Watchmen - prvi put da ga gledam od početka do kraja, i to Director's Cut. Odma u startu triba reć da sam već prije vidija neke ključne scene, uključujući i kraj, pa mi je to definitivno dosta sjebalo iskustvo.
Ali i bez toga, teško mi je odlučit šta mislim o ovom filmu. Ton je jako čudan i varira od maksimalno ozbiljnog i poprilično uvjerljivog, te možda i previše nasilnog prikaza "superjunaka", do nekih skroz campy/cringy/cartoony scena. Nekad muzika savršeno odgovara, nekad ka da je na silu ubačena u scenu. Dijalozi i gluma isto tako idu od jako dobrih do nekih skoro na Batman & Robin razini. Ok ne baš toliko loše, ali svejedno loše.
Rorschach, Dr. Manhattan, Comedian i Ozymandias su sve redom vrhunski likovi, dok su Nite Owl i Silk Spectre srednja žalost. Priča ima dosadnih i ne baš uvjerljivih dijelova, a istovremeno ima neke među najboljim momentima i scenama u cilom žanru. Vizualno jako dobro 90% vrimena, ali i neki od kostima su isto toliko cartoony da i to narušava ozbiljnu atmosferu. S krajem filma se otišlo malo predaleko u jednoj stvari, ali mi se sviđa šta je stvarno drukčiji od onog šta inače dobijemo u comic book filmovima.
Ukratko, film koji ide iz krajnosti u krajnost u tonu pa i općenito kvaliteti. Sve skupa mi je čisto ok, ali očekiva sam nešto bolje.