To je izraženo kod set geara kako bi i trebalo biti (D3 gledam u tebe!), jer set nosi svoje bonuse, a pogotovo kad ga upgradeaš na superior ili master.
Slažem se, ali cilj razvoja lika u RPG-u je da ulažeš u svoj stil igranja, te da opremu, skillove i ostalo prilagodiš tome.
A kad se koncentriraš kako bi napravio što boljeg Geralta, combat mehaniku postane potpuno broken i OP.
Nisam htio igrati Witchera 3 isključivo mačevima, već sam se htio koncentrirati na signove kako bi učinio igru dinamičnijom i raznolikijom. Budući da je igni jedini pravi ofenzivni sign, na njega sam se i koncentrirao.
Zbog signova sam odabrao i griffin školu.
Da ti sad stavim u kontekst brojeva.
Mač - mastercrafted Griffin - base 20% sign intensity + Greater Veles Runestone 5% sign intensity = 25% sign intensity
Srebrni mač - mastercrafted Griffin - base 20% sign intensity + Greater Veles Runestone 5% sign intensity = 25% sign intensity
Armor - mastercrafted Griffin - base 20% + 20% + 10% + 10% + 4x Greater Glyph of Igni na svakom komadu 10% igni intensity = base 60% sign intensity + 40% igni intensity
Mutageni - dva plava stabla s greater blue mutagen - base 10% sign intensity x4 x2 = 80% sign intensity
Skill Griffin Technique - 5% sign intensity za svaki komad medum armora = 20% sign intensity
Skill Igni intensity lvl5 - 25% igni sign intensity
Skill Firestream - Emits a continuous stream of fire that damages enemies. Stamina cost is reduced by 50%.
Skill Pyromaniac lvl5 - Increases the chance to apply Burning by 100%. - znači baš svi su bez iznimke zapaljeni
Znači:
univerzalni sign intensity - 25% (mislim da se statovi mačeva ne stackaju) + 60% + 80% + 20% = 195%
igni sign intensity - 40% + 25% = 65%
__
Igni radi base damage x 260%
Kako to izgleda u praksi?
Uz ovaj Firestream skill, praktički ideš okolo s jebenim nepresušnim bacačem plamena lol.
Ide desetak vukova na tebe i sirote životinje su mrtve prije nego ti se uopće približe.
Recimo Leshenu, koji ima fire weakness, jedan burn effect radi 10000+ dmg, a takvih je pet zaredom u jednom napadu ignijem. Znači efektivno mu svakih 5 sekundi radiš 50000 dmg.