Deadpool and Wolverine
Ovaj film je oda i najbolji tribute svim X-Men filmovima ikad i Wolverineu kao liku.
Kak sam i napisal u Marvel temi, kao nekome tko je odrasal na tim filmovima, ovo je jebeno savršenstvo.
"Kritičari" ga pljuju? Nekaa, Ryan se je sposro po svima njima i nek se samo jebeno koprcaju i gledaju kako film razvaljuje kino blagajne i kako publika doživljava ovu filmčinu. Blasfemija je da jedno govno od Wonder Woman 1984 i još veće govno od She Hulk ima veći prosjek "profesionalnih kritičara" na Metacriticu od ovog. Žali bože ikad više doživljavat tak nešto mjerodavnim (nije da ikad jesam, ali…).
Teško je izdvojit koji je veći lom kad krene udarat po nekom…po MCU, Foxu il DC-u, sve je tako savršeno da čudo.
Ne znam o čemu uopće pričat, kad nit ne smijem…sve je jebeni spoiler, a ovo jednostavno morate sami iskusit. Tko je god fan X-Men filmova, Wolverinea i Deadpoola (gledanje prva 2 DP-a i Logana prije ovog je pod muss), njemu će ovo vjerojatno bit vrhunski kao i meni.
Humor u prva 2 DP-a je bio vrh, ovdje je podignut na nezamislivu razinu…kroz cijeli film ako je bila jedna il dvije šale koju se maalo može svrstat pod cringe…ostalo je bilo valjanje, provale za koje uopće ne znam kako ti mozak mora funkcionirati da se sjetiš tak nečeg. Ryan Reynolds je jebeni isus. Šteta je što su kroz trailere ispucali jedno 30% njih, al ono što nije bilo otkriveno kroz njih je urlanje.
Cameo likovi? Just wait and see…nadam se da nitko neće naletit na spoilere jer se ovo mora vidjet. Aaaaaaa, na guzicu bih najradije progovorio oko nečeg u prvoj trećini filma, prejebeno 😃
Soundtrack… ne znaš dal je bolji odabir pjesama ili način na koji su ukomponirane u scene. Onaj opening je nešto najsavršenije ikad.
Mogu shvatit ako netko neće "main story" doživit kao najjaču stranu. Film ima svoju jasnu i smislenu nit vodilju, ali nemreš tu sad očekivat Interstellar razinu pisanja. Ako je to nekom razlog za spustit pokoju ocjenu, ok, razumjet ću. Ali to nit nije ono što sam htio od ovog filma i sa te strane sam sasvim zadovoljan. Sve ima svoje "što" i "zašto" i kome ne paše, njegov gubitak što ne zna uživat u ovakvom filmu.
Akcija, nasilje, fight scene, koreografija borbi = jedan predivni masakr kojeg je užitak gledat. Krvi i prostačenja je za Triple R rating, savršeno.
Osim openinga, na pameti su mi još bar 5-6 scena koje će postat legendarne (Honda, majko sveta 😃 ), ali:
OVO -
…će ostat zapamćeno kao nešto najbolje ikad. Vidjet ćete zašto.
Jedino što ću vam "spoilat" je post credit scena. Samo je jedna (ako ne uključim nešto što se proteže kroz creditse i što je stvarno gušt za vidjet) i nema veze sa daljnjom radnjom ili "budućnosti" MCU-a, ali morate ostat pogledat. Cijela dvorana se rasplakala od smijeha.
Nikad se nisam priključil pljuvačnici po Marvelu (osim kad spomenemo mrtvo smeće od She Hulk) i dosta sam se mimoilazil u mišljenjima sa većinom vas ostalih (pogotovo oko Eternalsa 😃 ). Imali su dobrih i odličnih stvari nakon Endgamea, imali su onih osrednjih / lošijih. Sa ovim su opet u samom vrhu i nadam se da će se nastaviti u tom kvalitetnom tonu sa narednim filmovima. I želim opet ovu dvojicu u istom filmu, jebeno su neprocjenjivi.
10/10, masterpiece.