Pa po pitanju svijeta mu nabrojane igre i nisu baš neka konkurencija. Stalker donekle. Last of Us zapravo sve što daje daje kroz likove i vrlo dobro ispričanu priču koju opet održavaju likovi jer je načelno cijeli setting već prožvakana tema i zombi igara ima na lopate. Half-Life je druga priča već. Zanimljiv svijet popraćen tehničkom ispoliranoscu, ali ne i konkurencija Witcheru jer je u Witcheru svijet miljama ispred svega do sada vidjenoga. Zapravo po pitanju gotovo svega je Witcher trenutno igra generacije sa jedinim pravim konkurentima u Bloodborneu I mgsV , ali je svejedno zbog pisanja, grafičke prezentacije, svijeta, likova i mnogih drugih stvari za 2 koplja ispred svih. Da je gameplay na razini i tehnicki da je igra manje bugovita (barem onda kad sam ja igrao na ps4) lako bi bio i najbolja igra ikada, ali po mnogima to već i je i ne može im se proturječiti.
Treba reći da nikada nisam odigrao ekspanzije i da bi moj dojam o igri sigurno još narastao u pozitivnom smislu kada bih ispravio i tu pogrešku.