U zadnje vrijeme samo bih neke hororce gledal a nađe se poneka i ZF drama kao ova dolje.
Into the Forest (U šumi) (2015)
Trebao bih ga još jednom pogledat jer sam se ubacio u film koji je već trajao neko vrijeme ali uspio sam polovit konce.
-Glavna glumica filma Ellen Page svima znana kao "vesela" Ellie iz TLoU-a. Ja ću je u svojem filmskom opisu zvati Ellen iako se u filmu drugačije zove.
-Pa da krenem.
Meni zanimljiva postapokaliptična drama. Film je kao Mad Max, samo kaj u ovom šumskom umjesto auto goriva i pustinje traži se gorivo za strujni agregat 🙂. Naime u cijeloj državi nestane struje i sveopći kolaps zbog toga nastane.
Svak se snalazi kak zna i umije.
Ovako zgodan film o četveročlanoj obitelji, (dvije sestre te njihovi roditelji). Mama im umire prva a tata koji ima važniju ulogu u njihovom životu nešto kasnije. Sele se svi troje u vikendicu u šumi. Odluče opet otići i potražit ostale.
Prije toga jedna sestra se bavila umjetničkim plesom i išla na natjecanja, dok druga sestra (Ellen) je bila sretno zaljubljena i još je uvijek u svog dečka ali čini se ne dovoljno jer ga nešto poslije ipak napušta i priključuje se najzad svojoj sestri koja se odlučila vratit šumskoj kućici te se već tamo nalazila.
Njih dvije svašta prolaze ne bi li preživjele tolike dane bez struje koja je modernom čovjeku itekako od velike važnosti.
Ubrzo ostanu bez zalihe hrane pa su primorane hranu pronalazit u šumi.
Ovo dalje u pojedinostima su baš pojedinosti i čitajte to samo ak ne mislite gledat film tj. ako ga još niste jer ću radnju filma dešifrirat do kraja. Imam sad cajta (vremena) pa budem pisal zakaj ne!
Dok tako jedna bere bobice u ovom slučaju Ellen a druga cijepa drva za ogrijev a u jednom trenutku joj prilazi stari poznanik koji odmah nama gledatelju ne djeluje baš prijateljski raspoložen i napastuje je nakon njihove kraće konverzacije te joj ostavi poklončić za kojeg će tek kasnije saznati. Druga sestra Ellen vraća se iz berbe ali prekasno. Nalazi oborenu na podu dušom i tijelom ranjenu svoju seku. Počinju se sada bolje štititi, Ellen postavlja barikade na prozore oronule kuće ne bi li se silovatelj ponovo vratio pa nek mu bude teže ući.
Ubrzo napastovana seka ostane u drugom stanju i šta sad, još i to, druga seka Ellen joj savjetuje pobačaj. Ali ne da se seka, niti čuti za to. Odlučuje da se dijete rodi. U dubokoj trudnoći ona biva sve slabije i slabije na uštrp sebe i djeteta. U knjigama Ellen nalazi razne savjete kako preživjeti, između ostalog kako pomoći neishranjenoj majci u drugom stanju. Fale joj neki vitaminčeki koji se nalaze najviše u mesu i mliječnim proizvodima.
A ništa seko moja, pušku u ruke, a da zaboravio sam spomenut da imaju i pušku jer ipak je to lovačka vikend kuća.
Ne trudna seka dakle Ellen uzima pušku i uputi se u lov na divlje životinje. Visoko na drvu vreba životinje (tad sam se odmah Ellie sjetio kad je lovila zeca u prvoj TLoU igri) i dođe joj skupina divljih svinjica na vidjelo i rani jednoga i od povratne siline udara puške ona pada na tlo i ozljeđuje leđa koja će joj kasnije radit problemčić. Divlju svinju usmrćuje do kraja i na licu mjesta joj raspara utrobu i vadi crijeva.
Vidi joj se na ličeku da joj nije baš omiljeni rad ali seka treba B12 (vitamin prijeko potreban za pravilan razvitak djeteta u majčinoj utrobi).
Tako ona otfura dijelove svinje do svoje kuće i uz pomoć trudne seke njih dvije započinju kolinje. Rade svašta, svakakve buduće delicije od špeka, šunkice pa do čvaraka što se nebi nit slavonci posramili.
Tako jednog dana seku uhvate bolni trudovi i nikako joj Ellen ne može pomoći pa odlaze van iz kuće u šetnju na svijež zrak da se klinac rodi na otvorenom. Nakon nekog vremena i rodi se mladić zdrav i lijep. Vraćaju se njih troje svojoj vikendici koju kiša i vremenski nepogodni uvijeti nemilosrdno deru.
Shvati jedna od njih (bivša trudnica) da unutra više nije za biti i odluči da se kuća mora zapaliti jer puna je plijesni. Druga seka Ellen to ne želi zbog uspomena na roditelje ali ova je ubjedi. Brzo Ellen pokupi stvari koje će im trebat za daljnji boravak u šumi.
Zalije je dobro bivša trudnica iznutra benzinom i daje Ellen čast da prva zapali kuću.
Kuća je gorila kao da je izgarala od želje za vatrom. Njih dvije sa malom bebicom vraćaju se otvorenoj šumi i čiča miča gotova je priča.
Jbg, htio sam i ja još da potraje nekih pola sata jer tek mi tad film postal sve interesantniji ali to je zapravo kraj.
Meni preostaje nakon filma jedino i poanta cijele priče da treba odjebat civilizaciju, zapalit kuću i otić u šumu. 😅
Moja ocjena je 8,5/10