escoban ne znam dal znas, ali napravljeni su prema stvarnim carevima koji nisu bili "budale" nego maximalni psihopati isto kao i u filmu, i odglumljeni su vrhunski, pogotovo Karakala, a dok si poremecen ko oni, logika ti i nije jaca strana.
Borbe u filmu su naspram prvog dijela vidljivo napravljene po savjetima stunt koordinatora, a ne ko u prvom di je Scott sve sam radil i to se vidi ako malo bolje gledas.
Hano niti ne pokusava biti Maximus niti se film to uopce trudi napraviti, stovise u vise navrata sam Hano kaze da nikad nece biti ko Maximus.
CGI je sasvim uredan, osim u nekim scenama, ali danas je to normalno, rijetki su filmovi sa besprijekornim efektima.
Denzel je Denzel, nije "overacting" nego je to Denzel, moguce najbolji glumac ikad.
Prica je jako dobro povezana na prvi dio i ima smisla, nist nije forsirano, ne oslanja se uopce na nostalgiju, vec se par puta spomenu neki likovi sto je i potrebno zbog same price i likova koji dijele neke poveznice.
Ti si ocito gledal film sa unaprijed losim ocekivanjima i nije ni cudno da ti je los, ali treba znati prepoznati dobre stvari.