Nije ni čudo, kad se ne suočavaš sa svime - ali bar podsvijest ti ne da mira...
Ja sam tehničar, nula-jedan, crno-bijelo, život-smrt.. Teške filozofiije i pitanja podsvijesti puštam za pijane razgovore. Podsvijest ne priznajem, oni koji je imaju ne upravljaju svojim emocijama i umom.  ;)

"Ako" ima? Pa sve igre su vezane za neki servis (Battlenet, Origin, steam, uplay..) Ako je nema na servisu nema igranja, pogotovo online. Mozes ti imati 100 fizickih kopija i neces napravit nista drugacije od onoga sto cu ja napravit za digitalnim izdanjem.

FedroWhatIsGood? - ja ne razumijem tvoje postove...

1 / 1

Ti očito jaaaako dugo nisi kupio igru u dučanu.

I onda ja pišem gluposti.
Čak te i kužim zašto braniš steam ako ti činjenica da postoje igre bez DRM-a nije bila do sad poznata.

I kad bi išao još dalje u prošlost, tu bi bilo stotine naslova. Htio sam ostat kolko tolko aktualan.

Witcher 3 je najavljivan i došao bez drm-a, čak na torrentu možeš skinut legalnu verziju. Ajde nađi mi još novih naslova bez ijednog servisa ili neke vrste drm-a. Nemoj se pravit blesav i pisat mi o starim naslovima prije steama, neta i drm-a..

Da ti olakšam posao, evo ti sve DRM free igre na Steamu koje možeš nabavit. A ti mi samo napiši koje su to nove igre. Eto imaš Witcher 3 koji je takav jer su CDPR ekipa i pol.

Masu ovoga treba tweakat da radi bez Steama, a posebno je zanimljiv boldani dio, pošto su Valve po tebi lopovi...

ARMA: Cold War Assault
ARMA: Gold Edition
ARMA II
ARMA Tactics
Take On Helicopters
Hotline Miami
Hotline Miami 2: Wrong Number
Serious Sam 2
Serious Sam Classic: The First Encounter
Serious Sam Classic: The Second Encounter
Luftrausers
Heavy Bullets
Broken Age
Brutal Legend
Psychonauts
Spacebase DF-9
The Cave Link
Beyond Divinity
Divine Divinity
Divinity II: Developer's Cut
Divinity: Dragon Commander
Divinity: Original Sin
The Bard's Tale
Wasteland 1
Wasteland 2
Arsenal of Democracy: A Hearts of Iron Game
Cities in Motion
Commander: Conquest of the Americas
Crusader Kings Complete
Crusader Kings II
Darkest Hour: A Hearts of Iron Game
East India Company
Europa Universalis III Complete
Europa Universalis IV
Europa Universalis: Rome
For The Glory: A Europa Universalis Game
Hearts of Iron 2
Hearts of Iron III
Knights of Pen and Paper
Majesty Gold HD
Majesty 2
March of Eagles
Sengoku
Victoria II

SEGA Mega Drive Classics Pack
SEGA Mega Drive Classics Pack 2
SEGA Mega Drive Classics Pack 3
SEGA Mega Drive Classics Pack 4
SEGA Genesis Classics Pack 5
Sonic 3 and Knuckles
Sonic 3D Blast
Sonic Spinball
Sonic the Hedgehog
Sonic the Hedgehog 2
Sonic the Hedgehog 4
ToeJam & Earl
ToeJam & Earl in Panic on Funkotron

Dungeon Siege
Dungeon Siege II
Thief Gold
Thief II: The Metal Age

Anno 1404
Assassin's Creed: Director's Cut Edition
Far Cry 2: Fortune's Edition
Heroes of Might & Magic V: Tribes of the East
Rayman Origins

Half-Life 2
Half-Life 2: Episode One
Half-Life 2: Episode Two
Half-Life 2: Lost Coast
Counter Strike: Source
Half-Life: Source
Half-Life Deathmatch: Source

10,000,000
AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!! for the Awesome
Adventures of Shuggy
A Virus Named TOM
Air Control
Anna - Extended Edition
Avadon: The Black Fortress
Bastion
Black Ice
Cogs
Commando Jack
Cortex Command
Dungeon Defenders
Dungeons of Dredmor
Delver
Escape Goat 2 Link
Faerie Solitaire
FarSky
FEZ
FTL: Faster Than Light
Gateways
Goat Simulator
Gratuitous Tank Battles
Gratuitous Space Battles
Infinity Runner
Kerbal Space Program
Mercenary Kings
Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas
Oddworld: Munch's Oddysee
Oddworld: Stranger's Wrath HD
One Finger Death Punch
Penny Arcade's On the Rain-Slick Precipice of Darkness 3
Penny Arcade's On the Rain-Slick Precipice of Darkness 4
Racer 8
Receiver
Shipwreck
Snuggle Truck
SOL: Exodus
Sol Survivor
Super Crate Box
Super Meat Boy
Strike Suit Zero
Super Laser Racer
Tallowmere
The Maker's Eden
Time Gentlemen, Please! and Ben There, Dan That! Special Edition Double Pack
Transistor
Trapped Dead
Unstoppable Gorg
Uplink
Vertex Dispenser
VVVVVV
Windosil
Wizorb
Woodle Tree Adventures

