Ja sam napokon prešao u Novigrad iako mi je ostao popriličan broj questova u Velenu no skontao sam da za rješavanje questova koji su puno niži level ne dobiješ ništa exp-a pa rekoh bolje ih skupiti što više pa krenuti lagano "čistiti" od najnižega. Strašna igra, 30 sati proletilo, a siguran sam da će ta brojka ići daleko preko 100. Jedina zamjerka je što je igra postala prelagana nakon otključavanja queen active shielda. Igram na death march težini i jedini izazov predstavljaju 5-6 levela jači protivnici, no ajd težina se lako umjetno podigne opremanjem slabije opreme.
Iznenadio me rasplet Bloody Baron priče, baš je odličan primjer nepostojanja crno-bijelog izbora u Witcher svijetu.
Naravno, pretpostavio sam da su vještice puno veće zlo nego što je to bilo vidljivo na početku, pa sam odlučio pustiti onog zloduha iz drveta kako bih spasio djecu pod svaku cijenu (mislio sam, pa šta može biti gore od vještica?). Taj izbor je rezultirao time da je zloduh pobio cijelo selo iz osvete, Anna je krepala zbog vještičje kletve, Tamara još više zamjerila ocu, a zbog svega se Baron objesio. Odličan izbor, a k tome je ono zlo još uvijek na slobodi. Alternativa je bila pustiti vještice da naprave dječju roladu, pa si ti misli o dugoročnim posljedicama odluka.