Mene Ad Astra oduševila.
Jako jednostavan film sa jako jednostavnom radnjom, ali izaziva u meni isti filing kao Blade Runner.
Dosta je spor pa neće sjesti svima, ali ako već imate u glavi pitanja koja film istražuje, jako će vam se svidjeti.
Vizuali su apsolutno vrhunski odrađeni. Jako puno efekata je praktično, bar se čini praktično, a to sve govori. Scene u svemiru djeluju kao da su snimane na lokaciji pravom kamerom.
Sami world building je u pozadini iako odaje dojam kao da je u njega utučena ogromna količina vremena. Sci-fi element je ovdje podkrepljen stvarnim tehnologijama i potencijalnim razvojem ljudske vrste, ali film nikad ne prebacuje fokus na to (a la Martian) nego je to sve kulisa za puno intimniju i 100% ljudsku predstavu u kojoj je velikim djelom Brad Pitt jedini glumac na pozornici.
Jedina zamjerka možda bi bila to da se velikim imenima koja su u glumačkoj postavi, stvarno ne daje puno da pokažu majstorsku glumu.
Opet, svi su briljirali od Donalda Sutherlanda, preko Ruth Negge koja mi je draga još od Misfitsa, a gledam ju sad u Preacheru do Natashe Lyonne (Russian Doll) koja u to malo vremena koje dobiva, svojom karizmom pojede sve na ekranu i daje filmu baš taj dojam kao da se događa u stvarnoj budućosti koja je nastanjena sa jednako zanimljivim personama kao i stvarni svijet.
U biti i ta mala zamjerka koju imam, gotovo da ide filmu u prilog.
Nisam pratio baš mišljenja ljudi oko filma, ali nadam se da će film bar u sci-fi žanru doseći status kakav zaslužuje, a Pittu je ovo definitivno najjači kandidat za Oskara u prebogatoj karijeri. Ne bi se čudio da je ovo njegov Revenant pošto Di Caprija i Pitta stavljam u istu kategoriju vrhunskih glumaca koji jednostavno ne dobivaju nominacije i nagrade jer su previše vizualno atraktivni pa im gluma pada u drugi plan.