Ljudi moji odmah sada odmah krenite igrati ovo remek djelo * . * Prešao sam malo prije ovu čudesnu igru i još ne mogu vjerovati da mi je toliko godina trebalo (14 🙁 ). Bez beda 10/10 i strah me pomisliti što bi bilo da sam igrao na PS2.
Trebalo mi je 38h i "hvala" coroni jer da je nije došla tko zna kad bi prešao Okami.
Plusevi
- predivan art
- igrivost je čista uživancija. tehnika sa kistom je nešto posebno i ne znam da li ima išta slično. borba sa oružjem je isto super i izvodi se fluidno
- zagonetke su lakše nego u Zeldama ali su isto zanimljive
- boss borbe
- od početka do kraja igra uvodi nešto novo i nikad nije dosadno. ima stvarno svega
- odličan soundtrack
- priča je zanimljiva i baš masu prati Japanski folklor
- likovi su super
- humor je jako dobar. nisam baš to očekivao
- trajnost
- atmosfera i cijela ideja igre
- ima masu istraživanja, rpg elementa, side questova, npr. pecanje je ultra zabavno
- nevjerojatno koliko je bolje igrati sa Amy nego sa Wolf Linkom, a Zelda je izašla samo pola godine prije
- last but not least - glavni lik Okami Amaterasu
Minusi - uzmite to pod ništa bitno jer da je igra izašla na PS3/4 sigurno toga ne bi bilo.
- nema voice actinga pa se samo čuju ludi zvukovi dok likovi pričaju. isto kao u Zeldi
- pop up
- prvih sat i po možda se neće svima svidjeti. ali nemojte odustati jer vas čeka nezaboravna avantura
- igra nije teška što se tiče borbe jer + ako koristite iteme za npr. jače napade/obranu itd. onda ste nezaustavljivi. ali glavni lik je Bog (nije spoil, odmah na početku igre se sazna)