Nisam pošteno napisao jako dugo vremena ništa u ovoj temi. Istina da ne pratim filmove više kao prije, ali svejedno ih se dosta pogledalo u zadnjih godinu i pol pa ću pokušat napisati sve koje sam u tom periodu pogledao ovdje u temi tokom sljedećih dana/tjedana (bit će ih sigurno 100 do 150). Neki će se moguće i ponoviti pošto sam ipak svakih par mjeseci došao u temu i napisao što sam pogledao.
Ace Ventura: Pet Detective (1994) - 7/10
Carrey radi apsolutnu budalu od sebe u filmu i da je 98% drugih komedijaša umjesto njega, film bi bio teška glupost, no s njim jednostavno film funkcionira. Nije sad razina Dumb&Dumber, ali je svakako zabavan.
ET (1982) - 7.5/10
Da, tek sam ga prije 10-tak dana prvi puta pogledao, ali sasvim dobro se drži. Feel good family film.
Up in The Air (2009) - 8/10
Film bez neke veće mane, interesantna priča o liku kojem je posao davat ljudima otkaze i dobro zarađivat usput, i imat zabavan život na prvu, ali zapravo prilično tužan kad se malo dublje pogleda. Uloga koja baš paše Clooneyu.
Eye See You (2002) - 5.5/10
Oke triler sa Stalloneom, ali i zaboravljiv ubrzo nakon gledanja.
What Lies Beneath (2000) - 6.5/10
Kao mali, urezala mi se ona scena kad se slova pojavljuju u ogledalu i to me toliko prestrašilo da sam bojao prismrdit hororima jako dugo vremena. Sad nakon odgledanog, više mi je to triler zapravo. Čak je i dobar film, ali kraj blesav totalno.
The Amazing Spiderman (2012) - 7/10
Spiderman mi je drag lik pa sam odlučio pogledat i ovu verziju. Ne znam šta da mislim o Garfieldovoj verziji, nekad mi je malo prehipster, ali nekad mi se svidjelo što ipak nije zadnji šonjo. Negativac je mogao biti zanimljiviji. Ali u globalu kvalitetan superhero film.
The Amazing Spiderman 2 (2014) - 5.5/10
Razočaravajuć nastavak, Harry Osborne baš užasan lik i nimalo zanimljiv kao u originalnim Spiderman filmovima. Vjerojatno i dobro da su tu stali.
A Simple Favor (2018) - 6/10
Ne sjećam se kad sam pogledao kvalitetan triler sa ženskim glavnim ulogama i ovaj se u prvoj polovici činio kao da bi mogao biti takav, ali obrati kasnije postaju toliko nategnuti da su pomalo komični. Šteta. Ne loš film, ali moglo je i bolje. No moram pohvalit odličan soundtrack pun starijih francuskih pjesmi.
Enter Nowhere (2011) - 7/10
@krpa - ovaj film mi valjda stoji već 7 godina na HDD-u nakon tvoje preporuke i tek sam ga prije nekih mjesec dana napokon pogledao. Jako mi se sviđa premisa i cijela ta misterija. Baš sam cijelo vrijeme pokušao riješiti zagonetku i dobro sam se zabavio. No vidi se da je ipak indie film i da nije to vrhunska izvedba. No ideja je dobra i rado bih vidio još neke stvari kreatora ovog filma.
The Jackal (1997) - 6/10
Solidan akcić, dobar za potrošit 2 sata na neko dosadno poslijepodne.