The Thin Red Line (1998) - 7/10
Zanimljiva ratna drama. S jedne strane daje ono što se i očekuje: bitke u džunglama, napadi na protivnička uporišta, nervozno i sporo napredovanje uz povremeni chat među vojnicima. S druge, primjetan je Malickov redateljski stil sa prekrasnom florom i faunom, jednostavno je film prožet artističkim scenama koje bi malo tko uključio u mainstream ratni film. Iako je predug i nefokusiran, isplatilo se pogledati.
Oxygen (2021) - 7/10
Solidan SF triler koji je kao svemirski Buried (film u kojem je Ryan Reynolds zatočen u drvenom lijesu). Nije nešto strašno napet, no drži pažnju.
Black Hawk Down (2001) - 5/10
Netko bi odma skočio na ovakvu ocjenu, ali da obrazložim: dobro je snimljen i konstantno zaokupljen uličnim kaosom, ali unatoč tome, baš mi je bio neupečatljiv. Kao da gledam CoD cutscene. Nema ljudskog elementa ni uistinu intenzivnih scena. Jednostavno je prošao bez utiska.
Letters from Iwo Jima (2006) - 7/10
Ovo već može, makar mi ni ovaj film nije baš na očekivanoj razini. Likovi su dobri i prikaz otočne bitke s japanske strane je zanimljiv potez s obzirom da je američka produkcija. Ali ratne scene nisu uvijek posve uvjerljive, a trajanje je malo razvučeno. No, sve u svemu, solidno ostvarenje.
Downfall (2004) - 8/10
Konačno ga pogledao u cijelosti. Solidan film kojeg najviše uzdižu kvalitetna gluma (osobito Bruno Ganz u nezaboravnoj ulozi Hitlera) te dosta imerzivno stvaranje teške atmosfere zadnjih dana Trećeg Reicha (iz perspektive Nijemaca, naravno) te općeg kaosa kako se bliži Hitlerov sudnji dan. Uglavnom, iako imam sitnih zamjerki, film je definitivno vrijedan gledanja.