The Shadow Play (2019) - 8/10
Kineski krimi-triler o istrazi sumnjive smrti biznis magnata. Imerzivan i na trenutke vizualno impresivan film pun zanimljivih sekvenci. Unatoč manama (a ima ih, od problematičnog protagonista do rupa u scenariju), ovo je više nego kvalitetan, netipičan neo-noir s velikim ambicijama koje većinom i ispunjava.
The Oath (2016) - 6/10
Islandski revenge triler redatelja Everesta, a on je i preuzeo glavnu ulogu u filmu. Ovako nešto biste očekivali od Neesona, iako ima manje akcije a više family drame. Gledljiv film kojem fali samo još malo napetosti ili originalnosti da se istakne.
Law Abiding Citizen (2009) - 6/10
OK mi je, u prvoj polovici nešto intrigantniji jer je relativno nepredvidljiv, ali kasnije polako slabi. Scenarij je totalno neuvjerljiv, no opet u neku ruku i zabavan, sve dok ne postane previše apsurdan. Nije mi za neku preporuku, osim ako baš nemate izbora.
Scribe (2016) - 7/10
Francuski politički triler o čovjeku koji se nađe u problemima kada prihvati posao za sumnjivu organizaciju. Kratak, napet i vizualno zanimljiv film kojem samo fali još malo razrade priče i sporednih likova. Vrijedi pogledati.
Mesrine Part 1: Killer Instinct (2008) - 8/10
Prvi dio francuske biografske krimi-sage o gangsteru Jacquesu Mesrineu. Ovo nije spora drama u kojoj ćete pobliže upoznati karakter i psihologiju kriminalca, nego uzbudljiva i akcijom nabijena kronika njegovih nedjela. Vincent Cassel nosi film svojom karizmom, no on je samo jedna pozitivna stavka ovog vrlo zabavnog krimi-trilera. Baš me interesira kako se nastavak nosi u usporedbi s prvim dijelom, ali očekujem sličnu razinu kvalitete.
Mesrine Part 2: Public Enemy #1 (2008) - 8/10
Zaključni dio ove sage je za nijansu slabiji od prvog dijela koji je imao intrigantnije sporedne likove i zanimljiviji razvoj priče. Ovdje je radnja svedena na seriju pljački i drugih zločina sve do klimaktičnog okršaja Mesrinea s policijom. No ako oba dijela promatrate kao jedan film, fino se upotpunjavaju i podjednako su zabavni za gledanje.