Pogledalo se puno toga pa ću napisati samo ukratko o svakom filmu.
Brother (1997) - 7/10
Ruski mafijaški triler. Jedna od inspiracija zs GTA 4 i Nika Bellica. Nije loš film.
Brother 2 (2000) - 6/10
Nastavak je nešto slabiji jer ponavlja isto kao i prvi film, samo manje efektno.
Cash Truck (2004) - 7/10
Solidan heist film. Wrath of Man je remake istog, koliko dobar ne znam, ali original je pomalo neobičan i gotovo minimalistički izveden.
One Nite in Mongkok (2004) - 7/10
Hongkonški krimić, predstavlja već viđenu priču o policajcu u lovu na plaćenog ubojicu, no ne mogu mu puno zamjeriti osim što dosta okoliša s radnjom pa se tempo uspori.
Riki-Oh (1991) - 5/10
Očekivao zabavan trash, a dobio jedan dosadnjikav. Šteta.
American Psycho (2000) - 4/10
Znam da će se malo tko složiti sa mnom, ali nije mi legao. Prva polovica još nekako ajde, ma ova druga mi je bila bolno nezanimljiva. Baš ono, ni humora, ni napetosti, bome niti neke drame. Ne znam, nije mi se svidio i tjt.
Last Night in Soho (2021) - 6/10
A OK je. Da je manje muzičkih montaža kao što Wright u zadnje vrijeme prakticira mislim da bi mi bio draži. Jako dobra produkcija maskira tanku priču, ali bar se lako prati.
Following (1998) - 7/10
Dobar debitantski film Christophera Nolana. Baca na starije noire radnjom te monokromatskim vizualima.
Boyz n the Hood (1991) - 8/10
Zanimljivo i kvalitetno ostvarenje koje me podsjećalo na San Andreas jer je isti štih a i slično je zabavno pratiti ekipu iz takvog kvarta.
Thief (1981) - 8/10
Redateljski debi Michaela Manna. Nije to još Heat razina, ali je bogme jedan pošten neo-noir odrađen sa stilom.
Casablanca (1942) - 8/10
Bezvremenski klasik kojeg sam pogledao više iz neke potrebe da ga se riješim sa watchliste. Bez sumnje kvalitetan film, al većina to već zna.
EDIT:
21 Grams (2003) - 5/10
Joj baš sam ostao razočaran. Ovo je sam po sebi učinkovit film do neke mjere. Ali baš postane užasno monoton nakon cirka sat vremena. Volim filmove u kojima se isprepleću životi više ljudi, kao i one sa izazovnim konceptom. No iz ovoga nisam izvukao više od dva sata jada i bijede sa likovima koji jedva drže pozornost. Pritom ne mislim na glumu, nego baš njihove situacije koje svakom scenom budu još više otežane, i to jako često i na umjetan način. Dobijete katalog plakanja na 100 različitih načina i to pratite do samog kraja. Amores perros mi se svidio pa sam mislio da će i ovaj film. Šteta što se Inarritu nije malo suzdržao s nekontroliranim emocijama.