Akcijski zf horor sa zombijima i ubojitim robotima.
Battle of the Damned "Bitka prokletih" (2013)
Dobar prosječan film. Nije mi bio dosadan i to cjenim. Kako to sve počinje u laboratoriju i stvar izmakne kontroli i počinju problemi. Dolph Lundgren u glavnoj ulozi kao akcijski junak mlati sve što golim rukama i nogama što oružjem kao Leon iz Resident Evila.
U filmu osim zombija pojavljuju se i roboti i robotski pas koji su u Japanu proizvedeni i poslani da potamane zombije. Imaju automatsko oružje koje se troši i nisu sasvim savršeni jer se mogu inficirati i okrenuti se protiv ljudi umjesto zombija. Interesantno. 7/10.
Drugi zf horor iz 2024.
Tarot "Tarot: Karta smrti" (2024)
Grupa prijatelja se poigrava sa opasnim stvarima i glupostima i najebu i to bi bio kratki opis filma.
Tako tako, nije dosadan a nije ni nešto naročito zanimljiv. Likovi sa Tarot karata rukom crtani oživljavaju i materijaliziraju se i ispunjavaju sudbinu tj. kako su karte posložene svakom od pojedinaca protagonista filma kojima su čitane sudbinske karte. Pretpostavljate kako im karte završavaju.
Neki od tih likova sa tarota bome ne izgledaju baš lijepo i da ih sretnete negdje na cesti bi se dobrano uplašili. 6.5/10.
A treći horor bi bio nešto između gornja dva.
The Crucifixion "Ukleta redovnica" (2017)
Napeti horor. Tako napeto započinje i već odaje na početku da bude svega. Nije ništa neviđeno. Predvidiv je i ustvari ne može biti više originalnih filmova jer barem sa jednim djelom filma nalikuje na već jedan prije snimljeni i znate unaprijed kako bi moglo završiti ali nema veze. Ima strašnih scena na koje sam se nakratko naježio ali izdrživo za gledati barem meni bilo.
Radnja se zbiva u Bukureštu u Rumunjskoj u selendri gdje demoni zaposjednu lokalnu redovnicu i na kraju ju ubiju. Ubrzo dolazi američka novinarka da napiše članak i istraži slučaj. Tako zapravo počinje film.
Jedan dio u tom zaseoku me baš zaintigrirao. Radi se o lokalnoj crkvi i položaju okolnih kućica koje su me podsjetile na scenu RE4 kad Leon prvi put dođe u selo i kao da je Capcomu to selo bio predložak za igru. 7.5/10.