Zero
Ah
U suštini ne - evo igram na PC-u ovih dana i unatoč tome što je igra tehnički zbilja popeglana i odlično radi, i dalje je tu moja glavna zamjerka na gameplay. Izazova u kontekstu RPG-a jednostavno nema, a ono čega najviše ima je zapravo masa propuštenog potencijala da borbe s beštijama budu kudikamo zabavnije te u konačnici "more rewarding". Baš sam ovaj puta išao s malo drugačijim buildom, više fokusiranim na alkemiju i magiju, no i dalje je tu svaki puta identična "roll and hit" taktika koja je sada dodatno olakšana uz mogućnost da gutaš napitke kao Zagorec gemište.
Moglo se puno bolje po pitanju dizajna boss borbi, borba je mogla biti responzivnija (iako 60 fps gameplay tu sada malo pomaže) i još svašta nešto. Što je najgore, obožavam Witchera, no po pitanju gameplaya igra ne nudi ništa posebno. Sve je nekako previše automatizirano, greške igrača se preslabo kažnjavaju, a nešto što bi trebala biti glavna prevaga u borbi je zapravo - šminka.
I jbg, ne mogu to nikako oprostiti igri. Storytelling rula, dizajn svijeta je nešto najbolje što sam vidio pored Rockstarovih ostvarenja, imerzija strašna, al' previše je žanrovskih kompromisa samo kako bi igra bila dovoljno mainstream friendly. A cijeli fakin serijal sam čekao kada ću konačno doživiti onaj feeling iz prvog trailera za prvog Witchera. Osjećaj vrlo opasne beštije s kojom se moraš sukobiti, detaljna priprema prije borbe, napitci te duga i iscrpna borba. U trećoj i posljednjoj igri serijala (opet) to nisam doživio.
Shvaćam i perspektivu svih odluka iza igre, al' jbg, ukusi. Nekome će se za cijelu priču oko Witchera išta manje od 90% fakat činiti kao blasfemija, no eto, meni nije sve ružičasto :)
I da, stanje PS4 verzije u vrijeme releasea je zbilja bilo sramotno. Bit ću blag kada kažem da mi je tadašnja beta pokvarila najbolje trenutke igre, a prvi puta prolaziš kroz igru i više nikada nećeš imati jednaki doživljaj ushićenja.