Deadpool 2 - prva polovica filma je eh. Ka malo ozbiljniji momenti su baš nekako jeftino napisani i snimljeni, svako malo sam vrtija očima. Druga polovica je dosta bolja, mada takvih momenata i dalje ima. CGI ne znam kad sam zadnji put vidija ovako loš, mislim da je i u Justice League bija bolji. Nasilje nepotrebno pretjerano par puta. Akcija općenito slaba, jedino Domino ima dobro osmišljenih scena.
Na sreću, humor spašava stvar. Naravno da je i tu bilo promašaja, ali me bome i lipo nasmijalo i iznenadilo više puta. Uglavnom se i dalje bazira na razbijanju četvrtog zida i pop referencama i to je stvarno dobro odrađeno (fore na račun DC-a su ipak najjače). X-Force je iskorišten na najgenijalniji način, a post-credits scena je vjerojatno najbolja ikad u žanru.
Iako me par scena nasmijalo više nego išta u jedinici, prvi film je ipak sve skupa bolje izveden. Ali i ovo je jedno zabavno iskustvo bez obzira na mane.
To je uglavnom i moj dojam. Nisam imao problema s ozbiljnim momentima, ali superhero reference su preforsirane i vrlo brzo dosade, barem meni. Jednostavno se čine jeftinim i nezasluženim.
Kad se sjetim nekih scena poput
baby legs deadpoola i njegov posmrtni govor
vjerojatno nikad više neću namjerno sjest pred telku i reći "hej baš bih mogao pogledati ponovno drugog deadpoola" jer jednostavno mi se ne da gledati više te scene. Bilo bi super kad bi trajale trećinu vremena što su trajale, ali bome su ih previše odužili.
Prvi Deadpool mi je bio puno bolji, vjerojatno jer je bio osvježenje u odnosu na ostatak žanra. Ovaj pati od Hangover sindroma. Prvi je super, drugi je isti samo bigger.