Ja ne mislim da forsiraš. Bar ne više nego te mi na to tjeramo tak da ok.
Kad sam reko da je to kaj kažeš neuko (nisam rekao da si ti neuk) mislio sam da nemaš baš viziju kaj bi se u igri trebalo uzeti u obzir da bi je se proglasilo ovakvom ili onakvom.
Po meni recimo Bloodborne, kao ni čitavi Souls serijal, nema veze sa RPG žanrom nego je bliže nekom DMC ili Darksiders serijalu.
Igra je uljepšana verzija Demon Soulsa sa istim mehanikama i poantom.
Kontrole su kretenske, animacija likova na razini lošeg animea, težina je sama sebi svrha...
Nevjerojatno malo truda se vidi u toj igri. Uzmeš isti koncept, naljepiš novu mapu na njega, ubaciš možda neki sitni novitet tipa čučanje il tak neš i spakiraš igru da ide u prodaju. Najveći posao su čini se, napravili artisti.
I opet je dobra igra. Zabavna. Ima ono kaj je bitno. Ljudi žele taj izazov koji im te igre pružaju.
Witcher 3 sa druge strane nemožeš odigrat dvije minute bez da ne primjetiš 53827 detalja koji su morali tamo bit postavljeni namjerno i sa svrhom.
Nevjerojatna količina ljubavi i rada se vidi na svakom modelu, licu, teksturi, drvetu... Tehnički je igra čudo. Da to uopće radi na današnjem hardveru.
Dvojka je bila neviđena stvar, a ovo je open world BEZ LOADINGA.
Atmosfera u svako doba dana, ljudi koji se skrivaju od kiše po strehe, da tog je bilo još i u originalu, al to ti pokazuje kakav je trud u igru uložen.
Osim toga, svaki quest je main quest kvalitete, sve je voiceano, animirano i odglumljeno vrhunski i sa kvalitetom bar Mass Effect trilogije, a ta trilogija je doktor profesor cinematic animacija.
Range questova je predivan. Od običnih makljaža, scavanger huntova, monster huntova, potjera, preko ogormnih questlineova koji se protežu čitavu igru, raznih detektivskih potraga a al Batman, heistova pa sve do hodanja po šalterima u banci, plesanja sa boljom polovicom i natjecanja na turnirima.
Čak i obični filler questovi poput fist fightova i gwenta imaju svoj questline koji eskalira u pravi quest praktički dostojan da bude sam svoja igra od 5-6 sati.
Tak da velim, ne pokušavam pljuvat po Bloodborneu, ali to je totalno druga stvar. Witcher 3 je napravio nekaj neviđeno u igrama do sad, a vjerojatno i neko duže vrijeme nebumo vidli takvu igru.
Zadnja igra koja je takve stvari radila je bila KOTOR i on je meni osobno skroz do Witchera 3 držao titulu najbolje igre svih vremena.
Nije mi najdraža igra, to bi bio Mass Effect 2 i nije savršena, ali bolje trenutno ne postoji.
Eto, stvar je samo u tome koje stvari gledaš kad nešto procjenjuješ. Ako ne vidiš u Witcheru 3 bar uloženi trud onda možda imaš krive vrijednosti.