Mortal Kombat
Znaš što možeš očekivati, dobiš to i odeš iz kina sretan ko malo dijete.
Da se idu secirati logika i priča, kao i poneki cheezy dijalozi, otišlo bi sve u 3 lepe, al ovo je tip filma kojem te neke rupe stvarno neću uzimati za zlo.
Ono što ću zamjerit je prekratko trajanje filma te, posljedično, prezbrzani pojedini dijelovi.
Prvi dio filma je po tom pitanju odlično pogođen, u drugom se osjeti da je izgubljen taj neki "flow".
Naravno, ovo se gleda radi samih likova i fightova i buraaaaaaz, kako je to predobro odrađeno.
Nije sve bajno, ima i potrošnih i onih koji su razočarali, ali u globalu ne mogu a da ne budem zadovoljan.
Očekival sam mrvu veći naglasak na sukobu Scorpiona i Sub Zeroa pogotovo jer su njihovi dueli top dijelovi filma. Savršene borbe i koreografije, uživo sam ko prase u blatu. Realno, zaštitni su znak serijala i jako podižu film.
Čak i više od njih, oduševio me Kung Lao. Bahat i arogantan kak i dolikuje liku, gušt ga gledat u borbi. Kako su prenjeli njegov fighting style, oni brzi pokreti rukama i fuckin šešir, top jebenih topova.
Ne mogu jebeno prežaliti što su ga ubili, ali vjerujem da će ga nekako vratiti u sljedećem filmu jer sam uvjeren da će lik naić na odličan prijem među gledateljima. Moraju ga vratit, Max Huang ga je maestralno skinuo.
Sonya, Jax, Liu Kang, Kabal, Raiden, Mileena, Cole...odradili svoju ulogu...pamtljivi, upečatljivi, ali razina niže od gore spomenutih.
Shang Tsung mi je najveće razočarenje...previše cheezy i cringe dijaloga, jednostavno mi nije legao.
Kano će mnogima bit najveći plus filma...nekoliko komentara, dijaloga i postupaka je bilo vrh, daleko više nego promašenih. Baš su ga preslikali iz igre, smeće jedno 😃
Realno, za fanove serijala će ovaj film vjerojatno bit poslastica. Nitko normalan ovdje neće tražiti nešto dubokoumno. Da se pisanje scenarija i karakterizacija ponekih likova moglo odraditi bolje, moglo se, al ja sam uvjeren da će se iz ovog izrodit franšiza i da će se u narednim filmovima te stvari poboljšat.
Poznavajući donekle lore igara, čeka nas jako puno toga dobroga.
Fightovi, nasilje te likovi vjerni onima iz igara su ono što sam htio i iščekival od prve najave i mogu reći da sam sveskupa užival u filmu i da ima više pozitivnog nego negativnog. Jedan i više nego solidan film po igri. Sigurno neće sjesti svima, al sam siguran da će zabavit većinu.
Zadnja scena je jeben tease za sljedeći nastavak i baš izmami smiješak.