Come True (2020) - 8/10
Ugodno iznenađenje, snoliki horor-triler sporog tempa, ali efektne izvedbe.
Matangtubig (2015) - 6/10
Neobična filipinska drama, započinje slučajem ubojstva koji potrese usko povezanu zajednicu a kasnije završava u Lynchevim vodama. Ne znam, nije dosadno, ali malo previše nedorečeno.
Paths of Glory (1957) - 8/10
Kubrickova ratna drama, klasik koji se solidno drži i danas osim što mi nije ostavio neki posebno snažan dojam, ali je više nego ugodno gledanje sa par odličnih scena.
The Killing (1956) - 8/10
Opet Kubrick, ali ovaj put heist film. I to jedan optimalnog trajanja (80-ak min), no itekako dobro izveden.
In Cold Blood (1967) - 8/10
Mračna krimi-drama o dvojici pljačkaša i ubojica u bijegu od policije. Dosta spor film, ali moćan u smislu stvaranja osjećaja melankolije i sveprisutnog beznađa.
Sunset Blvd. (1950) - 7/10
Solidna drama s noir elementima. U mnogočemu dobar film, ali i sa dozom preglumljavanja i satiričnih scena koje mi se nisu previše svidjele.
The Lady Vanishes (1938) - 7/10
Jedan od Hitchcockovih ranijih filmova, zabavan i sa dobrim idejama, premda malo presmiješan za svoje dobro. Nije sad ne znam što, no da se pogledat.
Stray Dog (1949) - 8/10
Vrlo kvalitetan Kurosawin noir. Nije High & Low, ali ruku na srce, malo koji film iz žanra je na onoj razini.
Strangers on a Train (1951) - 8/10
Hitchcockov klasik, film sa dva zanimljiva glavna lika u psihološkoj igri mačke i miša.
The Soul (2021) - 7/10
Intrigantan tajvanski SF triler koji se brčka u nekoliko žanrova dok otkriva svoju kompliciranu priču. Svakako vrijedan gledanja.
Army of Shadows (1969) - 8/10
Ovaj Melvilleov klasik prati članove francuskog pokreta otpora tijekom 2. svjetskog rata. Možda malo prespor za moj ukus, ali kumulativni dojam je ipak značajan, budući da je ovo film kojem treba malo vremena da "sjedne".