Evo dosao mapoprije iz kina,pa da napisem dojmove dok sam jos pod dojmom!
Znaci isli frend i ja,on nabrijan na film skroz,ja sam dozom skepticizma.....on izasao razocaran,ja poprilcno zadovoljan!
Iako mi je ovo najbolji Marvelov film koji je izasao nakon Civil Wara,nije bez mana i problema...
Da ne pisem puno i ne spojlam nesto,reci cu samo da moj najveci problem kojem nisam mogao progledat kroz prste su stvari vezane uz njegovu sestru...tj,nedostatak drugih "genijalaca"recimo,i ta prica o ropstvu kojeg ne bi ni trebalo bit u tom svemiru upravo zbog Wakande,jel znamo da ona postoji stoljecima tamo,tehnoloski je napredna,a i unatoc njihovoj politici nemijesanja,sigurno ne bi dopustili da se takvo nesto njihovom narodu desava...ili bi...
I treca stvar su specijalni efekti na pojedinim djelovima,tj na zadnjoj borbi u filmu...nekako mi lose izgledaju,nedovrseno...ali opet,nije neka velika zamjerka,samo valjda me BVS razmazio jbg.. :)
Ono sto mi se svidjelo je napokon promjena okolisa,drugaciji setting....akcijske scene su odlicno napravljene,pogotovo ovaj dio u Koreji.....gluma je dobro odradjena od svih,a pogotovo bi istaknuo Andy Serkisa...odlican je lik.Prica ima svojih dobrih i losih strana,uglavnom mi se svidja...cak su me djelovi i dirnuli... a i OST je jako dobar!
Eto,na kraju krajeva ja sam zadovoljan,bio sam zabavljen i od mene bi dobio solidnih,cvrstih....
4/5