Jessabelle (2014)
Baš odličan horor, zanimljiv, napet i nepredvidiv do samog kraja. To tražim da me priča u horor filmovima malo i iznenadi.
Za one koji ga još nisu pogledali kao ja sad po prvi put.
Priča je to o mladoj djevojci koja je silom prilika odrasla u đaćkom domu. Film starta na cesti u vožnji sa svojim dečkom te dožive prometnu nesreću. On pogiba a djevojka preživi ali ostaje privremeno paralizirana na noge.
Sad se treba netko o njoj brinuti pa brigu o njoj preuzima naočigled čudnjikav otac. Vozi je u staru obiteljsku kuću u Louisiani. Odmah se skuži da je otac nekak mutan tip i to mi je super kad tak neki lik dođe i možeš očekivat od njega svašta.
Kuća je naravno opsjednuta demonom i drugim entitetima. To u počecima nitko nezna. Djevojčina majka je umrla nakon njenog poroda. U trudnoći je već imala karcinom na mozgu. Znala je da neće još dugo i počela raditi video obračanja svojoj kćeri i snimala to na VHS.
Kćer je pronašla jednu kazetu prvu snimanu u kojoj upoznaje svoju majku. Otac kad je vidio da mu kćer gleda kazetu poludi. Oduzima joj kazetu te invalidska kolica baca u rijeku da kćer ne može više nikamo. Drugi dan za doručkom joj se ispriča jer veli bio pod gasom i daje joj druga kolica koja su pripadala njenoj majci.
Priča se sve više zahuktava kako ona pronalazi još tih kazeta skrivenih po kući i gleda ih. To sa kazetama malo nalikuje na The Ring ali nemaju veze osim što su oboje horori i slične tematike. Tu se zaustavljam sa pisanjem o samoj radnji filma. Ostale tehničke stvari su mi solidne, gluma, zvukovi, spec efekti također. I još nešto, kao što napisah na početku radnja filma se pretežno dešava u Louisiani u močvarnom djelu gdje ima okultnih stvarčica i to me baš fino podsjetilo na RDR2 i Lemoyne, čak i poneke scene vudu pizdarija. Super eto.
Glavna glumica Sarah Snook mi je cakana i malo me podsjeća na omiljenu mi glumicu Milu Jovović.
I za kraj da tom hororcu zakucam jednu lijepu 8/10.