The Bourne Ultimatum (2007) - 6/10
Opet isto kao i prethodnik. Dobro za prolaznu zabavu, ništa što bih 2 dana zapamtio. Vrhunac filma je potjera negdje na sredini trajanja, dugačka je i sigurno bila zajebana za snimiti.
True Romance (1993) - 6/10
Cheesy ljubavna priča kombinirana s gangsterskim trilerom. Napisao Tarantino, što je očito iz nekih scena. Dijalog između Christophera Walkena i Dennisa Hoppera je definitivno najbolja stvar u vezi ovog filma, ostatak je onako.
Deliver Us from Evil (2020) - 8/10
Odgledao drugi puta, ovaj put Uncut verziju. Ostavio mi je bolji dojam na ponovno gledanje. Uglavnom, akcijski triler po mom guštu.
Jackie Brown (1997) - 6/10
Ima status jednog od slabijih Tarantinovih filmova i mislim da bih se složio. Nije loš, samo je predug i bavi se srednje zanimljivom pričom koju ni Tarantinovo pisanje ne izvlači iz "meh" kategorije.
Escape from New York (1981) - 7/10
Kultni klasik Johna Carpentera. Glavni aduti filma su cool lokacije i elektronički soundtrack, definitivno. Cijelo vrijeme sam imao tu neku nostalgiju tijekom gledanja jer me konstantno podsjećao na igre tipa MGS, Deus Ex, Fallout itd. To ga je učinilo zanimljivijim nego što bi mi vjerojatno bio jer, ruku na srce, nije baš materijal za nagrade.
Kill Bill: Vol. 1 (2003) - 7/10
Dosta stiliziran revenge film kojeg je većina vjerojatno već gledala. Svidio mi se ovaj prvi dio, nije me držao prikovanim za ekran ali ima svojih trenutaka.
Kill Bill: Vol. 2 (2004) - 5/10
Zato mi se nastavak nije dopao. Jako puno ispraznog pričanja, ništa novo za Tarantina no u drugim njegovim filmovima je puno zabavnije. Također, debelo je predug film s obzirom da ima minimum sadržaja izvan stilističkih trikova, meh dijaloga i pokoje akcijske scene.
Badlands (1973) - 7/10
Malickov debitantski film. Dosta objektivan tretman radnje koja vuče inspiraciju iz Bonnie & Clyde slučaja. Martin Sheen odličan u ulozi pomahnitalog buntovnika.
Southern Comfort (1981) - 7/10
Deliverance ali sa grupom vojnika u močvarama Louisiane. Standardan survival triler kojeg uzdiže napeto finale.