faktora zasto dolazi do degradacija i paritya ali prvi i najveci je hardver tojest snaga sistema za igranje.
Ali poanta je da kad se to desi to netreba opravdavat i uzimat kao nesto normalno i prihvatljivo....

Kazem za high end konfiguracije...čitaj.
670 nije high end.

Netočno. Potpuno netočno! GTX 670 je zvijer od grafe i višestruko jača od onoga što nude trenutne konzole, čisti high end. Čak i PC mid end je puno jači od konzolaškog GPUa. Ponavljam, uz pravu optimizaciju i posvećenost PCu razlika bi bila ogromna. Već sad je, ali ne koliko trenutni hardware može handleat. GTX 660ti je zvijer koja nije iskorištena kako spada, 760, 960 pogotovo. Sve daleko jači GPUi od konzolaških.

Konzole diktiraju tržištem svojom raširenošću i novcem. Svi se trude optimizirat igre za njih i napravit parity. Jebeni parity!

A zašto se na PC-u igre ne prodaju kao na konzolama? Zašto nema toliko novca na PCu?
Na PC je opet kažem MMO, MMORPG, F2P daleko najpopularniji.
Spominješ raširenost konzola, a Steam ima 100 milijuna korisnika, a PC-a svijetom ima milijardu ipo.(naravno da većina njih nije gaming related, ali kazem)

Nema šanse da će se AAA naslovi na PCu prodavati kao na konzolama. Jednostavno neće, jer gaming PC ne kupuješ nekome za rođendan, ne kupuješ ga sinu, rođaku ili nekome koga zanimaju igre. Kupuješ mu konzolu. Gaming PC ne posjeduju svih 100m Steam korisnika. Gaming PC slažeš jer te zanima sirova moć i želiš tu moć iskoristit. Danas je nemožeš iskoristiti na 1080. Možda te zanimaju spomenuti žanrovi, tehnički bolji multiplatformi, otvorenost nadogradnji, neznam.. Nemožeš izdati multiplatform koji izgleda totalno drugačije na PCu. Prvo, nemaš računicu, a drugo nemaš vrijeme. U trenutku kad se odlučiš izdati igru i na konzolama, razvoj se odvaja i imaš dva različita projekta. To si nitko neće danas priuštiti. A pogotovo ne govna poput Ubisofta. Ima masa igara koja izgleda daleko bolje na PCu i opravdavaju visoko početno ulaganje, ali ima i masa ovih drugih, poput Divisiona.

A što se tiče grafa totalno si u krivu! GTX 750ti je na razini PS4. Grafa od soma kuna. Pa sad vidi u kojem smjeru može ići PC gaming. 

Što se tiče Steama, da samo na Steamu ima 5 milijuna GTX 970 grafičkih kartica, ubroji 980, 960, 780, 770, 760, 690, 680, 670, 660.. i AMDovke i ideš prilično iznad tvojih 13 milijuna "high end" grafa.

Što mojih 13 milja? Pročitao na netu...nisam izmislio brojku.
Sto se ostalog tiče ne vidim problem...ako c es dobiti dupli frame rate, bolje detalje, custmizaciju i ostalo to je OK...kada si to sve napisao čemu onda žaljenje? Neki ce dev to iskoristiti, a neki neće (većina) i tjt.
To treba prihvatit i biti realan, a i dalje ćeš dobiti nešto bolju verziju (tehnički) od ostalih ukoliko imaš dovoljno dobru konfu.

Super to treba prihvatiti! Jeeej! To riješava sve probleme! Nisam znao da je tako jednostavno!

E pa neće kod mene. Divison je tehnički isprdak, govno isprano perwollom u usporedbi sa prvotnim najavama. Gaming PC podrazumijeva "dobru" konfu, tehnički bolju verziju, performanse, ali ne u onoj mjeri kako bi trebalo biti i kako može. To je poanta. Megataminih prosječnih 65fpsa na Ultra Witcher 3 u usporedbi sa PS4 27fpsa uz med do high je nebo i zemlja, a da ne govorim o izgledu. Potencijal je ogroman, realizacija not so much.

Pa ne kažem da je to u redu, ali sto sada? To je stanje PCa.
Ako ti se ne sviđa onda ne kupiš...kao sto ja radim.
Ali ako mi se igra sviđa (Gameplay, prica itd) to mi neće biti barijera.
Ne zaboravi da je i W3 doživio downgrade...pa si ga igrao i oduševio, ali tada nisi primijenio ovo pravilo.

Zbog cega je dozivio downgrade? Zbog konzola. Prvotni render im je rusio setupove.. Da bi na kraju bez njega, moderi postigli priblizno isti efekt na pcu. Konzole diktiraju trzistem i parity je prisutan. Kad mi dode naslov tipa division onda mi se stvarno zgade pojedini devovi. Ovo je tech topic, pa nema bas smisla da pisem o gameplayu

Pa si ga isto odigrao? Sto ga nisi preskočio?

Ovo je tech iz 2011 i koliko se sjecam postigli su da ga vrti samo 1 gtx 680.....dan danas na konzolama ne postoji igra koja nudi ovakvu vizualnu raskos uzrokovanu nizom filmskih efekata a ne samo detaljnoscu,geometrijom,refleksijama,fizikom....ukratko ovo izgleda kao cjelokupni nextgen paket....2011 godinaI to je ujedno demonstracija sto moze jedna gtx 680...
http://youtu.be/RSXyztq_0uM

Sto se tice prodaje igara na kompu....one se prodaju fantasticno i od tuda ogromna navala JAP izdavaca na Steam.
Mislim da se Dragons Dogma vec sada prodala preko pola milijuna na Steamu....spektakularno uzevsi u obzir starost igre.
PC je enormno razlicita platforma od ijedne konzole...zasto?
Zato je imaju milijuni igraca koji igraju samo WOW imaju milijuni igraca koji igraju samo LOL,milijuni igraca na World of Tanks,milijuni na Minecraftu itd itd itd i uz sve te igre koje su privukle milijune i milijune gamera jos se prodaju i stotine tisuca pa cak i milijuni mnogih drugih igara.
Na konzolama je konkurencija AAA naslovima enormno manja nego na PCu tojest doslovno da ne postoji pa je i logicnije da ce se te igre prodat plus one stavke koje je naveo Chono.

Ako je ovo sad vec preveliki oftopic slobodno obrisite....