Flatliners (Tanka linija smrti) (2017)
Cool ZF horor jer obrađuje meni zanimljivu temu. Ujedno je remake iz istoimenog filma iz 1990.
Priča je to o nekolicinu mladih studenata medicine koji su opsjednuti pojmom afterlife (životom nakon smrti). Posebno jedna od njih Ellen Page (znana mnogima po utjelovljenju igračeg lika Ellie iz TLoU-a).
Ellen tumači glavnog ženskog lika Courtney koja želi detaljno istražiti fenomen afterlife i potkrijepiti video dokazima, detaljnim analizama što se to dešava sa mozgom u trenutku smrti i time se ujedno proslaviti.
Odluči se da je kolege stave u induciranu komu i zatim ubiju.
Dvoje kolega nerado to prihvate. Courtney ubiju i jedva je ožive uz pomoć trećeg kojeg zovnu za pomoć. Nitko od odgovornih profesora ne zna što im studenti rade iza leđa.
Njih sad već četvero uvlače još dvoje studenata. Svi oni prođu iskustvo nakon smrti. To povlači neke dobre stvari poput same spoznaje ali i neke loše poput demona koji su sa one strane.
Kad bi bio to samo ZF horor bio bi OK jednokratna zabava ali kad se dotakne psihologije onda to već ostavi nekog traga u našim glavicama.
Nakon odgledanog filma kad sam pošao na spavanje nisam bio baš ravnodušan. Kud gledam takve filmove hehe! Da oni koji ga nisu gledali ne pomisle kako je to strašan film, ali nije. Ima nekoliko jump scareova i to je sve.
Zbog omiljenog žanra i teme koja mi je vrlo interesantna ide mu ocjena 8.5/10.