Rose Plays Julie (2019) - 8/10
Napeta irska psiho-drama o curi koja odluči potražiti biološku majku i započne niz nesretnih događaja.
Stalker (1979) - 8/10
Vrlo spor art film, ali poseban. Ima ono nešto da te natjera na razmišljanje, a atmosfera je super.
The Seventh Seal (1957) - 6/10
Uh, nije mi nešto najbolje legao ovaj film. Nisam baš na ti sa Bergmanovim stilom. Netko bi me razapeo zbog ovakve ocjene no film mi je u cjelini nekako mlak, pun sekundarnih likova koji ne inspiriraju nikakav interes. Koncept mi se sviđa, izvedba ne pretjerano.
Cross the Line (2020) - 8/10
Španjolski film u stilu Good Time ili Victorie, noćnih odiseja u kojima se glavni lik očajnički pokušava izvući od nedaća nastalih u kratkom vremenu. Napet je i teško je maknuti pogled s ekrana.
Ikiru (1952) - 9/10
Odlična drama. Jedan od filmova koji mi nisu bili maksimalni gušt za gledanje (mrvicu prespor mi bio i predug), ali ima podosta sjajnih scena i univerzalnu poruku o kojoj se lako zamisliti. Nije bez razloga rečeno da ima mogućnost nekome promijeniti pogled na život što ga čini vrlo moćnim ostvarenjem u ionako super uspješnoj karijeri Akire Kurosawe. Hvala @Kikiller na preporuci.