The Forgotten Battle (2020) - 7/10
Solidna ratna drama dobre produkcije, prezentirana iz perspektive tri čovjeka na različitim stranama u ratu. Nije previše impresivan film ako puno očekujete, ali ima taj zanimljiv multiperspektivan pristup koji ga čini imerzivnijim nego da se posvetio samo jednom liku.
Broadcast Signal Intrusion (2021) - 5/10
Misterija o filmskom entuzijastu koji počne istraživati fenomen hakiranja TV kanala i prikazivanja uznemirujućih, apstraktnih videa. Dobra ideja, u početku iskorištena za maksimum intrige, no kasnije se film zapetlja i izgubi fokus. Rezultat je nažalost zaboravljiv.
Lamb (2021) - 6/10
Islandska horor-drama. Slažem se sa Zerom što se tiče originalnosti. Sama priča mi se doimala suviše nategnutom i bez dovoljno sadržaja da drži pažnju kao najbolji A24 filmovi, sa kojima dijeli karakteristike kao što su slow-burn prepričavanje te fokus na dramu ispresijecanu jezivim događajima. Unatoč svemu dobrom u filmu (prije svega glumi i kinematografiji), sumnjam da ću zapamtiti ovaj film.
Također, opet odgledao Raging Fire. Samo sam si potvrdio da se radi o sjajnom akcijskom filmu koji je ujedno i sam vrh žanra u ovoj godini (zasad). Tu mislim prije svega na old school akciju, s shootoutima kojih se Woo ne bi posramio te epskih martial arts okršaja (finale u crkvi mi je možda i najdraža scena iz nekog filma u duugo vremena). Ako volite žanr, nemojte propustiti.