Witcher defending army marching on!
Prva greska koju si napravio je ne igranje na najvecoj tezini i igranje bez gamepada, jer igra je stvorena za njega.
Hairworks uzima dosta resursa kao i HBAO i visoki foliage, ali bogami doprinosi puno u smislu imerzije i ljepote prikaza Geralta, Rochea, vukova, medvjeda, hagova, fiendova, sucubusa...
Sto se tice armora to je subjektivna stvar. Meni je ipak najljepsi pocetni armor, pa slijedi wolf (pogotovo bijeli), ursine, cat i tek onda griffin zato sto Gerlat u njemu izgleda kao Robert Baratheon u ne tako slavnom izdanju.
Greater blue mutagen je meni jedino bio potreban za Axii boost zbog razgovora, dok sve ostalo je bio tipican witcherovski build sa whirlom i crvenim power mutagenima. Od bombi si mogao koristiti i grapeshot i dancing star, pogotovo pri vecoj tezini u sukobu s vecim brojem vojnika i bandita.
Skellige je meni najgenijalnija mapa, jer od svih lokacija ima najbolju atmosferu i art. Apsolutno pogodena srz nordijskog nacina zivota, dok glazbena podloga ubija. Sto se tice dosadnih smugglers cacheva, oni su tamo samo da nije prazan prostor, jer su imali problem prilikom dizajna putovanja barkom. Pocetna verzija igre je imala preko pola sata putovanja izmedu pojedinih otoka, pa su reducirali velicinu mape, a kao point of interest nakrcali smugglers cacheve, te ih igrac moze iskorisiti kao easy money resurs ako mu je to potrebno.
Inace za Ekhidne uopce ne moras korisiti crossbow, jer u igri dobijes jedan Horn koji koristenjem automatski pobaca sve bestije na pod. Easy as fuck.
Soundtrack je remek djelo, totalno drugacije od ostatka igara ovog zanra. Zasto? Zato sto su koristeni izvorni staroslavenski instrumenti i zato sto su obradene staroslavenske pogane i kultoroloski znacajne pjesme.
Sto se tice Ciri tu si pogrijesio, jer nisi pratio pricu kako treba. Kroz sav lore, razgovore i ono sto se prezentira pred igraca, postaje jasno da Ciri svojim mocima i opcenito sprjecavanje White Frosta moze odraditi jedino kroz kontrolu svojih emocija i osjecaja. Kako to dobiti? Tako da Geralt pokaze da mu je stalo i pruzi bezuvjetnu potporu djevojci koju smatra svojom kceri.
Sporedni questovi su apsolutno vrh u gamingu. Igra nema konkurencije u tome, kao ni u atmosferi i dizajnu svijeta. Otvoreni svijet je stvoren rucno, nema kopiranja i sve prsti od detalja, nesto sto ipak jako odskace od konkurencije. Svaka cast Skyrimu kojeg sam drobio stotinama sati 2011. godine, ali po meni W3 je toliko toga napravio vanserijski da ga smatram igrom koja je redefinirala ovaj zanr.