Za Uskrs namjeravam započeti s Witcherom 3. Kupio sam davno goty edition.
Na kompu sam prije 15-ak godina igrao prvi dio i osvojio me nakon 5 minuta igranja. Sjećam se one uvodne scene koja me je oborila. Dvojku nisam igrao jer sam u to vrijeme već naveliko prešao na Sony stranu.
Svi hvale igru i jako me zanima kakva je. Konačno da će praznici pa ću se moći posvetiti tom remek djelu.
A gle, kažu da se može trojka komotno igrati bez prva dva dijela, no ja sam uvijek zagovornik igranja stvari u paketu.
Prvo što možeš svjedočiti napretku serijala koji je u svakom svom dijelu imao drukčiji gameplay. Zatim, jedinica te upoznaje sa svijetom i postavlja temeljne likove za avanture koje slijede. Dvojka je pak zaslužna za postavljanje stanja svijeta u trojci. Po meni je najbolje iskustvo ono da se čitav serijal odigra. Tada se dobije poprilično široko razumijevanje čitavog svijeta (iako za potpuno razumijevanje nekih referenci treba čitati knjige), ali ono najvažnije, stigne se povezati sa svim likovima što emotivni ulog znatno povećava.
Što se kvalitete tiče, sve tri su stvarno vrhunske igre. Jedinica je eventualno zastarila, ali dvojka se jako dobro drži za svoje godine.