I, Tonya - iako sam bio upoznat već sa pričom oko napada na Nancy Kerrigan, nevjerojatna je da su toliko glupi bili ljudi koji su bili upleteni u to i da se sve odvijalo kao u nekoj crnoj komediji, što uostalom dijelom i je ovaj film. Margot Robbie je ubila kao Tonya Harding, kao i Allison Janney koja tumači ulogu njene majke, dok je jako dobar bio i Sebastian Stan. Upitno je jasno što je sve tu točno istina jer ovo je većinom priča iznesena od strane same Tonye, te izvučena iz nekih intervjua od ostalih osoba, no fascinantno je kakve stvari postoje u profesionalnom sportu, i to u ni manje ni više nego umjetničkom klizanju. Ugl, preporuka, pogotovo za sport trivia ekipu. 8/10
Disaster Artist - a kada smo već kod istinitih priča, jednostavno sam morao skočiti i na priču o stvaranju kultnog fenomena, The Room. Nije bitno jeste li gledali najbolji najgori film svih vremena prije ovoga ili ne, iako je gušt još veći ukoliko jeste, ali ovo je tip filma u koji gledate i nije vam nikako jasno kako je moguće da se to na taj način događalo i kako uopće postoji persona kao što je Tommy Wiseau. Tko je on, odakle, koliko je star, odakle mu novac, sve su to pitanja na koje nitko nema odgovor, a na koje on ne daje odgovor, a ta misterija oko njega se vjerno prenosi i u ovom filmu. Franco je ubio, ali ubio kao Tommy, i prava je šteta što nije nominiran za Oscara, ali ne čudi da "ozbiljna" Akademija nije htjela dati čovjeku koji je predmet sprdnje da na neki način bude ukomponiran u njihovo veliko slavlje filma kao umjetnosti. Vidi se da je film rađen sa ljubavlju i respektom, kako prema Tommyu, tako i prema The Roomu i da će samo pojačati status za oboje. Franco i ekipa su pak pokazali da mogu i bez stonerskih komedija te mi je drago da je eto bar digao taj Zlatni Globus ako ništa. 8,5/10