Nakon dugo DUGO vremena (10 godina minimalno) rewatchao sam
Big (1988) (Extended Edition)
U film sam ''ušao'' sa velikom rupom, jer sam zapamtio možda 3-4 scene, no kako se odvijala radnja tako sam se polako prisjećao nekih (kultnih) scena; nije da to nekog zanima, samo hoću kazati kako mali poticaj čini čuda.
Za neupućene, radnja filma se vrti oko 12-godisnjeg dječaka Josha koji želi postati velik - i ta mu se želja ostvari.
Volim body swap filmove, pa makar bilo riječ o tinejdžerkama koje pere pubertet, ali ovaj se u mnogočemu ističe od drugih. Prvenstveno drama sa malo humora, ali taj humor je stvarno dobro ubačen u film. Recimo, jedna scena koju bih posebno izdvojio jest kad unajmi sobu u hotelu, ono sve u raspadnom stanju, čuješ ljude na ulici kako se svađaju. Josh legne na kreve i počne plakati; OK, to je tužan dio. A sad onaj drugi; par dana kasnije lik gleda neki film, čuješ krikove i pucnjavu u filmu, ugasi TV, čuju se krikovi i pucnjave iz obližnje ulice i lik ne trza ni 5% jer se na to već navikao.
Tom Hanks je ovo odglumio perfektno i ja sam vjerojatno jedan od rijetkih koji je cijenio njega (i njegove) filmove s početka karijere, nego ovo što snima danas. OK, Sully je dobar film, iako su neke scene upitne (navodno ga na onom ispitivanju nisu toliko ''razapinjali'' kako je u filmu prikazano), ali u tom filmu kao da je lišen svakih emocija.
U filmu se čuju i 2 stvari Billyja Idola, što je naravno dodatni plus.
Velika preporuka, ako ga dosad niste pogledali.
8/10