The Pact (2018) - 4/10
Španjolski nadnaravni triler o ženi koja pokušava spasiti bolesnu kćer sklapanjem ugovora sa Faustom/vragom, kim god. Izvanredno dosadan film s obzirom da je od inače pouzdanih Španjolaca, iako na papiru zvuči sasvim zanimljivo, a ima i dobru produkciju te Belen Ruedu koja se već iskazala u drugim, boljim filmovima iz žanra. I doista, na početku donekle obećava sa intrigantnim horor elementima, ali s vremenom shvatite da film do kraja neće izići iz monotonije i kolotečine u koju ubrzo zapadne. Jednostavno vas nije briga ni za jednog lika, kao što očito nije bilo ni scenariste i redatelja; tempo radnje mi se isprva činio dinamičnim, no zapravo ispada da je film brzoplet samo da čim prije dođe od točke A do B bez trošenja vremena na nebitne detalje poput likova. Inače svaki film pogledam s pažnjom do kraja ali kod ovog sam nekako preskočio zadnjih 20 minuta bez da sam išta zapamtio, toliko je nezanimljiv.
Šteta, bilo je potencijala za nešto kvalitetnije...
The Captain (2017) - 7/10
Njemačka satirična ratna drama o vojniku dezerteru koji u bijegu naleti na napuštenu uniformu kapetana i preuzme ulogu istog kako bi preživio. Dosta težak film, ali zanimljiv zbog toga jer se radi o istinitoj priči i jer se potpuno koncentrira na mladog uljeza (imao je samo 19 godina) i njegove gadne zločine nakon što se uživio u ulogu. No ponekad pleše na granici ozbiljne drame i neugodne crnohumorne satire što mi osobno nije najbolje leglo. Svejedno, vrijedi ga pogledati zbog fascinantnog protagonista i šturog, ali stiliziranog prikaza događaja na kraju rata.
Good Manners (2017) - 7/10
Brazilska horor-drama o dadilji koja se silom prilika mora početi brinuti za malog vukodlaka. Prva polovica je kao neka ljubavna drama o dvjema lezbijkama (za one SJW kritičare), a horor element postaje češći kako se film bliži kraju. Ali ovdje ima i nešto sitno mjuzikla te se film u cjelini može nazvati mračnom bajkom kao što su uratci Guillerma del Tora. No nikad ne dostiže razinu kvalitete koju je imao npr. Pan's Labyrinth, a čak i za redatelja Marca Dutru je ovo korak unazad u odnosu na superiorni revenge triler Silence of the Sky. No nikako se ne radi o lošem filmu jer je sa dramskog aspekta dosta kvalitetan, samo mu ne ide najbolje sa miješanjem žanrova. Također, predug je sa svojih 2 i nešto sati trajanja. Ocjena je nategnuta sedmica zbog nekoliko odličnih scena, bilo onih hororičnih ili dramskih.