Alpha Protocol
Batman: Arkham Asylum Game of the Year Edition
Colin McRae Rally (2014)
Déjà Vu II: MacVenture Series
Déjà Vu: MacVenture Series
Echelon (2001)
Echelon: Wind Warriors
Fable: The Lost Chapters
Galactic Civilizations I: Ultimate Edition
Galactic Civilizations II: Ultimate Edition
GT Legends
GTR - FIA GT Racing Game
GTR 2 - FIA GT Racing Game
Legendary
Moto Racer Collection
Painkiller Redemption
Postal
Postal 2
Postal 2: Paradise Lost
Saira
Scribblenauts Unlimited
Shadowgate: MacVenture Series
Shadowgate (2014)
Sniper Elite
Space Hack
System Shock 2
Tales of Monkey Island Complete Pack
Uninvited: MacVenture Series
The Witcher: Enhanced Edition Director's Cut
The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition
Worms Pinball

Masu ovoga treba tweakat da radi bez Steama, a posebno je zanimljiv boldani dio, pošto su Valve po tebi lopovi...
Da. Treba tweakati ako si kupio na steamu, a ako si kupio disk staviš ga u drive i klikćeš next do unosa seriala nakon čega je igra instalirana i spremna za igru.

Naravno, neki šupci su stavljali igre sa default steam installerom, al to je manjina, a ne večina.

Mislim who cares, sve se na kraju svodi na osobne preferencije, ništa se ne može tu promijeniti.
Realno ja obožavam fizičke verzije, još ako je bogat kako Rockstarove, KP-ove, CD-ove itd... Ali to je navika iz prošlih nostalgičnih vremena.
I dan danas ću se prije odlučiti za fizičku verziju, nego za steam/origin itd...

HOWEVER...

Pogledam upravo humble bundle za 10 eura
Strider, RE 2, Lost Planet 3, Bionic Commando: Rearmed, Resident Evil Revelations, DmC: Devil May Cry, Resident Evil 5 + dlc, Ultra Street Fighter IV za samo 15 eura.

Damn, kad bi ovoliko fizičkih kopija igara nabavio za ovu cijenu. Nikad...
Onda koliko je samo steam približio nas dostupnosti igrama, ja mislim da neki često zaboravljaju kakva je patnja u našim zemljama nabaviti neke igre...
Ili Steam stealth akcija koja trenutno ima:

http://store.steampowered.com/sale/stealth_sale/

Čovječe kad samo pogledam ove cijene...

Tako da smatram da je najbolja opcija za obje strane da jednostavno svoje omiljene igre nabave u fizičkim verzijama, a sve ostalo digitalno. Ekonomski gledano naravno.
Win-Win. Naravno stavljanje installera na DVD ne podržavam, baš je sramota za publishera.

WooddieBone - Odlično! A sad mi nađi nove igre koje dolaze retail na PC i ne zahtjevaju Steam, Origin, Uplay, Battlenet... Mad Max je na PC retailu došao na 1 DVDu, pa si ostatak morao gle čuda downloadati sa Steama.
Sve ove igre koje sam naveo u listi su starije i većina ih je manje popularna i mainstream.

Solid Snake - naravno da je ljepše imati kutiju, ali to na PCu rapidno pada.

Nije ni čudo, kad se ne suočavaš sa svime - ali bar podsvijest ti ne da mira...
Ja sam tehničar, nula-jedan, crno-bijelo, život-smrt.. Teške filozofiije i pitanja podsvijesti puštam za pijane razgovore. Podsvijest ne priznajem, oni koji je imaju ne upravljaju svojim emocijama i umom.  ;)
(imho)

E, pa upravo zato ti i ne da mira. Pa moraš, eto, baš moraš, odgovarati na svakakve postove, pa opet, pa opet... pa čak i one za koje sam navedeš da ti nemaju smisla... Najiskrenija preporuka, ne budi ignorantan prema velikom dijelu vlastite osobnosti - osim toga, tvoja te podsvijest čini baš takvim osobenjakom (meni simpatičnim) kojem je toliko naglašeno važno da negira podsvijest ;)

http://nintendoeverything.com/report-nx-dev-kits-going-out-multiple-devices-has-industry-leading-chips/

Nintendo has started to distribute a software development kit for the new NX system to third-parties, according to a report from the Wall Street Journal. The publication cited “people familiar with the matter” in its report. Nintendo could introduce NX “as early as next year.”
“Nintendo would likely include both a console and at least one mobile unit that could either be used in conjunction with the console or taken on the road for separate use.” Additionally, the company apparently intends to include “industry-leading chips in the NX devices” following criticisms about the Wii U’s power and the console’s inability to stack up against the competition.

