Pogledao Don't Look Up na Netflixu.
https://www.imdb.com/title/tt11286314/
Iako je glavni plot filma kako dvoje random znanstvenika slučajno otkrije komet veličine Mount Everesta koji će ubiti sav život na planeti, cijela radnja se zapravo vrti oko toga kako oni ne mogu nikoga uvjeriti da je to zapravo kataklizmički event.
Ubacite umjesto kometa npr. koronu ili globalno zatopljenje, priča je zbilja aktualna.
U biti, film je fantastična satira koja to nije ako pogledamo današnju svakodnevnicu u kojoj znanstvenicima više nitko ne vjeruje, gdje je veću medijsku težinu imaju životi celebrityja od stvarnih problema te gdje pojedini poduzetnici glume stručnjake u stvarima o kojima pojma nemaju kako bi ostvarili neki svoj interes.
Mislio sam da će me kraj razočarati, no ostali su dosljedni do kraja 😃
Glumačka postava je sjajna (glavne uloge Leonardo di Caprio i Jennifer Lawrence + Cate Blanchett + Meryl Streep) te jedinu manu koju vidim u filmu je propust zapravo da budu direktniji u vrijeđanju širokih masa uz još više crnog humora. Nedostaje kvalitetniji scenarij, bolji pacing i malo duža minutaža da zaokruže sve teme koje su otvorili, no u globalu, za random Netflix film s kojim sam ubio blagdansku večer, vrlo ugodno iznenađen.
Kako je Adam McKay prije ovoga režirao i napisao genijalni The Big Short, mogu samo zaključiti komentar s toplom preporukom.
8/10