Opet se nešto pogledalo, pa da nabrzinu napišem:
Red Lights (2012) - 7/10
Closer (2004) - 7.5/10
"What does your cunt taste like?", "Heaven". Vjerovao sam Portmanici.
BlacKkKlansman (2018) - 7/10
Solidan film, ali po meni je Detroit dosta bolji film koji se bavi sličnom temom.
Eternal Sunshine of The Spotless Mind (2004) - 8/10
Ovakvi scenariji nam trebaju, ali imam dojam da film nisam cijenio koliko je zaslužio. Budem ga opet jednom pogledao.
Being John Malkovich (1999) - 9.5/10
E ali zato sam ovaj Kaufmanov scenarij cijenio koliko je zaslužio. Ljudi poput njega nam trebaju u Hollywoodu. Da je zadnjih 15-tak minuta filma kao prvih sat i pol (ne kažem da je zadnji bio dio loš, bio je odličan samo ne vrhunska razina kao prethodni dio filma) ovaj film bi mi bio definitivno TOP 5 filmova svih vremena. Ali i ovako je remek djelo samo takvo koje svatko mora pogledat.
Event Horizon (1997) - 6/10
Mercury Rising (1998) - 7/10
You Were Never Really Here (2017) - 6/10
Nedostajalo mi je radnje, koje gotovo nije bilo u filmu.
The Negotiator (1998) - 8/10
Klasični triler iz 90-ih, baš po mom ukusu.
Vertigo (1958) - 7/10
Ja sam očekivao nešto drugo, pa sam zato vjerojatno i blago razočaran. Slično kao i Northwest ili kako se već taj Hithcockov film zvao, očekivao sam drugačije trilere.
Psycho (1960) - 9/10
Ali zato Psycho rastura, kakva je to filmčina. Radnja, gluma i sam Batesov lik. Fantazija.
Joyride (2001) - 6/10
Wanted (2008) - 6/10
Dobar film ako ga gledamo kao iz fantasy/SF žanra.
Scarface (1983) - 8.5/10
U 70-ima i 80-ima Pacino je bio glavna faca.
Insomnia (2002) - 7.5/10
Nemam nekih prevelikih zamjerki osim kraja, ali Nolan je takav pojam za kvalitetu da mi je ovo u donjem domu kvalitete njegovih filmova.
Jaws (1975) - 8/10
Moram priznat da sam ugodno iznenađen, očekivao sam da će ga pojest vrijeme.
Ready Player One (2018) - 8/10
E stvarno sam se zabavio uz ovaj film. Mislim da će se svidjeti film svima nama koji volimo igre, filmove, serije i slično. Soundtrack rastura, a posebna pohvala za Shining dio. Tu sam stvarno uživao.
Burning (2018) - 8/10
Zna se da sam ovo ljeto imao maraton čitanja Murakamijevih knjiga, ali ova nije bila jedna od njih pa sam ušao u film ne znajući skoro ništa. Slowburn koji je na momente dosta težak, ali vjerujem da nagrađuje višestruko gledanje. Kako je pun metafora, lako mogu zamislit Murakamija da ga je pisao pošto on često voli ostavit čitateljima na maštu da razjasne događaje iz njegovih knjiga.