Dosta upitnika ima, ali ajde rumor je.
Ako je konzola snage XOne i PS4 ili negdje između moraju to izbaciti slijedeće godine...2017-a im ne ide u prilog, ako žele spasiti nešto.
Ne vjerujem da će konzola biti toliko future proof da ima unutra GPU/CPU da se tuče sa PS5 i Next Xboxom u 2019-oj sa vjerojatno 4K igrama kao standardom, 4K VR, Illumiroom-om itd.? Sumnjam.

4K PS5 i XO? Good luck...
Čuj rumori...ovo su sve rumorsi.
Može sve biti točno, a ne mora ništa biti točno.

Rumori ili ne pogledajmo činjenice. PS3 je većinom vrtio 720p na nekakvih 30fpsa. PS4 vrti 900 i 1080 na 30 do 60fpsa, s time da pojedini naslovi već sada dobijaju rezove da li rezolucije da li fpsa. 4K zahtjeva enormno resursa i zahtjevi rastu skoro pa eksponencijalno. Standard za PS5, recimo tamo 2018. ili 2019. godine? Prema mom mišljenju jako teško, osim ako se nešto drastično ne promijeni u materijalima (karbon, grafit, dijamant...).

A što je onda next nakon PS4? 1440p? Ne znam baš...
Svi toliko reklamiraju taj 4K i TV-i i monitori su sve jeftiniji, a sam znaš kakve komponente dolaze unutar 2-3-4 godine...sve je moguće.
Osim Cloud gaminga  to je grozno.

TVi i monitori će doći prije svega. Tu nema puno filozofije, veći ekrani, nano led i gušća matrica.
Problem kod ovih komponenti koje dolaze i to problem za konzolu su prvenstveno vodeno hlađenje, jer i nove Nvidie sa HBMom dolaze water cooled. Zatim problem jakog CPU i vrste radne memorije i brzina (propusnost) sabirnice i hlađenje cijele konzole u konačnici sa svime unutra. Pazi, treba minimum minimuma 4GB VRAMa za 4K! Uz dobru optimizaciju. Dao bi se napravit koncept sa HBMom i zajedničkim poolom za sve kao što je sad, ali opet onda jebeno rastu troškovi.
Neznam, sve to djeluje dosta nategnuto. Ja osobno PS4 smatram "među" konzolom, nečime što je izašlo da se popuni prostor do dolaska PS5 koji bi trebao stvarno biti nextgen i donijeti nove stvari i visoke performanse.
Nitko sretniji od mene ako 4K stvarno dođe u naše domove na velika vrata gaminga, a to je kroz tržiše konzola.

Malo je još prerano pričati o većoj komercijalizaciji 4k igranja / multimedije. Jedva je 1080p zaživio, proći će još minimalno 6-8 godina prije nego li 4k bude na razini rasprostranjenosti 1080p hardwarea. Iako vrlo vjerojatno neće ni tada biti.

In any case, ako NX bude jačine ps4 --> odlično!Kad su N-ovi fantastični inžinjeri uspjeli na wii-u SSB da ide u 1080p i 60 fps sa onoliko detalja, particle efekata i igrača na screenu, ovo će (AKO izdaju sljedeće godine) biti sasvim dovoljna jačina.Ajde da i to vidimo.

I mene baš zanima na što će ovaj puta Nintendo ići - ponovno inovaciju i slabiji hardver ili samo napucati stroj kao što su Sony i MS?! Mislim da će ovaj puta ovo drugo. I mislim da će ići kao ludo. Sigurno, pravi fanovi Nintenda (barem dio) biti će razočarani što idu putem SMS-a, ali svi ostali ja mislim da jedva čekaju zaigrati Nintendo exkluzive napucane do "plafona" + sve multi igre koje bi došle i na Nintendo.

https://youtu.be/JPCku0IFVkQ

Kakav 4K gaming na konzolama? O čem vi pričate.
1080p se pojavio prije dvije generacije pa ga još nema u cjelosti na trenutnoj.

PS5 i XboxTwo će u najboljem slučaju bit 1080p/60 minimalno.

Nintendo bi trebao odustat. Fokusirat se na DS i bok.
Zamisli da sad Nintendo sve resurse i talente koji su bili fokusirani na ove dvije zadnje njihove konzole, usmjeri prema DS-u.
Nintendo bi procvao.
DS još od izlaska ima najbolje igre ne samo na handheldima nego od svih nintendo proizvoda ikad.

4K Sharpening ON + AA ON

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4K Sharpening OFF + AA ON

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4K Sharpening ON + AA OFF